Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuffs & Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 26,719
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,329
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,329
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 15-01-2010, 07:56 PM
poshy poshy is offline
Newbies

poshy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 40
Poster Rank: #20922
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default Jom masuk kedai pam susu & lampin kain moden

KAMI ADA MENJUAL PAM SUSU MEDELA(HARMONY,SWING & FREESTYLE)N CLOTH DIAPERS (KAIN LAMPIN MODEN)

KEBAIKAN SUSU IBU
Menurut Penolong Pengarah Pemakanan Jabatan Kesihatan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Siti Mariam Ali, susu ibu mengandungi zat dan vitamin yang mencukupi dan berubah mengikut umur dan keperluan bayi.

Ia mudah dihadam dan digunakan oleh bayi dengan berkesan serta melindungi bayi dari penyakit, mengandungi antibodi, faktor tumbesaran, enzim dan tiada pencemaran.
“Contohnya bagi bayi yang dilahirkan pra-matang, susu ibu yang dihasilkan sesuai untuk perkembangan bayi tersebut. Ia kurang laktosa, lebih protein, Laktoferrin dan Imunoglobulin untuk mencegah alahan dan jangkitan

Susu awal ibu atau dikenali sebagai kolostrum yang berwarna kekuningan pula adalah makanan pertama yang sempurna bagi bayi dan mengandungi pelbagai kebaikan.

Antaranya ialah mengeluarkan mekonium (najis bayi di awal kelahiran), mencegah penyakit kuning (jaundis), melindungi bayi dari jangkitan dan alahan (susu ibu kaya dengan antibodi dan sel darah putih), mencegah jangkitan dan penyakit mata (kaya dengan vitamin A dan E), mengandungi faktor pertumbuhan bagi kematangan usus sekaligus mencegah alahan dan bertindak sebagai imunisasi pertama untuk menentang bakteria dan virus.

Jika bayi diberikan makanan lain sebelum dia diberikan kolostrum, makanan tersebut boleh merosakkan ususnya dan menyebabkan alahan

Selain itu susu ibu juga melindungi bayi daripada kolik, lelah, penyakit kulit, hidung dan alahan kepada makanan, mengurangkan penyakit seperti batuk, jangkitan telinga, bronkitis, pneumonia, meningitis, dan cirit-birit.

Ia juga mengurangkan risiko penyakit jantung, kencing manis, kanser dan obesiti kanak-kanak di kemudian hari.

Selain itu susu ibu turut mengurangkan risiko sindrom kematian bayi, mengurangkan masalah karies gigi, penglihatan, pertuturan dan menguatkan pertumbuhan rahang.
__________________
Resah..Gelisah??Baca Ni

10 Tips Meningkatkan Kesuburan Lelaki
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-01-2010, 07:58 PM
poshy poshy is offline
Newbies

poshy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 40
Poster Rank: #20922
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

FAEDAH TERSEMBUNYI
Kajian menunjukkan IQ bayi yang menyusu susu ibu adalah 5.2 mata lebih tinggi daripada yang tidak menyusu ibu.

Bayi yang menyusu ibu akan jarang dijangkiti penyakit, membolehkan ibu bapa bekerja dengan senang hati tanpa perlu mengambil cuti untuk menjaga anak yang tidak sihat, selain meningkatkan produktiviti.

Menyusukan bayi juga turut memberikan faedah kepada ibu tersebut dengan merendahkan risiko terhadap barah payudara dan ovari, mengelakkan pendarahan selepas bersalin, menjarakkan kelahiran kerana penyusuan merupakan cara perancang keluarga semulajadi, mempercepatkan proses pengurangan berat badan dan mengempiskan perut.

Penyusuan susu ibu juga akan menjimatkan wang kerana tidak perlu menyediakan barang keperluan untuk penyusuan, tidak perlu membeli susu formula dan mengurangkan perbelanjaan untuk rawatan perubatan kerana bayi yang menyusu ibu jarang sakit.

Katakan anda memilih untuk membeli pam pemerah susu yang mahal, kos pembelian itu masih murah dibandingkan dengan kos untuk susu formula yang perlu dibeli setiap bulan.
Pam yang menggunakan bateri walaupun berharga lebih kurang RM200-1500, boleh digunakan sehingga dua atau tiga tahun. Jika susu formula, setin berharga lebih kurang RM30. Berapa jumlahnya sebulan? Berapa yang boleh dijimatkan dalam setahun.
Selain itu, penyusuan susu ibu juga membantu mengeratkan kasih sayang antara anak dan ibu, lebih masa terluang bersama keluarga, dan menyumbang kepada objektif negara dalam perancangan keluarga.
__________________
Resah..Gelisah??Baca Ni

10 Tips Meningkatkan Kesuburan Lelaki
Reply With Quote
  #3  
Old 15-01-2010, 07:59 PM
poshy poshy is offline
Newbies

poshy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 40
Poster Rank: #20922
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

KENAPA PILIH MEDELA?
Sekiranya anda pernah membaca tentang penyusuan di mana2 ruangan keibu-bapaan, Medela adalah satu jenama pam susu yang tidak perlu lagi diragui kehebatannya berbanding jenama lain.

Ini diakui oleh kaunselor laktasi & ibu yang menyusu. Saya juga adalah pengguna tegar jenama medela & sehingga kini anak berusia 1 tahun 7 bulan (ketika artikel ini ditulis), sy masih lagi mengusung pam tersebut ke pejabat.

Tanpa disangkal lagi, pa mini tahan lebih lama, tidak mempunyai parts yg banyak , maka pembasuhannya lebih mudah & design pengepamannya mirip kepada sedutan bayi.
Dan yang lebih hebat lagi, pam medela mempunyai ‘ 2 phase expression”. Kriteria ini tiada langsung persamaan dgn jenama lain.
__________________
Resah..Gelisah??Baca Ni

10 Tips Meningkatkan Kesuburan Lelaki
Reply With Quote
  #4  
Old 15-01-2010, 08:00 PM
poshy poshy is offline
Newbies

poshy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 40
Poster Rank: #20922
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

PENGALAMAN SEORANG IBU
Saya adalah ibu kepada seorang anak perempuan. Saya terdedah kepada kebaikan susu ibu ketika mengandung lagi. Ini kerana, seorang staff di pejabat juga menyusukan anaknya secara eklusif selama setahun (ketika itu). Sejak itu, saya mula memansang angan2 untuk meyusukan anak saya sehingga 2 tahun. Dan bermula dari situ, saya mula mengumpul bahan bacaan ( internet&majalah) mengenai susu ibu. Pernah juga, saya berlatih (kononnya macam praktikal la…hehe) bagaimana mahu meyusukan bayi berdasarkan nota yg telah saya print out. Cuma sayang seribu kali sayang, walaupun saya telah membaca banyak review tentang kebaikan & kemantapan pam susu medela, saya tetap berdegil dengan mengatakan semua pam sama sahaja. Akhirnya saya putuskan utk membeli pam manual (jenis A).

Ketika proses berpantang masuk bulan ke-2, sy sudah bersiap sedia utk buat stok.
Mungkin disebabkan penggunaan yg terlampau kerap, & partsnya yg agak sensitive (leceh jugak nak basuh),pam tersebut rosak walaupun belum masuk 2 bulan saya memakainya. Sudah lah masa tu di kampong, internat tidak ada. Menangis la saya kerana impian saya utk buat stok tidak tercapai. Breast ketika itu kian bengkak sbb demand dr baby ketika itu tidak sebanyak susu yg ada. Akhirnya, saya beli pula pam yg menggunakan bateri (ramai mommies punya pengalaman guna pa mini). Pada mulanya, seperi bunyi kapal terbang pun ada..hehe…sampaikan baby tgh tidur pun,boleh terjaga. Namun, pam tersebut juga tidak bertahan lama kerana nipple makin lama makin pedih & breast tidak rasa kosong selepas sesi mengepam.

Apabila pulang ke pejabat, (dengan stok ZERO!!!!),dgn stok kais pagi makan pagi, saya mula buat pembacaan semula. Akhirnya saya memilih utk membeli medela harmony. Ternyata pam tersebut membawa rahmat, tiada pernah rosak hingga kini….stok susu berlambak2..tiada lagi nipple pedih/luka…yg paling penting,sedutannya lembut,tidak perlu pressure yg kuat,& letdown yg sungguh cepat….

Alhamdulillah, sejak itu sy terlalu jatuh cinta dengan medela & ingin para ibu merasai perkara yg sama dengan pengalaman s
aya….
__________________
Resah..Gelisah??Baca Ni

10 Tips Meningkatkan Kesuburan Lelaki
Reply With Quote
  #5  
Old 15-01-2010, 08:02 PM
poshy poshy is offline
Newbies

poshy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 40
Poster Rank: #20922
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

JENIS2 PAM YANG DIJUAL
1.MEDELA HARMONY-manual
2.MEDELA SWING-single pump;elektrik & battery operated
3.MEDELA FREESTYLE-double pump, elektrik & battery operated
__________________
Resah..Gelisah??Baca Ni

10 Tips Meningkatkan Kesuburan Lelaki
Reply With Quote
  #6  
Old 15-01-2010, 08:04 PM
acan acan is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (20)
Join Date: May 2009
Location: i'm here ~ -_-"
Posts: 19,526
Poster Rank: #93
Blog Entries: 3
Thanked 15 Times
Active Level
My Mood:
Default

taruk pic sama la..jrang org nk mmbace pjg2 ni..
__________________
sedang ketiduran..
Reply With Quote
  #7  
Old 16-01-2010, 07:40 AM
poshy poshy is offline
Newbies

poshy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 40
Poster Rank: #20922
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

memana nak masuk gambar,tp mlm terlolap...xsempat abiskan misi..hehe..
neway,tq for the advice...
__________________
Resah..Gelisah??Baca Ni

10 Tips Meningkatkan Kesuburan Lelaki
Reply With Quote
  #8  
Old 16-01-2010, 07:42 AM
poshy poshy is offline
Newbies

poshy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 40
Poster Rank: #20922
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

MEDELA HARMONY



WHAT'S IN BOX?
SoftFit Breastshield
1 container stand5oz.
Containers
2 lids
Breastfeeding Information GuideInstruction Manual

sape2 berminat, emel/sms ~ poshykidz@yahoo.com/ 014 669 2610

PRICE:
RM190


***juga terbuka utk kutu.maklumat lanjut,pls scroll down....
__________________
Resah..Gelisah??Baca Ni

10 Tips Meningkatkan Kesuburan Lelaki
Reply With Quote
  #9  
Old 16-01-2010, 07:46 AM
poshy poshy is offline
Newbies

poshy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 40
Poster Rank: #20922
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

MEDELA SWING


WHAT'S IN BOX?
'2 5 oz. Containers'.
'1 Container Stand'.
'Valve & Membranes'.
'SoftFit Breastshield'.
'Tubing'.6- 'AC Adapter'.
'Neck/Shoulder Strap'.
'Instruction Manual'.
'Carry-Bag'-seperti gambar..


PRICE:
RM630


***juga terbuka utk kutu.maklumat lanjut,pls scroll down....
__________________
Resah..Gelisah??Baca Ni

10 Tips Meningkatkan Kesuburan Lelaki
Reply With Quote
  #10  
Old 16-01-2010, 07:50 AM
poshy poshy is offline
Newbies

poshy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 40
Poster Rank: #20922
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

MEDELA FREESTYLE


WHATS IN BOX?
- 'Pam Medela Freestyle'.
- '1 set 'Tubing''.
- '2 'Soft-Fit Breastshield''.
- 'Spare Part 'Breastshield':- (2 Breastshield Bodies, 2 Membranes, 2 Back Caps)'.
- 'Support Belt + Extension'.
- 'Hands-Free Kit':- (2 Replacements Adapter, 2 Small (Yellow) Straps, 2 Large (Grey) Straps)'.
- '2 Replacement Bra Adapters (Universal)' & '2 Replacement Bra Adapters (Hook & Eye)'.
- '4 5oz. Containers'.
- 'Power Core & Charger'.
- 'Cooling Element'.
- '4 Solid Lids'.
- '1 Rechargeable Battery'.


THE SPECS:
'Hands-Free Accessories'
'Rechargeable Battery'
-Bateri yang disertakan boleh tahan sampai 3 jam dalam satu sesi mengepam .
- 'Small & Lightweight'
-LCD (kaler kuning bulat tu) ringan dan kecik-muat2 kat tapak tangan je. (Berat kurang ~500 gram)
-'2-Phase Expression'
-'LCD Screen, Digital Display':membantu kaum ibu mengepam dlm keadaan gelap spt waktu malam
- 'Memory Button':digunakan utk menyimpan memori keadaan yg paling sesuai sewaktu mengepam
- tote bag


PRICE:RM1680
__________________
Resah..Gelisah??Baca Ni

10 Tips Meningkatkan Kesuburan Lelaki
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:11 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE