Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 1,604
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,705
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 58,257
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-12-2009, 07:02 PM
darkkiller darkkiller is offline
Experienced Trader
Forex System Developer

darkkiller's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,275
Poster Rank: #377
Thanked 559 Times
Active Level
My Mood:
Thumbs up Bagaimana cara menilai harga rumah kita untuk 30 tahun akan datang?

Salam
Perbincangan,kalau ada yg mahir untuk menilai atau ada kiraan harga rumah yg kita miliki untuk 30 tahun akan datang,bolehlah ajarkan kat sini k
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-12-2009, 07:31 PM
faizal_bulat faizal_bulat is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2008
Location: Sekitar Kawasan Silane dan Ammonia
Posts: 3,919
Poster Rank: #978
Thanked 166 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by darkkiller View Post
Salam
Perbincangan,kalau ada yg mahir untuk menilai atau ada kiraan harga rumah yg kita miliki untuk 30 tahun akan datang,bolehlah ajarkan kat sini k
trend skrg developer jual umah pada harga 10 tahun akan datang.. hihihi.. kdg2 tgk rege xmsuk akal tp tu la realitinye..
__________________
[URL="http://www.fxclearing.com/ib/********"][COLOR="Red"][SIZE="5"][B][CENTER]40% Bonus For Malaysian Trader[/CENTER][/B][/SIZE][/COLOR][SIZE="5"][/URL][CENTER][URL="http://202.71.110.110/portal/forums/showthread.php?t=125629"][COLOR="Lime"][B]Tolong jual umah aku, aku bg upah 2%[/B][/COLOR][/URL][/CENTER][/SIZE]
[CENTER][URL="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=13826"][COLOR="Red"]Build Up Your Money With FXClearing
40% BONUS For Malaysian Forex Trader
YM / Skype: mad_faizal/muhammad.faizal2[/COLOR][/URL][/CENTER]
Reply With Quote
  #3  
Old 25-12-2009, 07:47 PM
ikhmal_ok ikhmal_ok is offline
Well-Known
Member

ikhmal_ok's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,065
Poster Rank: #490
Thanked 85 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by darkkiller View Post
Salam
Perbincangan,kalau ada yg mahir untuk menilai atau ada kiraan harga rumah yg kita miliki untuk 30 tahun akan datang,bolehlah ajarkan kat sini k
Bergantung kepada inflasi rate negara. Cuba check rate inflasi tahun ni berapa % dan darabkan 30.
Reply With Quote
  #4  
Old 25-12-2009, 09:28 PM
mustopa_a mustopa_a is offline
Legendary Member

mustopa_a's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2008
Posts: 12,097
Poster Rank: #202
Thanked 73 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ikhmal_ok View Post
Bergantung kepada inflasi rate negara. Cuba check rate inflasi tahun ni berapa % dan darabkan 30.
bagus nih ....
Reply With Quote
  #5  
Old 25-12-2009, 09:36 PM
sideskirt sideskirt is offline
Super Active Member

sideskirt's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2007
Posts: 3,824
Poster Rank: #1005
Thanked 16 Times
Active Level
Default

byk nya ko study sebelum beli rumah ...

30thn pada aku unpredictable .. even 10 thn pon ko takkan tahu nilai rumah ko akan naik atau turun ... dulu aku siap study rancangan 5 tahun negeri .. tapi lain yg jadi ... market drop .. huhu
Reply With Quote
  #6  
Old 25-12-2009, 09:38 PM
MrKacanG MrKacanG is offline
Well-Known
Member

MrKacanG's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2008
Location: traning bersama Aaron Ramsey
Posts: 5,074
Poster Rank: #737
Thanked 28 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku rasa harga rumah bgantung pada tempat
__________________
aik x mau....x mau
Reply With Quote
  #7  
Old 25-12-2009, 10:11 PM
darkkiller darkkiller is offline
Experienced Trader
Forex System Developer

darkkiller's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,275
Poster Rank: #377
Thanked 559 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sideskirt View Post
byk nya ko study sebelum beli rumah ...

30thn pada aku unpredictable .. even 10 thn pon ko takkan tahu nilai rumah ko akan naik atau turun ... dulu aku siap study rancangan 5 tahun negeri .. tapi lain yg jadi ... market drop .. huhu
ah'ah utk mencambah minda,kene belajar ilmu lain pula
Reply With Quote
  #8  
Old 25-12-2009, 10:12 PM
darkkiller darkkiller is offline
Experienced Trader
Forex System Developer

darkkiller's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,275
Poster Rank: #377
Thanked 559 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ikhmal_ok View Post
Bergantung kepada inflasi rate negara. Cuba check rate inflasi tahun ni berapa % dan darabkan 30.
sorry ye,rate inflasi negara nak check kat mana ye eish yg ni aku kosong betul
Reply With Quote
  #9  
Old 26-12-2009, 02:09 AM
Ridzuan_AIA Ridzuan_AIA is offline
Super Active Member

Ridzuan_AIA's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,840
Poster Rank: #1394
Thanked 242 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sideskirt View Post
30thn pada aku unpredictable .. even 10 thn pon ko takkan tahu nilai rumah ko akan naik atau turun ... dulu aku siap study rancangan 5 tahun negeri .. tapi lain yg jadi ... market drop .. huhu
saya pun setuju...
dulu harga rumah dekat rawang, org speculate, harga2 boleh tahan..skang apa jd?
sama juga dgn bukit beruntung..skang takda untung
__________________
Ridzuan Hafiz Bin Samsar Kamar
Agency Leader, RIDZUAN AGENCY
Email : ridzuanhafiz.aia@gmail.com
012-6796379 @ www.ridzuanaia.blogspot.com
Come & JOY'n US!
Reply With Quote
  #10  
Old 26-12-2009, 07:41 PM
ikhmal_ok ikhmal_ok is offline
Well-Known
Member

ikhmal_ok's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,065
Poster Rank: #490
Thanked 85 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by darkkiller View Post
sorry ye,rate inflasi negara nak check kat mana ye eish yg ni aku kosong betul
Google je rate inflasi tahun ni ada. Dalam 4-7% (2008 7%) kalau nilai rumah 100k 30 thn akan jadi (100k x 210%) + 100k = 300k.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ikhmal_ok For This Useful Post:
darkkiller (26-12-2009)
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:05 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE