Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Banking, Payment Processors > Bank, ATM, Internet Banking

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,679
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,364
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,543
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-02-2010, 06:56 PM
Terranos Terranos is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2008
Posts: 6
Poster Rank: #39200
Thanked 0 Times
Active Level
Default Cara bawa masuk duit dari luar negara

Saya nak minta pendapat kawan2 semua. Abang ipar saya baru je dapat duit hasil daripada jualan rumah arwah ibunya di Indonesia. Hasil jualan rumah tu dibahagi2 kepada warisnya secara faraid yg ada di Malaysia & Indonesia. Dia tanya saya diantara banyak cara utk transfer duit masuk ke Malaysia, yg mana satu paling kurang charges & mudah. Sapa yg ada experience tu boleh la tolong share gak... thanks.


wasalam
Deen
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-04-2010, 03:33 PM
slayer7815 slayer7815 is offline
Super Active Member

slayer7815's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,135
Poster Rank: #1231
Thanked 33 Times
Active Level
My Mood:
Default

bump tuk TT aku pon nak tau gak
Reply With Quote
  #3  
Old 11-04-2010, 03:38 PM
random1 random1 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,973
Poster Rank: #1317
Thanked 48 Times
Active Level
My Mood:
Default

just buat wire transfer mcm biasa,masukkan ke akaun bank tempatan,kalau nak selamat skali buat bwh rm 50k sebab kalau lebih biasa BNM akan tahan,kalau ada rm 70k buatlah 2 kali 35k sekali buat,caj biasanya ikut bank diindonesia sana,kalau dimalaysia dlm rm 25 saje,dan kadar tukaran ikut rate semasa,tq
__________________
JOM KITA DOA UTK BERJAYA,SBLUM TU DOAKAN ORG LAIN BERJAYA............. BARANGSIAPA YANG ALLAH HENDAK KEBAIKAN DARI SESEORANG ITU, MAKA DIBERI KEFAHAMAN AGAMA KEPADANYA
Reply With Quote
  #4  
Old 11-04-2010, 03:40 PM
slayer7815 slayer7815 is offline
Super Active Member

slayer7815's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,135
Poster Rank: #1231
Thanked 33 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by random1 View Post
just buat wire transfer mcm biasa,masukkan ke akaun bank tempatan,kalau nak selamat skali buat bwh rm 50k sebab kalau lebih biasa BNM akan tahan,kalau ada rm 70k buatlah 2 kali 35k sekali buat,caj biasanya ikut bank diindonesia sana,kalau dimalaysia dlm rm 25 saje,dan kadar tukaran ikut rate semasa,tq
katakan nak bawa masuk dlm 10 juta? apa procedur dia ?katakan duit ada di HK, dubai n Taiwan
Reply With Quote
  #5  
Old 11-04-2010, 03:55 PM
random1 random1 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,973
Poster Rank: #1317
Thanked 48 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by slayer7815 View Post
katakan nak bawa masuk dlm 10 juta? apa procedur dia ?katakan duit ada di HK, dubai n Taiwan
kalau lebih 10 juta ikut prosedur asal kena isi borang khas utk declare duit itu dgn BNM tapi bila declare biasanya LHDN dtg kacau hehehe,biasanya org guna kaedah lain yg boleh bawak masuk legal tanpa LHDN dan BNM kacau tapi kaedah itu kena PM sayalah,x elok disiarkan disini
__________________
JOM KITA DOA UTK BERJAYA,SBLUM TU DOAKAN ORG LAIN BERJAYA............. BARANGSIAPA YANG ALLAH HENDAK KEBAIKAN DARI SESEORANG ITU, MAKA DIBERI KEFAHAMAN AGAMA KEPADANYA
Reply With Quote
  #6  
Old 11-04-2010, 04:04 PM
slayer7815 slayer7815 is offline
Super Active Member

slayer7815's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,135
Poster Rank: #1231
Thanked 33 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by random1 View Post
kalau lebih 10 juta ikut prosedur asal kena isi borang khas utk declare duit itu dgn BNM tapi bila declare biasanya LHDN dtg kacau hehehe,biasanya org guna kaedah lain yg boleh bawak masuk legal tanpa LHDN dan BNM kacau tapi kaedah itu kena PM sayalah,x elok disiarkan disini
dah pm tq bro
Reply With Quote
  #7  
Old 15-05-2010, 12:37 AM
alongj alongj is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 45
Poster Rank: #19975
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by slayer7815 View Post
katakan nak bawa masuk dlm 10 juta? Apa procedur dia ?katakan duit ada di hk, dubai n taiwan
amacam?dah dapat bawak masuk duit? Ke saja@ tanya je ni...kalau betul ada nak bawak masuk cntct aku...along 0123676027
Reply With Quote
  #8  
Old 26-06-2010, 05:22 PM
SharmCos SharmCos is offline
Active Member

SharmCos's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2006
Location: Butterworth
Posts: 919
Poster Rank: #3784
Thanked 70 Times
Active Level
My Mood:
Default

Err nak tau gak la cara bawa masuk duit byk2 tu..
Tolong PM email nnt leh bincang lebih detail. Cuma nak tau bleh buat ke tak, brp limit etc. Detail dari pihak sebelah lg lom dpt full. kalo tau cara, baru nak tanya dia..

lagi satu sapa2 ada lobang nak tukar USD ke RM dalam kuantiti yg banyak sila PM
Reply With Quote
  #9  
Old 26-06-2010, 05:25 PM
eday84 eday84 is offline
CG Top Poster Club

eday84's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Rawang
Posts: 23,223
Poster Rank: #65
Blog Entries: 55
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

lalu broker forex boleh x? depo sana, withdraw sini hehe..
__________________
[ 7stones | Bust Cream | Creamako | Whitening Cream | Ora Matte ]
Ordinary people are obsessed with entertainment. The best are obsessed with education
Reply With Quote
  #10  
Old 07-10-2014, 01:54 PM
shah79 shah79 is offline
Active Member

shah79's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2007
Location: sirih pulang ke gagang
Posts: 1,635
Poster Rank: #2363
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

actually sy pun nak tahu lah....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:03 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE