Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Travel, Vacation, Tour, Adventure

Travel, Vacation, Tour, Adventure Share holiday experiences | Attractive places Review | Hotels Review | Resorts Review | Homestays Review | Vacation Deals Review

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 17,237
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 47,445
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 35,239
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-03-2010, 01:41 PM
endingman86 endingman86 is offline
Legendary Member

endingman86's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Jun 2008
Location: anywhere
Posts: 11,496
Poster Rank: #218
Thanked 61 Times
Active Level
My Mood:
Default Apa Menarik Di Beijing?- baru balik dari sana.......experience....

Salam.....pada cgrians semua...


Apa port menarik di Beijing? dari segi :

1. entertainment
2. port beli barang
3. makanan yang halal kat area mana?
4. n ape2 lah lagi

n benefit kalau ikut pakej memang murah...dalam 2k jer smue costing...tapi aktiviti selepas habis tgueh...tu yang nak tau....

Jom Kongsi Info...tqvm


16 jun:
baru jer sampai KL....macam2 hal ade kat sane....nanti aku update....apepun ragam peniaga sana lagi dasyat dari petaling street....

__________________
- Signature Rejected Code WAK LU!!! -

Last edited by endingman86; 23-06-2010 at 04:48 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 04-03-2010, 01:46 PM
mangkaq mangkaq is offline
Well-Known
Member

mangkaq's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Mar 2008
Location: Tengah cangkung dpn PC
Posts: 8,813
Poster Rank: #328
Blog Entries: 1
Thanked 70 Times
Active Level
My Mood:
Default

Rasanya kat beijing kebanyakan penduduknya beragama islam....so,tak susah la kalo nak cari makanan halal tu!!!
Reply With Quote
  #3  
Old 04-03-2010, 04:32 PM
endingman86 endingman86 is offline
Legendary Member

endingman86's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Jun 2008
Location: anywhere
Posts: 11,496
Poster Rank: #218
Thanked 61 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mangkaq View Post
Rasanya kat beijing kebanyakan penduduknya beragama islam....so,tak susah la kalo nak cari makanan halal tu!!!
ic....roti canai ada ka bos?heheh
__________________
- Signature Rejected Code WAK LU!!! -
Reply With Quote
  #4  
Old 04-03-2010, 04:33 PM
joey23 joey23 is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 6
Poster Rank: #39042
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku ada duit lama indonesia presiden sukarno. warna merah. boleh melengkung atas tapak tangan. 1000Rp. kat songkok terdaoat kalimah Allah. jika berminat boleh sms/email saya beserta harga anda ..0122729926/admin.easyincome2u@gmail.com
Reply With Quote
  #5  
Old 04-03-2010, 04:34 PM
endingman86 endingman86 is offline
Legendary Member

endingman86's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Jun 2008
Location: anywhere
Posts: 11,496
Poster Rank: #218
Thanked 61 Times
Active Level
My Mood:
Default

apa lagi yang menarik ni geng?
__________________
- Signature Rejected Code WAK LU!!! -
Reply With Quote
  #6  
Old 04-03-2010, 04:34 PM
endingman86 endingman86 is offline
Legendary Member

endingman86's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Jun 2008
Location: anywhere
Posts: 11,496
Poster Rank: #218
Thanked 61 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by joey23 View Post
aku ada duit lama indonesia presiden sukarno. warna merah. boleh melengkung atas tapak tangan. 1000Rp. kat songkok terdaoat kalimah Allah. jika berminat boleh sms/email saya beserta harga anda ..0122729926/admin.easyincome2u@gmail.com
ni salah port letak nieh...huhuhuuh
__________________
- Signature Rejected Code WAK LU!!! -
Reply With Quote
  #7  
Old 04-03-2010, 04:38 PM
little_lily little_lily is offline
Legendary Member

little_lily's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2008
Location: kembali ke sisi Allah..
Posts: 14,861
Poster Rank: #137
Thanked 100 Times
Active Level
My Mood:
Default

lily pun nak g beijing bln jun nie.. insyaAllah..
nak tgk olimpik birds nest stadium dgn water cube..
tp better pegi sblom cuti skola, which is 4 jun
__________________
This really dwarfs the significance of your everyday problems. At least we still all have a chance to live. (Youtube comment, Tsunami - Caught On Camera - P7)
Reply With Quote
  #8  
Old 04-03-2010, 04:39 PM
vedder9 vedder9 is offline
Legendary Member

vedder9's Avatar

 
Trader Rating: (64)
Join Date: Sep 2006
Location: Singa Utara
Posts: 13,973
Poster Rank: #155
Thanked 70 Times
Active Level
My Mood:
Default

Ved mmg dah lama mengidam nak ke Beijing ni..
Tingin nak lawat Forbidden City
Reply With Quote
  #9  
Old 04-03-2010, 04:46 PM
fordLASER fordLASER is offline
Legendary Member

fordLASER's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Posts: 10,766
Poster Rank: #241
Thanked 51 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by endingman86 View Post
Salam.....pada cgrians semua...


Apa port menarik di Beijing? dari segi :

1. entertainment
2. port beli barang
3. makanan yang halal kat area mana?
4. n ape2 lah lagi

n benefit kalau ikut pakej memang murah...dalam 2k jer smue costing...tapi aktiviti selepas habis tgueh...tu yang nak tau....

Jom Kongsi Info...tqvm
1. entertainment - sronok shoping jer la... jalan2 kat forbidden city, kemudian kat great wall... letih berjalan, iklim sejuk kering, bawak la lipice skali...

2. port beli barang, pegi la kat satu shoping komplek Yosou, mcm pertama komplek jugak la... elok pegi seawal pagi, time diorang bukak kedai. Sbb pada masa itu, peniaga china percaya first customer mmg bawak ong, time tu mmg kena beli, apa saja yg kita tawarkan , mereka akan terima, kalau mereka tolak maka mereka akan suwey... lagi satu jgn beli kat tempat yg pemandu pelancong bawak, ada tempat yg dikhaskan utk beli barang ttp orang luar x boleh masuk, cuma pelancong jer. Tempat ni x best sbb harga mahal.

lagi satu pd malam hari ada banyak pasar malam sekitar beijing, boleh la cuba... jgn lupa utk tawarkan harga... mereka ni sanggup bergaduh utk jual barang, jgn pegi sorang2... pegi la ramai2... kalau ada yg boleh speaking mandarin ker kantonis lg baik.... mereka mmg respek orang luar yg boleh speaking china...

jgn layan pemintak sedekah, sbb klau bagi nanti kena serbu, banyak peminta sedekah kat sana...

adakalanya, ada peniaga tepi jln yg menawarkan barangan dgn harga murah, kalau ada tawarkan harga gila2, mesti diorang ambik punya... biasanya, bila dah hujung2 nak balik malaysia.

makanan halal mmg susah sikit, tp klau ada pemandu pelancong dia akan bawakkan.... xder masaalah, dekat kawasan masjid pun ada muslim chinese yg jual barang makan....

apa lagi yea..? itu je la..
__________________
Masa semakin laju dan nilai wang semakin mengecil
Reply With Quote
  #10  
Old 04-03-2010, 05:16 PM
akuslamberjer akuslamberjer is offline
Well-Known
Member

akuslamberjer's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 5,247
Poster Rank: #683
Thanked 99 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by little_lily View Post
lily pun nak g beijing bln jun nie.. insyaAllah..
nak tgk olimpik birds nest stadium dgn water cube..
tp better pegi sblom cuti skola, which is 4 jun
sy pernah tengok bird nest stadium dari luar..cam takder bender sangat..belah dalam tak tau ler..
__________________
.. Jgnlah kamu dilalaikan oleh(urusan) harta benda kamu & anak-pinak kamu drpd mengingati Allah ...(Al-Munafiqun)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:41 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE