Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-02-2010, 08:48 PM
dme30 dme30 is offline
Super Active

dme30's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Sep 2008
Location: DmE™® ~ Beseri ~ Kota Bharu ~
Posts: 5,882
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default LINGUAPHONE: Kalau surat saman sampai...???

[B]Salam warga CG sekalian...

Di sini aku ingin mohon bantuan dan pendapat ahli2 yang mahir pasal perkara2 yang berkaitan dengan saman ni..
aku nak tanya kalau kita x mampu nak bayar tunggakan yang semakin meningkat tu cmne nak buat?
wajib di bayar atau ada cara lain??

Aku dah bayar x silap aku RM700-RM800 gitu..n dh lama stop bayar
Tunggakan terkini :RM 3k lebih.

Segala pendapat n bantuan tuan2 aku ucap terima kasih..

P/s: Bagi aku Linguaphone ni scam

Last edited by dme30; 25-02-2010 at 08:53 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-02-2010, 08:54 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,398
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bayar ajerlah......wakakakak....

bkn secam.......klau nak belajar tu pon nak berkira...
Reply With Quote
  #3  
Old 25-02-2010, 08:56 PM
dme30 dme30 is offline
Super Active

dme30's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Sep 2008
Location: DmE™® ~ Beseri ~ Kota Bharu ~
Posts: 5,882
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zamreda View Post
bayar ajerlah......wakakakak....

bkn secam.......klau nak belajar tu pon nak berkira...
bukan nak berkira..masalahnya aku dipaksa..masa tu aku x kuat mentaliti bro
aku bukan nak berkira..bila aku fikir2 balik nak belajar ape pon kena berguru dgn org bukan dgn mesin..
Reply With Quote
  #4  
Old 25-02-2010, 08:59 PM
roBUST roBUST is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Location: WORKING CLASS MAN
Posts: 12,406
Thanks (Received): 139
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tp pe kelebihan linguaphone ni?belajar tanpa guru ni agak susah bg aku
__________________
[B][SIZE="2"][COLOR="Red"]sedang konfius..berapa org PM malaysia sebenarnya[/COLOR][/SIZE][/B]
Reply With Quote
  #5  
Old 25-02-2010, 09:00 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,398
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dme30 View Post
bukan nak berkira..masalahnya aku dipaksa..masa tu aku x kuat mentaliti bro
aku bukan nak berkira..bila aku fikir2 balik nak belajar ape pon kena berguru dgn org bukan dgn mesin..
ooo kena paksa......aku pon pernah terkena gak...

tapi byar RM 30 tu dulu.....nasib baik...

baik guna google translator....
Reply With Quote
  #6  
Old 25-02-2010, 09:01 PM
hazirah hazirah is offline
Super Active

hazirah's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2009
Location: bulan
Posts: 6,909
Thanks (Received): 97
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ramai dah kawan aku terkena ngan linguaphone ni...


kalau x kuat hati mmg terkena punya.. org2 linguaphone ni stail paksa,


nasib baik aku ni student marketing... so mmg aku phm taktik depa ni..
x beretika...

aku pnh nak bukak thread psl liguaphone yg scam ni...

tp panjang sgt citer... nnti aku rajin nak taip lg aku post...

_---------------------------------------------------------------


UPDATE: DAH BUKAK THREAD KT SECTION SUSPICIOS BUSINESS/SCHEME

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=129334
__________________

Last edited by hazirah; 25-02-2010 at 10:06 PM..
Reply With Quote
  #7  
Old 25-02-2010, 09:02 PM
dme30 dme30 is offline
Super Active

dme30's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Sep 2008
Location: DmE™® ~ Beseri ~ Kota Bharu ~
Posts: 5,882
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by roBUST View Post
tp pe kelebihan linguaphone ni?belajar tanpa guru ni agak susah bg aku
kelebihannya aku pon xtau sbb aku try satu kaset je dh bosan dgr

kesimpulannya bro masih belum menjawab soalan saya
Reply With Quote
  #8  
Old 25-02-2010, 09:03 PM
dme30 dme30 is offline
Super Active

dme30's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Sep 2008
Location: DmE™® ~ Beseri ~ Kota Bharu ~
Posts: 5,882
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zamreda View Post
ooo kena paksa......aku pon pernah terkena gak...

tapi byar RM 30 tu dulu.....nasib baik...

baik guna google translator....
dl mn ada translator bro..
Reply With Quote
  #9  
Old 25-02-2010, 09:05 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,398
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dme30 View Post
dl mn ada translator bro..
betul gak.......

klau tiap2 mula sem mulalah geng2 jual mende alah nie beroperasi..

aku nampak trus jln jauh sikit.....
Reply With Quote
  #10  
Old 25-02-2010, 09:06 PM
dme30 dme30 is offline
Super Active

dme30's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Sep 2008
Location: DmE™® ~ Beseri ~ Kota Bharu ~
Posts: 5,882
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hazirah View Post
ramai dah kawan aku terkena ngan linguaphone ni...


kalau x kuat hati mmg terkena punya.. org2 linguaphone ni stail paksa,


nasib baik aku ni student marketing... so mmg aku phm taktik depa ni..
x beretika...

aku pnh nak bukak thread psl liguaphone yg scam ni...

tp panjang sgt citer... nnti aku rajin nak taip lg aku post...
alah..nntw plak cik hazirah ni..x sabar ni nak tau..
kalau boleh biar la kene pada jawapan yg saya cr yaa..
harap sgt bantuan mbe2 CG nih .
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold