Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuff & Products

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-01-2010, 02:56 PM
wanzul69 wanzul69 is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Posts: 512
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default Anak benih Udang Galah for sale

Assalamualaikum warga CG semua.

Sebagai pemula tahun baru 2010 saya mulakan dengan thread ternakan udang galah. Kami ada sebuah hatchery udang galah dan hingga kini sudah boleh dituai dan dijual kepada semua penternak udang galah seluruh Malaysia.

Pengeluaran pertama tahun ini ialah dalam masa 15 hari lagi iaitu 15hb January 2010. Anggaran saiz setiap ekor adalah 10 milimeter (10mm). Harga untuk satu ekor adalah rm0.07 sen. Minimum order 1000 ekor. Pembeli boleh datang sendiri ke hatchery kami untuk tujuan belajar dan membeli benih udang galah tersebut.

Alamat kami seperti dibawah;

KEMUDI HATCHERY
NO.456, JALAN KEMANG 4,
TELOK KEMANG 71050,
PORT DICKSON.
NEGERI SEMBILAN.

(SILA HUBUNGI PEMILIK: 013.2786114-WAN ZAMRI)
Minta maaf semua. Thread ini saya tutup kerana tuan punya Kemudi Hatchery telah kembali kerahmatullah.
__________________
Jawatan Kosong Segera

Last edited by wanzul69; 03-02-2013 at 12:37 PM.. Reason: Tuan punya Kemudi Hatchery sudah kembali kerahmatullah.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 01-01-2010, 03:05 PM
atlantis atlantis is offline
CG Top Poster Club

atlantis's Avatar

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Feb 2008
Location: melaka
Posts: 35,233
Thanks (Received): 769
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to atlantis
Default

boleh ternak dlm kanvas atau kolam batu tak?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-01-2010, 03:09 PM
internetbizjunior internetbizjunior is offline
Active Member

internetbizjunior's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2009
Location: Klang Valley
Posts: 1,989
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

udang galah...?
sesuatu yg baru utk diterokai...
BUMP utk TT...
__________________
Anda Fan Germany?
Meh masuk sini...
Klik jer
Reply With Quote
  #4  
Old 01-01-2010, 03:09 PM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 25,598
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 32
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to tokputih
Default

hmmm.... senang ker jaga dia...
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 01-01-2010, 03:15 PM
serban hitam serban hitam is offline
Active Member

serban hitam's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,147
Thanks (Received): 147
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

TT tiada yang dah besar ke ..ana nak buka kolam memancing udang rumah kedai daerah langat ....berapa sekg yang hidup berat dlm 200G ke ada tak ?
__________________
ALIF MIM NUN WAU = UMNO = Circus
Reply With Quote
  #6  
Old 01-01-2010, 03:21 PM
geniusneuro geniusneuro is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (30)
Join Date: Nov 2008
Location: dalam LONGKANG
Posts: 19,778
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to geniusneuro Send a message via Skype™ to geniusneuro
Default

benih udang galah... kalo aku beli n nak simpan dalam akuarium sendiri je buleh ke??
__________________
[CENTER][COLOR="Red"][B]●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬●[/B][/COLOR][/CENTER]
[B][COLOR="Purple"][CENTER]saya mendoakan agar TASNEEM tabah dalam menjalani kehidupan dan kesejahteraan di dunia juga akhirat..Amiiinn..:)[/CENTER][/COLOR][/B]
Reply With Quote
  #7  
Old 01-01-2010, 03:23 PM
wanzul69 wanzul69 is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Posts: 512
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by atlantis View Post
boleh ternak dlm kanvas atau kolam batu tak?
boleh saje bro.. tapi terpulang bro nak ternak untuk ape lah.. kalau untuk komersial x berbaloi.. sikit sangat tu.. purata luas kawasan ekor lebih kurang 15 ekor per 1 m3.. (kene ambil kira masa dia dah besor) jadi katalah bro guna kolam kanvas bersaiz 2m (lebar) x 4m (panjang)x 0.40m = 3.2m3.. jadi bilangan ekor yang bro boleh bele lebih kurang 48 ekor jek..

biase nye kalau utk tujuan komersial, bro boleh bele dalam kolam tanah.. ok bro
__________________
Jawatan Kosong Segera
Reply With Quote
  #8  
Old 01-01-2010, 03:25 PM
wanzul69 wanzul69 is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Posts: 512
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by serban hitam View Post
TT tiada yang dah besar ke ..ana nak buka kolam memancing udang rumah kedai daerah langat ....berapa sekg yang hidup berat dlm 200G ke ada tak ?
salam bro,

kami tak jual yang besar lah.. hehe
__________________
Jawatan Kosong Segera
Reply With Quote
  #9  
Old 01-01-2010, 03:26 PM
wanzul69 wanzul69 is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Posts: 512
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by geniusneuro View Post
benih udang galah... kalo aku beli n nak simpan dalam akuarium sendiri je buleh ke??
kalau untuk bele dalam akuarium, bole saje..
__________________
Jawatan Kosong Segera
Reply With Quote
  #10  
Old 01-01-2010, 03:40 PM
atlantis atlantis is offline
CG Top Poster Club

atlantis's Avatar

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Feb 2008
Location: melaka
Posts: 35,233
Thanks (Received): 769
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to atlantis
Default

Quote:
Originally Posted by wanzul69 View Post
boleh saje bro.. tapi terpulang bro nak ternak untuk ape lah.. kalau untuk komersial x berbaloi.. sikit sangat tu.. purata luas kawasan ekor lebih kurang 15 ekor per 1 m3.. (kene ambil kira masa dia dah besor) jadi katalah bro guna kolam kanvas bersaiz 2m (lebar) x 4m (panjang)x 0.40m = 3.2m3.. jadi bilangan ekor yang bro boleh bele lebih kurang 48 ekor jek..

biase nye kalau utk tujuan komersial, bro boleh bele dalam kolam tanah.. ok bro
bukan apa bang. idea guna canvas tu utk pengenalan dan study je.
nak gak kenal2 ngan udang tu sebelum belasah komersil.

soalan ke2, berapa lama tempoh dia nak besor?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:52 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you