Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Adakah ASB Loan cara paling selamat untuk mendapatkan pulangan yang tinggi.
Setuju 619 56.58%
Tidak setuju 198 18.10%
Tidak tahu 277 25.32%
Voters: 1094. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #71  
Old 06-02-2010, 05:30 PM
cdan cdan is offline
Active Plus

cdan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2006
Location: Puchong, Ipoh, Pt.Buntar
Posts: 4,377
Thanks (Received): 367
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by warok232 View Post
bro cdan,ada idea x tuk bwat trick loan asb ngn emas....
ajar la ckit..
hamba bdk bru blaja..
tq
ASB div tak pernah kurang dari 7%
EMAS ada turun naik macam BSKL...
nak tau pasal emas, boleh lihat thread emas atau lihat kat siggy dinar emas...
__________________
Survey >DINAR< DK, DM, DP > & > EMAS <- Kijang, Maple, Emirates, Public >
Survey > STATISTICS EMAS -BNM <
Survey >SILVER<
Survey >PELBAGAI PELABURAN<
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #72  
Old 06-02-2010, 05:40 PM
sprinter sprinter is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 935
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
Default

tu diaaa cdan dah bg tips...long time no see cdan..
Reply With Quote
  #73  
Old 06-02-2010, 05:44 PM
StaRz_V StaRz_V is offline
Active Plus

StaRz_V's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2010
Posts: 3,394
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by the_derhaka_student View Post
heheh......sgt bagus pada sume CG's yg berminat.

1. tak semestinya kita wat 200k, ikut kemampuan la bro. Klu mampun monthly dlm RM250, buat la RM50,000 jer. Klu buleh monthly RM550, buat la dalam RM100k. Camtu la lbh kurang...

2. jap gi aku bgtau trick2 yg lain. Sesapa nk tanya atau nk table talk, leh sms @ 012-906 12 12.
bro ko maybank kan.. aku berminat r nk table talk ngn maybankers nie.. ko area mne ek.. aku kt kl.. lgpn leh taw byk psl asb loan nie.. nk taw gak marketing strategy maybank nie n at e same time nk bina network.. leh kan? kalo bole bgtaw yer.. email [email protected]
Reply With Quote
  #74  
Old 06-02-2010, 06:02 PM
StaRz_V StaRz_V is offline
Active Plus

StaRz_V's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2010
Posts: 3,394
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cdan View Post
ASB div tak pernah kurang dari 7%
EMAS ada turun naik macam BSKL...
nak tau pasal emas, boleh lihat thread emas atau lihat kat siggy dinar emas...
bro kalo aku nk taw psl personal loan kne g ke mane lak.. sbrnyer aku br kt cni.. jd aku sesat.. aku nk promote personal financing bkn ASB loan.. ASB loan tue ntk projek side income jer.. hehe..

tlg aku bro bg direction kt tmpt mne yg btul.. aku ilang arah dh.. aduh..
Reply With Quote
  #75  
Old 06-02-2010, 06:04 PM
cdan cdan is offline
Active Plus

cdan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2006
Location: Puchong, Ipoh, Pt.Buntar
Posts: 4,377
Thanks (Received): 367
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sprinter View Post
tu diaaa cdan dah bg tips...long time no see cdan..
bro... lokasi sekarang... Malaysia or Brisbane...

apa lagi bro, EasyRHB RM100K -> short term
MBB RM100K -> long term 25 thn
div 7% x RM200K = RM14K <- bayaran thn berikutnya dari sini...
perlukan bayaran utk tahun pertama sahaja....
gunakan saving yg ada tuu....

p/s: kalau bayar guna OD lagi cun....
__________________
Survey >DINAR< DK, DM, DP > & > EMAS <- Kijang, Maple, Emirates, Public >
Survey > STATISTICS EMAS -BNM <
Survey >SILVER<
Survey >PELBAGAI PELABURAN<
Reply With Quote
  #76  
Old 06-02-2010, 06:18 PM
cdan cdan is offline
Active Plus

cdan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2006
Location: Puchong, Ipoh, Pt.Buntar
Posts: 4,377
Thanks (Received): 367
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by StaRz_V View Post
bro kalo aku nk taw psl personal loan kne g ke mane lak.. sbrnyer aku br kt cni.. jd aku sesat.. aku nk promote personal financing bkn ASB loan.. ASB loan tue ntk projek side income jer.. hehe..

tlg aku bro bg direction kt tmpt mne yg btul.. aku ilang arah dh.. aduh..
rasanya thread loan RHB belum ada lagi...
boleh buka thread baru bro -> loan, credit card

thread loan ASB dgn RHB disini ->
http://carigold.com/portal/forums/sh...=67585&page=27

harap membantu....
__________________
Survey >DINAR< DK, DM, DP > & > EMAS <- Kijang, Maple, Emirates, Public >
Survey > STATISTICS EMAS -BNM <
Survey >SILVER<
Survey >PELBAGAI PELABURAN<
Reply With Quote
  #77  
Old 06-02-2010, 07:16 PM
emoney emoney is offline
Super Active

emoney's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2007
Location: ~OneXox..deKaT dihAti Mu...~
Posts: 8,435
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Mantap...

Makin menarik thread nih...
Reply With Quote
  #78  
Old 06-02-2010, 09:01 PM
onlinetrader onlinetrader is online now
Super Active

onlinetrader's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Jan 2010
Posts: 5,887
Thanks (Received): 180
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by StaRz_V View Post
nasihat aku la kan awl2 jgn amik besar2.. amik bwh 50k pn dh ckp.. tgk dlu cmne then kalo pas2 tue korg rase mnguntungkan n nk tmbh loan pn leh jer.. cm derhaka ckp org tamak slalo rugi.. jd jgn susahkan diri sendri.. njoy korg nyer life.. try idup bersederhana.. watpe susah sane sini last2 korg xdpt merasai hidup ini dgn bahagianyer..

ya betul
kalau target korang 200k
buat la 50k dulu
lepas dpt dividen
buat satu lagi 50k loan

so lama2 nanti ko akan dpt habiskan loan 50k
satu demi satu
tapi bulanan x mencekik sgt

p/s nie pun officer yg suggest
Reply With Quote
  #79  
Old 06-02-2010, 09:26 PM
SiRentap SiRentap is offline
Super Active

SiRentap's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Location: Borneo Island
Posts: 6,616
Thanks (Received): 369
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

sebagusnya menabung sendiri dulu..lepas tuh baru pikir samaada mau buat loan ASB atau tak. sebagusnya dividen tuh bila dah dapat tak perlu dikeluarkan biar compounded setiap tahun. tapi terpulang la pada selera masing2 tepuk dada tanya selera..dlm financial ni sebenornya bila dah mahir..tak ada yg salah dan betul semua bergantung pasa pattern financial individu masing2.
Reply With Quote
Thanks aiman27 thanked for this post
  #80  
Old 06-02-2010, 09:56 PM
emoney emoney is offline
Super Active

emoney's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2007
Location: ~OneXox..deKaT dihAti Mu...~
Posts: 8,435
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default Melabur dalam ASB, ASN harus: Fatwa

Saja nak refresh sikit...

Melabur dalam ASB, ASN harus: Fatwa
Oleh Suhana Roslan

KUALA TERENGGANU: Majlis Fatwa Kebangsaan semalam memutuskan hukum melabur dalam Skim Amanah Saham Nasional (ASN) dan Amanah Saham Bumiputera (ASB), termasuk pembayaran dividen dan bonusnya, adalah harus.

Berikutan itu, umat Islam tidak perlu ragu-ragu mengenai status pelaburan kedua-dua skim berkenaan.

Pengerusi Majlis Fatwa Kebangsaan, Prof Datuk Dr Abdul Shukor Husin, berkata keputusan itu dibuat selepas pihaknya meneliti dan mempertimbangkan semua kesan daripada pelaburan berkenaan.
Beliau berharap tiada pihak membangkitkan lagi isu kononnya hasil skim pelaburan itu haram.“Umat Islam boleh menyertai skim pelaburan ini dan tidak perlu ragu-ragu terhadap status pelaburan yang dibuat serta dividen atau bonusnya,” katanya pada sidang media selepas mempengerusikan Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Islam Malaysia ke-80 di sini.Hadir sama, Ketua Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), Datuk Dr Muhamad Datuk Sheikh Abdul Aziz dan Setiausaha Jawatankuasa Fatwa, Datuk Wan Mohamad Sheikh Abdul Aziz. Muzakarah selama tiga hari itu dihadiri semua mufti.Abdul Shukor berkata, Majlis Fatwa Kebangsaan juga memutuskan pembangunan secara komersial membabitkan tanah wakaf yang diwasiatkan untuk pembinaan masjid dan surau adalah harus.Beliau berkata, isu itu pernah dibangkitkan kerana wasiat khusus seumpama itu menghalang tanah wakaf terbabit dibangunkan secara komersial.“Tanah wakaf ini sekiranya dimanfaatkan untuk pembangunan, mampu menjana pendapatan ekonomi negara, sekali gus mewujudkan pelbagai peluang pekerjaan kepada penduduk setempat,” katanya.Beliau berkata, jawatankuasa juga memutuskan pembangunan tanah wakaf seperti masjid dengan tambahan projek pembangunan dan penambahbaikan dengan jaminan harta wakaf itu kekal adalah diharuskan dalam Islam.“Bagaimanapun, syarat pembangunan mesti merujuk kepada niat asal pewakaf bagi memastikan kehendak mereka ditunaikan sekali gus memberi kepuasan kepada semua pihak.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump