Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Sports > Misc Sports

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,665
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,720
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 22,104
More...
View Poll Results: Piala Thomas 2010, Msia boleh menang tak ?
Msia boleh menang 18 36.00%
Mustahil menang 5 10.00%
Susah nak cakap 18 36.00%
Msia kalah awal macam thn 2000 9 18.00%
Voters: 50. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 19-02-2010, 01:06 AM
mdnor34 mdnor34 is online now
CG Top Poster Club

mdnor34's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Nov 2008
Posts: 41,273
Poster Rank: #17
Thanked 17 Times
Active Level
Default All discussion about Piala Thomas 2010: China juara mengalahkan Indonesia 3 - 0

Thn ni byk acara2 sukan hebat - antaranya Piala Thomas, SUKMA, FIFA WorldCup, Sukan Asia, Sukan Komanwel..ada lain2 lagi kot...

9-16 Mei thn ni kejohanan Piala Thomas diadakan di Msia...Kali terakhir di Msia thn 2000, kita kalah awal tanpa dpt masuk ke Semi Final.

Thn 2002 kita masuk final tp kalah 2-3 kpd Indonesia. Mata akhir ditentukan pd 3rd single, Roslin Hashim yang kalah mudah kpd Hendrawan.

Thn 2008 kita kalah semi final kpd China, juga 2-3. Skali lg ditentukan 3rd single, Hafiz Hashim yg kalah mudah kpd Chen Jin.
2nd single pun masatu kalah...

Dah nampak Msia ada masalah dgn 2nd & 3rd single...sbbtu aku rasa Msia takboleh menang thn ni walaupun aku nak Msia menang...

Double kita pun berumbang ambing, tak konsisten...

Pendapat aku, kalau Msia nak menang, kedua2 double & satu single mesti menang..sbb mustahil 2nd & 3rd single boleh menang bila lawan dgn China.

Tapi yang aku nampak pemain Msia belum dpt semangat 1992 lagi...masatu walaupun atas kertas China & Indon lagi kuat tapi Msia menang jugak....

JADUAL PERLAWANAN PASUKAN NEGARA

9/5/2010 Sun, 6pm - Mas Vs Nigeria (Thomas Cup)
10/5/2010 Mon, 6pm - Mas Vs USA (Uber Cup)
11/5/2010 Tue, 6pm - Mas Vs Japan (Thomas Cup)
11/5/2010 Tue, 6pm - Mas Vs China (Uber Cup)



JADUAL SUKU AKHIR Rabu, 12 Mei

12:00PM Thomas Cup CHINA[CHN] - [KOR] KOREA
12:00PM Thomas Cup INDIA[IND] - [INA] INDONESIA
12:00PM Uber Cup INDONESIA[INA] - [MAS] MALAYSIA
12:00PM Uber Cup DENMARK[DEN] - [JPN] JAPAN
6:00PM Thomas Cup DENMARK[DEN] - [MAS] MALAYSIA
6:00PM Thomas Cup GERMANY[GER] - [JPN] JAPAN
6:00PM Uber Cup CHINA[CHN] - [IND] INDIA
6:00PM Uber Cup RUSSIA[RUS] - [KOR] KOREA



Friday, May 14, 2010
2:30 PM Thomas Cup JAPAN VS INDONESIA
7:00 PM Thomas Cup CHINA VS MALAYSIA


15/5/2010 Sat, 2pm - FINAL (Uber Cup)
16/5/2010 Sun, 2pm - FINAL (Thomas Cup)

Last edited by mdnor34; 14-05-2010 at 02:35 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 19-02-2010, 05:48 PM
aidiryatim aidiryatim is offline
Legendary Member

aidiryatim's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2006
Location: bioDIEsel B5,LeGoLanD,cIQ,Kota Iskandar
Posts: 13,921
Poster Rank: #149
Blog Entries: 13
Thanked 22 Times
Active Level
My Mood:
Default

dpt masuk final pn da cukup baik... tunggu 2092 kot baru menang lg
Reply With Quote
  #3  
Old 19-02-2010, 06:06 PM
fido1 fido1 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2009
Posts: 7,271
Poster Rank: #421
Thanked 340 Times
Active Level
Default

badminton kita ni tak lama lagi ikut macam bolasepak,takraw dan hoki lah nampaknya...
Reply With Quote
  #4  
Old 19-02-2010, 06:10 PM
aidiryatim aidiryatim is offline
Legendary Member

aidiryatim's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2006
Location: bioDIEsel B5,LeGoLanD,cIQ,Kota Iskandar
Posts: 13,921
Poster Rank: #149
Blog Entries: 13
Thanked 22 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fido1 View Post
badminton kita ni tak lama lagi ikut macam bolasepak,takraw dan hoki lah nampaknya...
betul tu..
Reply With Quote
  #5  
Old 19-02-2010, 06:17 PM
fido1 fido1 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2009
Posts: 7,271
Poster Rank: #421
Thanked 340 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by aidiryatim View Post
betul tu..
pernah juga terfikir kenapa orang lama dalam badminton ni tidak diangkat menjadi penaung BAM? contohnya macam misbun sidek. dari kecil sampai ke besar dia hidup dengan raket sahaja, begitu juga dangan sukan - sukan lain.
Reply With Quote
  #6  
Old 19-02-2010, 10:13 PM
mdnor34 mdnor34 is online now
CG Top Poster Club

mdnor34's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Nov 2008
Posts: 41,273
Poster Rank: #17
Thanked 17 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fido1 View Post
badminton kita ni tak lama lagi ikut macam bolasepak,takraw dan hoki lah nampaknya...
bdminton takmungkin terperosok mcm bolasepak pd tangga 150+ dunia...
bdminton msia masih top 5 dlm dunia..

tp mungkin akan jatuh sebab lepas chong wei, takde pemain single yg mantap..
Reply With Quote
  #7  
Old 19-02-2010, 10:16 PM
mdnor34 mdnor34 is online now
CG Top Poster Club

mdnor34's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Nov 2008
Posts: 41,273
Poster Rank: #17
Thanked 17 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fido1 View Post
pernah juga terfikir kenapa orang lama dalam badminton ni tidak diangkat menjadi penaung BAM? contohnya macam misbun sidek. dari kecil sampai ke besar dia hidup dengan raket sahaja, begitu juga dangan sukan - sukan lain.
Bisalah sebab org berpengaruh dlm politik yg pegang jawatan2 besar...tapi sekurangnya diorg minat badminton....

Maybe satu hari nanti lepas Misbun bersara dari jurulatih, beliau akan terlibat dlm pengurusan jawatan tinggi pulak
Reply With Quote
  #8  
Old 19-02-2010, 10:21 PM
fsqtrading68 fsqtrading68 is offline
Active Member

fsqtrading68's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,183
Poster Rank: #2949
Thanked 15 Times
Active Level
Default

memori 19992 still dlm kenangan...bila di ingatkan balik, meremang bulu roma aku...bag aku, player kita bagus, cuma mslah kat B.A.M...
Reply With Quote
  #9  
Old 19-02-2010, 10:41 PM
mdnor34 mdnor34 is online now
CG Top Poster Club

mdnor34's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Nov 2008
Posts: 41,273
Poster Rank: #17
Thanked 17 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fsqtrading68 View Post
memori 19992 still dlm kenangan...bila di ingatkan balik, meremang bulu roma aku...bag aku, player kita bagus, cuma mslah kat B.A.M...
sebenarnya sebelum 1992, kebangkitan & semangat luar biasa msia dah nampak masa tahun 1988 lagi...separuh akhir msia boleh kalahkan Indonesia yg sgt hebat masatu...siapa sangka beregu bidan terjun yg takde ranking, Ong Beng Teong & Cheah Soon Kit boleh kalahkan & membelasah beregu top 4 in the world masatu - Liem Swee King/Bobby Ertanto....

Masa separuh akhir tahun 1992, Msia kalahkan China...Rashid Sidek boleh kalahkan top single dlm dunia masatu, Zhao Jianhua walaupun Rashid selalu kalah sebelumnya...

Foo Kok Keong pun terkenal dgn semangat luar biasa....

Ni lah pemain kita takde sekarang....mcmne nak menang...
Reply With Quote
  #10  
Old 19-02-2010, 10:44 PM
hairl hairl is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Aug 2007
Posts: 2,972
Poster Rank: #1240
Thanked 25 Times
Active Level
Default

harapnya boleh la menang
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:38 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE