Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Forex e-Market

Forex e-Market This section is commercial place for any paid signal services, EAs, classes and other FX stuffs.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,646
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,702
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 22,079
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 20-12-2009, 01:00 AM
lukpayat lukpayat is offline
Experienced Trader

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Posts: 3,104
Poster Rank: #1183
Thanked 4,259 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by faizalbaskettrading View Post
Asalamualaikum,

Seminar Basket Trading!!!
Berkenaan dengan seminar forex "basket trading" yang akan diadakan nanti di Hotel Legend Kuala Lumpur,anda bolehlah menghubungi saya untuk pendaftaran secara direct.Saya adalah salah seorang internal ajk untuk seminar tersebut.pendaftaran awal adalah digalakkan supaya saya dapat menggunakan kuata diskaun saya secepat mungkin(tidak janji).Kami telah mencuba ini dan ianya berjaya.1000 PIPS Seminggu bukan angan-angan kosong dan ada caranya untuk mencapai objektif tersebut.

Apa itu basket trading?

Basket trading adalah satu teknik trading yg tidak menggunakan indicator konvensional (fibonacci,rsi,moving average bla bla bla...).sebaliknya teknik ini adalah hasil derivation dari pengalaman yang panjang dalam dunia forex trading oleh Mr. Julius Figuera ataupun yg lebih dikenali sebagai “Trader101” didalam komuniti forex yg merupakan Professional Currency Trader.Beliau berpengalaman selama lebih dr 10 tahun dlm dunia forex.

Melalui pengalaman beliau inilah beliau telah menjumpai satu teknik yang boleh mamaksimakan keuntungan kita daripada urusniaga forex.Sistem ini dipanggil “Basket Trading System”.
Anda boleh membaca forum yg beliau tubuhkan di lama web “
Apa bezanya seminar ini?

Seminar ini diadakan oleh trader yg berurusniaga sendiri. Kami boleh mengadakan seminar ini di Kuala Lumpur sendiri tetapi alangkah lebih baik kalau kami membawa intentor yg original ke sini sebagai bukti bahawa system ini bukan omong-omong kosong atau seminar yg hanya mengaut keuntungan atas penyertaan. Kerana begitu banyak seminar di pasaran yg masing2 menjamin keuntungan,maka kami fikir langkah ini adalah yg terbaik dan untuk seminar ini beliau dating khas dari New York untuk mengadakan seminar di Kuala Lumpur.

Pendaftaran ?

Rakan-rakan trader forex yang pernah membaca postnya Trader101 di forexfactory.com mengenai Basket Trading System, pasti sudah tahu potensi dari method tersebut yang dapat menghasilkan 1000 pip / minggu dengan trading 14 pair, bahkan Trader101 sendiri pernah mencapai rekornya sampai dengan 16.000 pip dalam satu minggu. Sudah banyak yang membuktikannya dan post hasil dari method tersebut di forum-forum forex. Sungguh beruntung kita sebagai trader Malaysia, karena berkat kerjakeras kami memujuk beliau, Trader101 bersedia datang untuk berkongsi ilmu beliau secara live di Hotel Legend bersama kita, dimana sebelumnya kita harus ikut seminarnya Trader101 di luar negeri. Harga tiketnya $700 untuk live seminar 8 jam di Jan/Feb 2010 plus support via skype chat selama 3 bulan.Kini secara live dan face to face ianya hanya RM2500.00. Hubungi saya: Faizal 0164410709.

MASIH TERDAPAT TEMPAT KOSING. First come first serve basis. SILA PILIH TARIKH ANDA :
ni sapa plak Faizal ni?
fee cuma 2000, 50% money back guarentee kalau utk trader oasis...
__________________

Last edited by lukpayat; 20-12-2009 at 10:24 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 20-12-2009, 01:02 AM
lukpayat lukpayat is offline
Experienced Trader

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Posts: 3,104
Poster Rank: #1183
Thanked 4,259 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zaimi2 View Post
salam masta lukpayat

saya mmg akan pergi (insyallah) dalam masa 3 - 4 hari ni terus byt langsam.

ada soalan saya nak tanya

saya 0% percent dalam teknik ni mcm mana?
dengar kata kena kuasai Teknik Seribu Pips Dan 3000 Pips.

mcm mana 2?
ada suggestion
sebab relly zero dalam basket trading nih

teknik dia lain dari teknik 1000pips dan 3000pips.. konsep sama
tapi tak serupa
__________________
Reply With Quote
  #23  
Old 20-12-2009, 01:10 AM
lukpayat lukpayat is offline
Experienced Trader

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Posts: 3,104
Poster Rank: #1183
Thanked 4,259 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by faizalbaskettrading View Post
Asalamualaikum,

Seminar Basket Trading!!!
Berkenaan dengan seminar forex "basket trading" yang akan diadakan nanti di Hotel Legend Kuala Lumpur,anda bolehlah menghubungi saya untuk pendaftaran secara direct.Saya adalah salah seorang internal ajk untuk seminar tersebut.pendaftaran awal adalah digalakkan supaya saya dapat menggunakan kuata diskaun saya secepat mungkin(tidak janji).Kami telah mencuba ini dan ianya berjaya.1000 PIPS Seminggu bukan angan-angan kosong dan ada caranya untuk mencapai objektif tersebut.

Apa itu basket trading?

Basket trading adalah satu teknik trading yg tidak menggunakan indicator konvensional (fibonacci,rsi,moving average bla bla bla...).sebaliknya teknik ini adalah hasil derivation dari pengalaman yang panjang dalam dunia forex trading oleh Mr. Julius Figuera ataupun yg lebih dikenali sebagai “Trader101” didalam komuniti forex yg merupakan Professional Currency Trader.Beliau berpengalaman selama lebih dr 10 tahun dlm dunia forex.

Melalui pengalaman beliau inilah beliau telah menjumpai satu teknik yang boleh mamaksimakan keuntungan kita daripada urusniaga forex.Sistem ini dipanggil “Basket Trading System”.
Anda boleh membaca forum yg beliau tubuhkan di lama web “
Apa bezanya seminar ini?

Seminar ini diadakan oleh trader yg berurusniaga sendiri. Kami boleh mengadakan seminar ini di Kuala Lumpur sendiri tetapi alangkah lebih baik kalau kami membawa intentor yg original ke sini sebagai bukti bahawa system ini bukan omong-omong kosong atau seminar yg hanya mengaut keuntungan atas penyertaan. Kerana begitu banyak seminar di pasaran yg masing2 menjamin keuntungan,maka kami fikir langkah ini adalah yg terbaik dan untuk seminar ini beliau dating khas dari New York untuk mengadakan seminar di Kuala Lumpur.

Pendaftaran ?

Rakan-rakan trader forex yang pernah membaca postnya Trader101 di forexfactory.com mengenai Basket Trading System, pasti sudah tahu potensi dari method tersebut yang dapat menghasilkan 1000 pip / minggu dengan trading 14 pair, bahkan Trader101 sendiri pernah mencapai rekornya sampai dengan 16.000 pip dalam satu minggu. Sudah banyak yang membuktikannya dan post hasil dari method tersebut di forum-forum forex. Sungguh beruntung kita sebagai trader Malaysia, karena berkat kerjakeras kami memujuk beliau, Trader101 bersedia datang untuk berkongsi ilmu beliau secara live di Hotel Legend bersama kita, dimana sebelumnya kita harus ikut seminarnya Trader101 di luar negeri. Harga tiketnya $700 untuk live seminar 8 jam di Jan/Feb 2010 plus support via skype chat selama 3 bulan.Kini secara live dan face to face ianya hanya RM2500.00. Hubungi saya: Faizal 0164410709.

MASIH TERDAPAT TEMPAT KOSING. First come first serve basis. SILA PILIH TARIKH ANDA :
1 SEMINAR SATU HARI
TEMPAT: The Legend Hotel, KL
kalau nak promote bg pehak FxO***, tolong bukak thread sendiri.. refer here.. http://www.trader101.asia/t101/

there will be few session, the first 2 days are reserved for FXO**N.. yg ni khas utk org lain yg bkn fxop**n community. fee rm2000, dengan support lifetime dari oasis jika join oasis traders, live trade day, kalau kita rugi, dia pulang balik 1000. apa nak takut kalau org dah bagi gerenti camtu.. confiden tuuu.. kami di oasis cuma nak trader buka acct je, so that kita dapat la sikit affiliate dari apa yg korang menang dengna basket ni. ni cakap terus terang ni. xde selindung.. xde la kami buat keja amal.. janji kita sama2 untung.. who introduced basket trading in malaysia??? go and check 1000pips thread.. I have been following t101 since early this year and so far, made money. alhamdulillah.. jom kawan2, kita bukak community basket.. lets drain the banks
__________________

Last edited by lukpayat; 20-12-2009 at 10:24 AM..
Reply With Quote
  #24  
Old 20-12-2009, 01:21 AM
zaimi2 zaimi2 is online now
Legendary Member

zaimi2's Avatar

 
Trader Rating: (34)
Join Date: Mar 2008
Location: Mountain Of GOLD
Posts: 14,403
Poster Rank: #139
Thanked 373 Times
Active Level
My Mood:
Default

sp saya leh pergi walaupun zero?
Reply With Quote
  #25  
Old 20-12-2009, 01:26 AM
lukpayat lukpayat is offline
Experienced Trader

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Posts: 3,104
Poster Rank: #1183
Thanked 4,259 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zaimi2 View Post
salam lukpayat...saya nak pergi insyallah sebelum 24 ni saya akan bank in

insyallah

apa ym lukpayat?

nak sembang2 sikit

YM - akugagah
__________________
Reply With Quote
  #26  
Old 20-12-2009, 03:11 AM
lukpayat lukpayat is offline
Experienced Trader

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Posts: 3,104
Poster Rank: #1183
Thanked 4,259 Times
Active Level
My Mood:
Default

what do i get doing all this?? hehehe... 2 days intensive personal coaching with trader 101, face to face. 10 selected people only. saya akan sedut habis habisan... and will transfer the knowledge to all t101 graduates.. FREE.. t101 graduates only ya.. tak sabor nak jumpa sifoo besar aku ni
__________________
Reply With Quote
  #27  
Old 20-12-2009, 07:07 AM
faizalbaskettrading faizalbaskettrading is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 2
Poster Rank: #53596
Thanked 0 Times
Active Level
Default

assalamualaikum,

tuduhan saya markup price sesuka hati adalah amat menyakitkan hati.
sebaliknya saya tidak dapat mengumumkan harga diskaun yg sy mampu berikan
atas sebab arahan organizer. harga rasmi adalah rm2500 seperti yg tertera di website
official http://www.trader101.asia/t101/ .apa yg sy cuba promote adalah harga promosi sy
yg lebih murah yg sy tidak dpt annouce kerana nanti akan conflict dgn official price.

kalau salah saya mencelah dalam forum thread yg dibukak oleh org lain itu sy terima.saya
mintak maaf.tapi kalau nak tuduh saya menghisap duit org dengan markup sesuka hati itu
adalah penganiayaan.i m happy to make money as long as not accusing others.

Last edited by faizalbaskettrading; 20-12-2009 at 07:36 AM..
Reply With Quote
  #28  
Old 20-12-2009, 10:17 AM
lukpayat lukpayat is offline
Experienced Trader

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Posts: 3,104
Poster Rank: #1183
Thanked 4,259 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by faizalbaskettrading View Post
assalamualaikum,

tuduhan saya markup price sesuka hati adalah amat menyakitkan hati.
sebaliknya saya tidak dapat mengumumkan harga diskaun yg sy mampu berikan
atas sebab arahan organizer. harga rasmi adalah rm2500 seperti yg tertera di website
official http://www.trader101.asia/t101/ .apa yg sy cuba promote adalah harga promosi sy
yg lebih murah yg sy tidak dpt annouce kerana nanti akan conflict dgn official price.

kalau salah saya mencelah dalam forum thread yg dibukak oleh org lain itu sy terima.saya
mintak maaf.tapi kalau nak tuduh saya menghisap duit org dengan markup sesuka hati itu
adalah penganiayaan.i m happy to make money as long as not accusing others.
sorry le kalau tak markup.. tak tau plak u wakil dari broker tersebut.. takpe, betul la tu 2500 utk community tersebut... sila bukak thread baru ye to avoid confusion.. infact, try diff place kot.. sebab saya ni tolong promote utk non-fx*** community.. u guys have your own netwok..

i will edit my post then.. sorry
__________________
Reply With Quote
  #29  
Old 20-12-2009, 10:22 AM
lukpayat lukpayat is offline
Experienced Trader

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Posts: 3,104
Poster Rank: #1183
Thanked 4,259 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by faizalbaskettrading View Post
i am sorry without realising i ve create unrest to lukpayat.

but i dont mean to simply markup as it was the price decide by organizer.

your accusation is truly hurt. i hv removed my thread.
sorry. i do not know u are rep from the other community.. please accept my apology sir...

due to price diff from ur organizer, i do not think it is appropriate to post in this community..

good luck..


ok case close, monday night pre-seminar session. sapa dah register leh datang blajor konsep basket dulu.. macam mana nak run script, nak setup EA, nak baca IA, nak setup basket candle, basket MA, identifiying core pairs and pivot pairs.. etc...

this is anti-broker method.. your broker will not be happy... hehehe

lukpayat
__________________

Last edited by lukpayat; 20-12-2009 at 10:35 AM..
Reply With Quote
  #30  
Old 20-12-2009, 07:14 PM
zaimi2 zaimi2 is online now
Legendary Member

zaimi2's Avatar

 
Trader Rating: (34)
Join Date: Mar 2008
Location: Mountain Of GOLD
Posts: 14,403
Poster Rank: #139
Thanked 373 Times
Active Level
My Mood:
Default

klu saya pergi pun..saya akan bt under oasis...

tabik masta lukapayat

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:31 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE