Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Multi Level Marketing / Partnership / Business Opportunities > Non-MLM Local Registered Companies

Non-MLM Local Registered Companies Business Opportunities offered by local Registered ROC & ROB companies. Some of them require you to deposit money, so please be aware as this kind of partnership is illegal unless they have some kind of permit to do so.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 24,074
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 54,679
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 42,041
More...
Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-01-2010, 10:54 PM
peja510 peja510 is offline
Well-Known
Member

peja510's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Jun 2009
Location: igak ike, make ude, cicoh budu, puluk gaul nyor
Posts: 5,822
Poster Rank: #612
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default AZZ Marketing Sdn Bhd(KT0237581-M)-azz marketing.com

Salam

Kami adalah syarikat penternakan ikan keli dan air tawar yang terbesar di negeri Kelantan

Dengan modal serendah RM1350, saya mengajak anda untuk sama2 menjadi ahli dalam perniagaan ikan keli ini

Dengan modal ini, anda akan mendapat pulangan setiap 4 bulan sebanyak RM500 hasil daripada penjualan ikan yang telah cukup tempoh matangnya iaitu 4 bulan..

Harga yang anda bayar adalah termasuk pukat, jaring, sangkar, makanan ikan, benih ikan dan kos pemeliharaan

Setiap ahli akan mendapat resit dan kontrak yang ditandatangani untuk penerimaan duit keuntungan

INI BUKANLAH SKIM @ SCAM TAPI PERNIAGAAN IKAN KELI YANG BENAR

Bagi yang ingin melawat kolam, sangat dialu2kan supaya dapat menilai sendiri samada kolam ini benar2 wujud atau tidak

Bagi yang benar2 berminat, bolehla menhubungi saya samada melalui sms, call@email

Ni gambar saya(baju hijau) di opisnya dan di salah satu dari 5 tempat pemeliharaannya..



MASALAH DARI SEGI PERUNDANGAN

Pihak syarikat tidak melanggar mana-mana undang-undang di Malaysia kerana:

1. AZZ Marketing tidak mengambil sebarang deposit. Pembayaran hanya perlu dibuat semasa kontrak pemilikan ditandatangani oleh anda.

2. Wang yang anda berikan digunakan untuk membeli barangan keperluan projek ternakan ikan anda dan barangan tersebut menjadi milik anda. Pihak AZZ Marketing hanya menguruskan pembelian barangan, penjagaan dan penjualan ikan anda dan keuntungan hasil jualan ikan dibahagi sama rata antara pihak syarikat dan anda sebagai pemilik.

3. Keuntungan anda juga dinyatakan di dalam kontrak berdasarkan nilai ringgit Malaysia.

4. Risiko anda sebagai pemilik juga dinyatakan di dalam kontrak.

5. Harga ikan anda dan kos bahan mentah seperti benih dan makanan ikan dikawal oleh harga siling yang telah ditetapkann oleh pihak AZZ Marketing. Dengan adanya pengawalan harga tersebut, keuntungan anda adalah tetap dan tidak dipengauhi oleh keadaan pasaran. Risiko kerugian anda seandainya berlaku kejatuhan harga ikan di pasaran ataupun kenaikan kos bahan mentah dapat dielakan dan ianya ditampung oleh pihak AZZ Marketing.

6. Mengaplikasikan sistem pemilikan dan bukannya syer. Pihak AZZ Marketing tidak menjual sebarang syer syarikat kepada anda. Kontrak pemilikan anda memiliki tarikh mula tetapi tidak memiliki tarikh akhir kontrak. Tarikh akhir bergantung kepada anda sebagai pemilik. Anda boleh menamatkan kontrak setiap kali hasil dan boleh mendapatkan balik barang keperluan projek anda atau menjual balik kepada AZZ Marketing ataupun memindah milikkan kontrak anda kepada orang lain dan anda akan mendapatkan balik modal anda. Seandainya pihak AZZ Marketing tidak mampu lagi untuk menguruskan projek ini, pihak AZZ Marketing akan membeli balik kontrak anda dengan nilai asal dan pihak AZZ Marketing akan membantu anda untuk berdikari menguruskan projek ternakan anda
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-01-2010, 10:55 PM
peja510 peja510 is offline
Well-Known
Member

peja510's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Jun 2009
Location: igak ike, make ude, cicoh budu, puluk gaul nyor
Posts: 5,822
Poster Rank: #612
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

NI GAMBAR OPIS KAT BUNUT SUSU














Last edited by GT; 15-01-2010 at 02:01 AM..
  #3  
Old 14-01-2010, 10:57 PM
peja510 peja510 is offline
Well-Known
Member

peja510's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Jun 2009
Location: igak ike, make ude, cicoh budu, puluk gaul nyor
Posts: 5,822
Poster Rank: #612
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

NI GAMBAR KAT SALAH SATU KOLAM PEMELIHARAANNYA DI BANGGOL ARA








Last edited by GT; 15-01-2010 at 02:05 AM..
  #4  
Old 14-01-2010, 11:00 PM
jbboykiller jbboykiller is offline
Active Member

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Jan 2009
Posts: 708
Poster Rank: #4557
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Rm500 tu bpe kali dpt??
  #5  
Old 14-01-2010, 11:01 PM
idamanonline idamanonline is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 74
Poster Rank: #16176
Thanked 0 Times
Active Level
Default

menarik gakkk ni.....dekat jer ngan kg aku. tp x penah pegi lagi...
__________________
KEDAI ONLINE 24 JAM...MACAM2 ADA
|CINCIN ZAKAR | MINYAK URUT ZAKAR | BESARKAN PAYUDARA & ZAKAR |
| WANGIAN MENGGODA DAN SEXTOYS |JERSI EPL PUN ADA |
  #6  
Old 14-01-2010, 11:08 PM
pedagang cyber pedagang cyber is offline
Super Active Member

pedagang cyber's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: <<Kota Bharu >>
Posts: 2,921
Poster Rank: #1330
Thanked 20 Times
Active Level
My Mood:
Default

dulu rasanya rm800 je utk 1 kolam...sejak bila naik pulok...pulangan 500 sebulan tu tetap ke?
__________________
LA ILA HA ILLALLAH
ALLAH HUMMASOLI'ALA SAIYIDINA MUHAMMADIN WA'ALA ALISAIYIDINA MUHAMMAD
  #7  
Old 14-01-2010, 11:15 PM
peja510 peja510 is offline
Well-Known
Member

peja510's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Jun 2009
Location: igak ike, make ude, cicoh budu, puluk gaul nyor
Posts: 5,822
Poster Rank: #612
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jbboykiller View Post
Rm500 tu bpe kali dpt??
rm500 akan dapat setiap 4 bulan
masuk kali keenam(2tahun) kos sebanyak rm360 akan dikenakan untuk penukaran jaring, maintenance kolam, tukarpukat.. jadi akan dapat rm140
masuk bulan ke 7, akan dapat rm500 semula
masuk bulan ke 12(4tahun, proses sama akan berulang semula)
  #8  
Old 14-01-2010, 11:16 PM
peja510 peja510 is offline
Well-Known
Member

peja510's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Jun 2009
Location: igak ike, make ude, cicoh budu, puluk gaul nyor
Posts: 5,822
Poster Rank: #612
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pedagang cyber View Post
dulu rasanya rm800 je utk 1 kolam...sejak bila naik pulok...pulangan 500 sebulan tu tetap ke?
yang tu masa mula2 dulu
dah lama dah
masa tu rm100 pun boleh
tapi sebab sekarang dah buka banyak tempat pemeliharaan(satu tempat ade dalam 300-400 kolam)
  #9  
Old 14-01-2010, 11:16 PM
niko niko is offline
Super Active Member

niko's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2009
Posts: 3,051
Poster Rank: #1261
Thanked 25 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by pedagang cyber View Post
dulu rasanya rm800 je utk 1 kolam...sejak bila naik pulok...pulangan 500 sebulan tu tetap ke?
setiap 4 bulan bro...klau tak silap
  #10  
Old 14-01-2010, 11:18 PM
peja510 peja510 is offline
Well-Known
Member

peja510's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Jun 2009
Location: igak ike, make ude, cicoh budu, puluk gaul nyor
Posts: 5,822
Poster Rank: #612
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by niko View Post
setiap 4 bulan bro...klau tak silap
memang xsilap doh
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:17 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE