s Repair Laptop Rosak Motherboard(Kuantan Area) - CariGold Forum

  Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Trading Zone > Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-02-2010, 06:16 PM
oneghost oneghost is offline
Regular

oneghost's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 156
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Repair Laptop Rosak Motherboard(Kuantan Area)

Disini aku nak promote freelance yang aku buat kat rumah nie.Aku buat freelance repair laptop especially yang rosak motherboard tu.So far, Alhamdulilah semuanyer berjalan dengan baik lepas kena "sentuhan" aku. Aku charge tak mahal compare dengan tukar motherboard baru yang dekat 800-1000 tu.Disamping itu, aku juga ader buat service pc, format pc, buang virus , networking dan sewaktu dengannyer. Lokasi aku di Kuantan,Pahang. Jadi sesaper yang berminat nak cuba khidmat aku, leh contact 017-6867946.Nama aku Mohamat.Email aku pun boleh. oneghost2009@gmail.com

Last edited by oneghost; 21-07-2010 at 09:01 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-02-2010, 10:18 PM
i-bizz i-bizz is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2009
Posts: 430
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
Default

waaaa, repair laptop IBM ye...
brp lame waranty selepas repair mobo tu ye encik?
Reply With Quote
  #3  
Old 25-02-2010, 10:42 PM
degaOne degaOne is offline
Active Plus

degaOne's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Sep 2007
Location: Lembah Klang
Posts: 3,459
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

adoimak jauhnya... aku ada laptop rosak ni tak idop2...
__________________
HP : 011-32020381
YM : ckodoq.turbo@gmail.com
Reply With Quote
  #4  
Old 26-02-2010, 01:02 AM
puteh_linux puteh_linux is offline
Active Member

puteh_linux's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,324
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by oneghost View Post
Disini aku nak promote freelance yang aku buat kat rumah nie.Aku buat freelance repair laptop especially yang rosak motherboard tu.So far, Alhamdulilah semuanyer berjalan dengan baik lepas kena "sentuhan" aku. Aku charge tak mahal compare dengan tukar motherboard baru yang dekat 800-1000 tu.Disamping itu, aku juga ader buat service pc, format pc, buang virus , networking dan sewaktu dengannyer. Lokasi aku di Kuantan,Pahang. Jadi sesaper yang berminat nak cuba khidmat aku, leh contact 010-9160262.Nama aku Mohamat.Email aku pun boleh. oneghost2009@gmail.com
TT klu matherbord kena air boleh repair ke?
Reply With Quote
  #5  
Old 26-02-2010, 01:10 AM
abdul_ir abdul_ir is offline
Super Active

abdul_ir's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 6,594
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 9
Active Level
Default

hebat nie...
share la info nak repair mb tu...
__________________
DRIVER ON BOOKING (DOB)

-DAFTAR SEBAGAI DRIVER

-DAFTAR SEBAGAI RIDER
Reply With Quote
  #6  
Old 26-02-2010, 01:13 AM
lau_kau lau_kau is offline
Super Active

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 5,347
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

TT klau screen tukar jadi hidup kadang2 merah 2 mb gak ker.....
Reply With Quote
  #7  
Old 26-02-2010, 01:15 AM
otaida00taj otaida00taj is offline
Legendary Member

otaida00taj's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2007
Location: Lạng Sơn, Thanh Hóa, Vietnam
Posts: 10,160
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

motherboard biasa boleh juga ke?
__________________
Ask Prof. O.T™
GreenBlack® Corporation

Kota Bharu - Balik Pulau - Skudai - Nilai
"Hidup ini mesti enjoy kerana hari tua anda akan menjelang"
Bina dan tingkatkan penjenamaan anda di mata dunia
Reply With Quote
  #8  
Old 26-02-2010, 07:11 AM
oneghost oneghost is offline
Regular

oneghost's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 156
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

i-bizz - Warranty hanya 7 hari kalau graphic chipset.ader juga yang 10 hari.Depend pada kerosakan lah.
puteh_linux - Insyaallah boleh. Antar dulu.Kalau tak leh repair, takder charge dikenakan.
lau_kau - Kalau screen merah2 tu, graphic chipset pada motherboard.Selalu nyer laptop yang pakai NVIDIA selalu jadi camtu.
otaida00taj- Setakat ni sy buat motherboard laptop ajer. Untuk desktop tak berbaloi sbb harga chipset yang selalu problem tu mahal.Better beli mobo baru.
Reply With Quote
  #9  
Old 26-02-2010, 07:31 AM
lanevi448 lanevi448 is offline
Regular

lanevi448's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2006
Posts: 319
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Wah... bagus ni...
X payah cari kt tempat lain.
Kat cg dah ada.
Bump untuk TT ...........
Reply With Quote
  #10  
Old 26-02-2010, 07:51 AM
oneghost oneghost is offline
Regular

oneghost's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 156
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Thanks lanevi448.Support lah business orang Melayu.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold