Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, riadah, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,759
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,381
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,865
More...
  #1  
Old 07-03-2010, 03:20 PM
owen owen is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,273
Poster Rank: #2901
Thanked 9 Times
Active Level
Default pilihan warna cat rumah anda

salam semua. tujuan saya buka thread ni adalah untuk mintak pandangan n p'kongsian p'dapat tentang pilihan warna untuk cat rumah.saya akan masuk rumah baru(tp rumah 2nd la) so skrg tgah pilih cat apa yg sesuai untuk dinding luar rumah.untuk pgtahuan owning rumah saya ni agak rendah dan kelihatan gelap sikit dalam tuh.so warna apa yg sesuai untuk dindinh umah saya ni.pastu warna apa yang sesuai untuk tembok pagar di luar rumah saya?kalau kalian ada gambar rumah kalian leh attach sini untuk kongsi bersama.tq
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 07-03-2010, 08:50 PM
geniusneuro geniusneuro is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (30)
Join Date: Nov 2008
Location: dalam LONGKANG
Posts: 19,645
Poster Rank: #89
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by owen View Post
salam semua. tujuan saya buka thread ni adalah untuk mintak pandangan n p'kongsian p'dapat tentang pilihan warna untuk cat rumah.saya akan masuk rumah baru(tp rumah 2nd la) so skrg tgah pilih cat apa yg sesuai untuk dinding luar rumah.untuk pgtahuan owning rumah saya ni agak rendah dan kelihatan gelap sikit dalam tuh.so warna apa yg sesuai untuk dindinh umah saya ni.pastu warna apa yang sesuai untuk tembok pagar di luar rumah saya?kalau kalian ada gambar rumah kalian leh attach sini untuk kongsi bersama.tq
kalo neem, neem suke umah yg kaler grey, brown n putih, or apple green

tapi sgt suke tgk rumah kaler dark grey, grey n white
__________________
[CENTER][COLOR="Red"][B]●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬●[/B][/COLOR][/CENTER]
[B][COLOR="Purple"][CENTER]saya mendoakan agar TASNEEM tabah dalam menjalani kehidupan dan kesejahteraan di dunia juga akhirat..Amiiinn..:)[/CENTER][/COLOR][/B]
Reply With Quote
  #3  
Old 07-03-2010, 09:08 PM
owen owen is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,273
Poster Rank: #2901
Thanked 9 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by geniusneuro View Post
kalo neem, neem suke umah yg kaler grey, brown n putih, or apple green

tapi sgt suke tgk rumah kaler dark grey, grey n white
upload la kat cni gambo contoh.senang ckit nak pilih.huuhuh...yg lain xnak kgsi ka?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-03-2010, 09:24 PM
andak6869 andak6869 is offline
Normal Member

andak6869's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2008
Location: fi ardhillah,fi kulli makaan
Posts: 264
Poster Rank: #8302
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

andak pindah umh bru awal bln 7 2009,semi D,dpt kunci umh dlm bln 5. dlm umh andak cat 8 warna(cat sendiri je,Gliden. Ruang tamu ada 4 dinding,2 warna oren tp 1 gelap 1 cerah ckit la. ruang tgh(ruang menonton/makan 2 warna gak,hijau tua dan hijau muda(cantik dan cukup tenang lau duduk kat ruang tu)Bilik tido utama 2 warna gak,purple ,pink(romantik ckit). Bilik ank warna biru muda(ocean blue),ruang dapur warna kuning muda. Lama gak la nk siap cat,maklum la cat sendiri
Reply With Quote
  #5  
Old 07-03-2010, 09:29 PM
owen owen is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,273
Poster Rank: #2901
Thanked 9 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by andak6869 View Post
andak pindah umh bru awal bln 7 2009,semi D,dpt kunci umh dlm bln 5. dlm umh andak cat 8 warna(cat sendiri je,Gliden. Ruang tamu ada 4 dinding,2 warna oren tp 1 gelap 1 cerah ckit la. ruang tgh(ruang menonton/makan 2 warna gak,hijau tua dan hijau muda(cantik dan cukup tenang lau duduk kat ruang tu)Bilik tido utama 2 warna gak,purple ,pink(romantik ckit). Bilik ank warna biru muda(ocean blue),ruang dapur warna kuning muda. Lama gak la nk siap cat,maklum la cat sendiri
mcm menarik la andak.leh x upload sikit pic umah andak.kalau lgi rajin andak bg la kod warna sekali hehehehhe
Reply With Quote
  #6  
Old 07-03-2010, 11:03 PM
geniusneuro geniusneuro is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (30)
Join Date: Nov 2008
Location: dalam LONGKANG
Posts: 19,645
Poster Rank: #89
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Default

nanti neem upload gamba... kene google dulu pic
__________________
[CENTER][COLOR="Red"][B]●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬●[/B][/COLOR][/CENTER]
[B][COLOR="Purple"][CENTER]saya mendoakan agar TASNEEM tabah dalam menjalani kehidupan dan kesejahteraan di dunia juga akhirat..Amiiinn..:)[/CENTER][/COLOR][/B]
Reply With Quote
  #7  
Old 08-03-2010, 02:53 PM
owen owen is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,273
Poster Rank: #2901
Thanked 9 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by geniusneuro View Post
nanti neem upload gamba... kene google dulu pic
upload jgn x upload
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:13 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE