Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 19-01-2010, 08:24 PM
aniey aniey is offline
Active Member

aniey's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,065
Thanks (Received): 187
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Valuation (Penialain)

Ada sapa2 kat sini tak yg tahu pasal nk buat valuation . berapa kos, kat mana dan cara2 nk buat valuation rumah dan tanah,

Aku ada beberapa lot tanah dan rumah hasil peninggalan arwah.. tahun lepas semua dah siap tukar nama ,ada 3 nama setiap geran. jadi aku ingat nk buat valuation pastu nk tentukan setiap sorang berapa nilainya.

Terpaksa amik lawyer atau boleh buat sendiri?

Ada apa2 pandangan dan saranan korang amatlah aku alu2kan.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 19-01-2010, 09:30 PM
dinda_umie dinda_umie is offline
Legendary Member

dinda_umie's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2007
Location: atas bukit....
Posts: 10,943
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aniey View Post
Ada sapa2 kat sini tak yg tahu pasal nk buat valuation . berapa kos, kat mana dan cara2 nk buat valuation rumah dan tanah,

Aku ada beberapa lot tanah dan rumah hasil peninggalan arwah.. tahun lepas semua dah siap tukar nama ,ada 3 nama setiap geran. jadi aku ingat nk buat valuation pastu nk tentukan setiap sorang berapa nilainya.

Terpaksa amik lawyer atau boleh buat sendiri?

Ada apa2 pandangan dan saranan korang amatlah aku alu2kan.
kena cari jurunilai harta...cuba google tgk..
Reply With Quote
  #3  
Old 19-01-2010, 10:15 PM
faizal_bulat faizal_bulat is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2008
Location: Sekitar Kawasan Silane dan Ammonia
Posts: 3,920
Thanks (Received): 164
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aniey View Post
Ada sapa2 kat sini tak yg tahu pasal nk buat valuation . berapa kos, kat mana dan cara2 nk buat valuation rumah dan tanah,

Aku ada beberapa lot tanah dan rumah hasil peninggalan arwah.. tahun lepas semua dah siap tukar nama ,ada 3 nama setiap geran. jadi aku ingat nk buat valuation pastu nk tentukan setiap sorang berapa nilainya.

Terpaksa amik lawyer atau boleh buat sendiri?

Ada apa2 pandangan dan saranan korang amatlah aku alu2kan.
type juruukur kat google.. ada punya.. http://mindahartawan.blogspot.com
__________________
[URL="http://www.fxclearing.com/ib/********"][COLOR="Red"][SIZE="5"][B][CENTER]40% Bonus For Malaysian Trader[/CENTER][/B][/SIZE][/COLOR][SIZE="5"][/URL][CENTER][URL="http://202.71.110.110/portal/forums/showthread.php?t=125629"][COLOR="Lime"][B]Tolong jual umah aku, aku bg upah 2%[/B][/COLOR][/URL][/CENTER][/SIZE]
[CENTER][URL="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=13826"][COLOR="Red"]Build Up Your Money With FXClearing
40% BONUS For Malaysian Forex Trader
YM / Skype: mad_faizal/muhammad.faizal2[/COLOR][/URL][/CENTER]
Reply With Quote
  #4  
Old 19-01-2010, 10:24 PM
afbizz afbizz is offline
Regular

afbizz's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2007
Location: diamond bay
Posts: 466
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

property kat mana? better try cari valuer yg based/terdekat kawasan property..jimat kos..
owner boleh appoint sendiri je..xyah by lawyer..
ade gak beberapa company valuer yg besar mempunyai cawangan di setiap negeri..boleh check dgn hq kat kl gak..
Reply With Quote
  #5  
Old 20-01-2010, 11:14 AM
Astarguy Astarguy is offline
Regular

Astarguy's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2009
Posts: 597
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Hello TT, nak buat valuation tanah/rumah kena cari firma valuer yang bertauliah. Mana leh suka2 buat sendiri.
Cam kat msia ni yg diiktiraf oleh The Board of Valuers, Appraisers and Estate Agent Malaysia. Nah website dia
http://www.lppeh.gov.my
leh check tgk kot2 ada firma terdekat ngan tanah u tu. Senang diorang nak pi evaluate berapa harga pasaran sebenar. Diorang akan prepare report pasal tanah tu dan adala charge fees dia nanti. Report ni adalah sah dari segi undang2.
Reply With Quote
  #6  
Old 20-01-2010, 11:16 AM
MOD jr. MOD jr. is offline
CG Top Poster Club

MOD jr.'s Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: May 2008
Posts: 22,559
Thanks (Received): 91
Likes (Received): 10
Active Level
Default

rahim @ co. , ch williams ada, jurunilai bersekutu ada
__________________


IKOFX SUPPORTER
Reply With Quote
  #7  
Old 27-01-2010, 12:52 PM
chunut chunut is offline
Newbie

chunut's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2007
Posts: 39
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

aku buat valuation aritu guna chartwell. banyak bank guna diaorg ni sebagai panel - bank rakyat, cimb, maybank etc
ada opis kat sri hartamas - 03-62016288 atau kajang 03-87336223.

report keluar based pada value rumah/tanah kalau tak silap.
rumah aku dulu 165k kene bayar RM480..
call aja diaorg , tanya apa yang patut, berapa kene bayar etc
Reply With Quote
  #8  
Old 27-01-2010, 02:08 PM
yustaiping2 yustaiping2 is offline
Active Plus

yustaiping2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,634
Thanks (Received): 39
Likes (Received): 0
Active Level
Default

aku pon nak tanyer gak.... kalu guna nilaian dari Jabatan Penilaian rase2nyer bannk terima x?
__________________
..AKU AMAT BERHARAP SUPAYA ISRAEL DIHAPUS DARI DUNIA..
Reply With Quote
  #9  
Old 25-03-2010, 04:35 PM
Picozoo Picozoo is offline
Regular

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2006
Posts: 871
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

try call bapak mentua aku... dia certified property valuer... :-)

Sr. Zamalik Abd Rahman
Pakatan Jurunilai dan Perunding Hartanah
Phone: 013-5080508

Cakap je nama aku: Azam
__________________
FOREX BROKER IKOFX !

NAK TEKNIK PALING SENANG TRADE FOREX? Add skype: azamrasid :D
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump