Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Gossip, Celebrities

Gossip, Celebrities Right place for paparazzi :) . Share your info with our celebrities and gossip fans.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-12-2009, 01:50 PM
roBUST roBUST is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Location: WORKING CLASS MAN
Posts: 12,406
Thanks (Received): 139
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Megat A.C.A.B sudah berubah (ke jalan benar)

bg yg kenal megat yg dulu nye vokalis skinheads










Rancangan Melodi di TV3 pernah menyiarkan Megat ACAB yang sudah berubah, ia berubah dengan berpakaian Islam, lengkap berjubah. Syabas. Jika dulu bermula dengan berpakaian ala skinhead seterusnya ke indie dan akhirnya ke Islamik. Syabas sekali lagi.


Gua memang minat sama band lu bro Megat. Bermula dari album Eastern Oi! hinggalah ke album sekarang. Walaupun bermula dengan skinhead, irama yang jarang-jarang orang dengar, melainkan peminatnya sahaja mendengarnya.

Dengan ACAB sahaja Gua menafsirkan abjad-abjad mengikut apa yang gua rasa best
ACAB - All Cops Are BastardACAB - All Capatalist Are Bastard


Masa mula meminati ACAB masa sekolah tingkatan kerana satu-satunya band skinhead yang mempunyai lagu dan lirik yang menarik, dan seterusnya makin minat apabila gelombang Reformasi pertama bergema oleh DSAI.


Kebanyakan album melagukan lagu setia kawan dan perjuangan mengikut aliran yang dilalui pada ketika itu. Album dari Eastern Oi! seperti 'Fight For Your Right', 'Unfairground', 'Racial Hatred' menunjukkan bahawa band ini sejak awal lagi ingin menyatakan tidak kepuashatian dan tidak suka akan perbalahan di antara kaum.


Paling menarik liriknya Tentang padangan terhadap bangsa majmuk
" Don't you know you're just the same You're living in the same game There's nothing to judge by the colour And nothing to win by hating each other So yellow brown black and white Stop racial hatred and start to unite Unite. "Racial Hatred by ACAB. Album Eastern Oi!


Tentang persahabatan dalam perjuangan
"But i don`t wanna sit down behaving like a cunt While watching my mates doing the best they can "Streets Of Uptown By ACAB. Album Eastern Oi!


Walaupun mereka, ACAB pada masa itu memperjuangkan idealogi Skinhead tapi bait lagu kita boleh untuk mencetuskan semangat mengikut apa idealogi yang kita perjuangkan.


Album seterusnya hampir sama maksud yang ingin disampaikan sehinggalah menyanyikan lagu melayu yang jelas yang dengan motif perjuangan. Misalnya Album Bangun


"Cuba renungkan hari kehariMalapetaka disana sini
Bencana dan dendam juga pergiTapi pastikan kembali lagi
Kita masih diawang-awangan
Merayau dengan kemewahan
Hasil usaha peninggalan
Mereka yang telah kita lupakan
Kita abaikan apa yang terjadi
Bila bencana meranap nanti
Tiada siapa yang peduli
Dalam hidup kita hari ini
Janganlah disuatu hari
Menyalahkan sesama sendiri
Bila mendekati ada erti
Kesalahan tiada berguna lagi
Jangan mudah kau berkata
Dunia hanya sementara
Engkau mudah leka
Buat selama-lamanya
Jangan nanti suatu hari
Menyesali apa yang terjadi
Kerana engkau masih bermimpidisiang hari..
Bangun..Dari tidurBangun..Orang TimurBangun..Dari tidurBangun..Orang Timur"
Lagu Bangun Oleh ACAB, Album Bangun.

Dan setelah meninggalkan irama Skinhead, ACAB muncul dengan irama indie. Mungkin mengikut peredaran zaman. Dan setelah itu muncul dengan penggayaan Islamik.


Apa yang saya ingin sampaikan di sini, jika di hati ikhlas untuk memperjuangkan kebenaran dan keadilan, insyallah Allah akan membantu untuk mencampakkan hidayahNya kepada kita untuk nampak akan kebenaran dalam perjuangan kehidupan di atas dunia ini, apakah kebenaran yang sepatut kita perjuangkan dan lebih realiti.


Tiada lain, perjuangan yang sebenarnya bagi umat Islam adalah meletakkan Islam di tempat yang sepatut dan sebetulnya. Walaupun perjuangan Islam tidak pernah sesekali dalam keadaan selesa, ia amat menyakitkan akan tetapi itu adalah lumrah dalam perjuangan Islam.


Oleh itu, saya berpesan pada diri saya sendiri, supaya jangan mengeluh dalam perjuangan ini, kerana perjuangan untuk meletakkan Islam di tempatnya sememangnya akan berhadapan dengan kesusahan dan keperitan.


Bagi Bro Megat saya mendoakan anda, beristiqomah untuk berubah ke arah yang lebih baik, semoga Allah menyinari nur hidayahNya ke hati anda. Dan semoga hidup anda sentiasa diberkati olehNya. Pesan saya, jika tidak boleh buat semua, jangan tinggalkan semua. Anggap sahaja hari ini, hari permulaan dalam hidup anda.


p/s Meletakkan Islam ditempatnya bermaksud Islam bukan hanya sekadar solat dan berpuasa, akan tetapi Islam adalah cara hidup termasuklah Pemerintahan, muamalat dan apa-apa sahaja yang berkaitan dengan kehidupan. Kita tidak boleh mengambilnya separuh dan meninggal separuh yang lain.


Wallahualam.
__________________
[B][SIZE="2"][COLOR="Red"]sedang konfius..berapa org PM malaysia sebenarnya[/COLOR][/SIZE][/B]
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-12-2009, 01:56 PM
kebabom kebabom is offline
Super Active

kebabom's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2007
Posts: 8,397
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

yup, btul tu bro...msa skolah dlu mmg layan la lagu dia....kalo nk tau citer penyesalan Megat ni, leh la bli mastika.....mmg aku respek la org cmni.....skrg ni mgkn dia da tinggalkan 'skinhead for life tu......n dia da tukar' Islam is the way of life'......gua tabik la lu megat....
Reply With Quote
  #3  
Old 10-12-2009, 01:59 PM
roBUST roBUST is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Location: WORKING CLASS MAN
Posts: 12,406
Thanks (Received): 139
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kebabom View Post
yup, btul tu bro...msa skolah dlu mmg layan la lagu dia....kalo nk tau citer penyesalan Megat ni, leh la bli mastika.....mmg aku respek la org cmni.....skrg ni mgkn dia da tinggalkan 'skinhead for life tu......n dia da tukar' Islam is the way of life'......gua tabik la lu megat....
sape yg lahir 80an msti kenal la..yg join underground la..

the official
ACAB
Corum 80s
Roots n Boots
etc

sume dah tenggelam dah skrg..
jadi bapak budak da
__________________
[B][SIZE="2"][COLOR="Red"]sedang konfius..berapa org PM malaysia sebenarnya[/COLOR][/SIZE][/B]
Reply With Quote
  #4  
Old 10-12-2009, 02:03 PM
tebbaloi tebbaloi is offline
Legendary Member

tebbaloi's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 13,461
Thanks (Received): 445
Likes (Received): 0
Active Level
Default

alhamdulilah.....
Reply With Quote
  #5  
Old 10-12-2009, 02:03 PM
Overclock Overclock is offline
Legendary Member

Overclock's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Dec 2006
Location: CG Control Panel
Posts: 14,074
Thanks (Received): 42
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Aku tak minat langsung bebudak skinhead.. tapi lagu2 acab memang best layan jamming.. lagu wajib org kata..
__________________
Belia Benci Dadah & Amno
* Parti BlackBerry Se-Malaysia
* Blog 3G Melayu

-OC-
Reply With Quote
  #6  
Old 10-12-2009, 02:05 PM
kebabom kebabom is offline
Super Active

kebabom's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2007
Posts: 8,397
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

huhu...kalu the official tu, nama Sarah mmg konfem org knl....hrp magoo pn brubah cm megat gak.......tp kalo ikutkan smpi skg org minat lagu2 ACAB ni.......mmg best....best utk org yg lyn jela, kalo org xlyn tu aku pdulik ape....hahaha.......
Reply With Quote
  #7  
Old 10-12-2009, 02:06 PM
roBUST roBUST is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Location: WORKING CLASS MAN
Posts: 12,406
Thanks (Received): 139
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kebabom View Post
huhu...kalu the official tu, nama Sarah mmg konfem org knl....hrp magoo pn brubah cm megat gak.......tp kalo ikutkan smpi skg org minat lagu2 ACAB ni.......mmg best....best utk org yg lyn jela, kalo org xlyn tu aku pdulik ape....hahaha.......
sarah minah jerman gigi cantik tu ek
__________________
[B][SIZE="2"][COLOR="Red"]sedang konfius..berapa org PM malaysia sebenarnya[/COLOR][/SIZE][/B]
Reply With Quote
  #8  
Old 10-12-2009, 02:09 PM
kebabom kebabom is offline
Super Active

kebabom's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2007
Posts: 8,397
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by roBUST View Post
sarah minah jerman gigi cantik tu ek
ko nk wat gigi cm dia gk ke.....
Reply With Quote
  #9  
Old 10-12-2009, 02:12 PM
roBUST roBUST is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Location: WORKING CLASS MAN
Posts: 12,406
Thanks (Received): 139
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kebabom View Post
ko nk wat gigi cm dia gk ke.....
cantik tp gigi nye lagi cantik

if scene dulu macam sekarang,dorangnye level lagi tinggi dari bunkface,hujan n so on..aku rase
__________________
[B][SIZE="2"][COLOR="Red"]sedang konfius..berapa org PM malaysia sebenarnya[/COLOR][/SIZE][/B]
Reply With Quote
  #10  
Old 10-12-2009, 02:16 PM
kebabom kebabom is offline
Super Active

kebabom's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2007
Posts: 8,397
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by roBUST View Post
cantik tp gigi nye lagi cantik

if scene dulu macam sekarang,dorangnye level lagi tinggi dari bunkface,hujan n so on..aku rase
of kos la bro, kalo tgk pengaruh dia pn da tau......satu malaysia pminat diorg ada......skrg ni susah nk dpt dgr lagu2 diorg......pd aku, skadar layan lagu diorg, tp jgn ikut prangai diorg......member2 aku yg jns fanatik ni snggup ikut membabi buta lifestyle dak2 skinhead ni......gado2, minum, ppuan......bende biase la tu.......
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold