Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-12-2009, 05:19 PM
hankeymeal hankeymeal is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 16
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default Borang 9 dan 49

Salam,

Saya mempunyai syarikat enterprise. Saya hanya mempunyai Sijil Kementerian Kewangan sahaja. Bagaimana untuk mendapatkan borang 9 dan 49? Apa itu borang 9 dan 49?

Sekian.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 08-12-2009, 06:41 PM
mustopa_a mustopa_a is offline
Legendary Member

mustopa_a's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2008
Posts: 12,098
Thanks (Received): 73
Likes (Received): 0
Active Level
Default

borang 9 dan 49 adalah borang pendaftaran dan allocation syer untuk pengarah syarikat sdn bhd .. ko syarikat enterprise buat apa nak ada borang 9 dan 49 .. tak payah cari ..sebab tak ada.. lain la kalau ko daftar syarikat ko dengan sdn bhd.
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 08-12-2009, 06:46 PM
MrMama MrMama is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Location: JaLaN2 CaRi MaKaN KaT KL Je
Posts: 1,633
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kalau nak beli barang dari supplier secara kredit diorang akan mintak la form 9 & 49
Reply With Quote
  #4  
Old 08-12-2009, 07:35 PM
hankeymeal hankeymeal is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 16
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

maknanya syarikat enterprise memang tak akan ada borang 9 dan 49?
Reply With Quote
  #5  
Old 09-12-2009, 01:25 AM
mohdradzi mohdradzi is offline
Active Member

mohdradzi's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,104
Thanks (Received): 118
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mustopa_a View Post
borang 9 dan 49 adalah borang pendaftaran dan allocation syer untuk pengarah syarikat sdn bhd .. ko syarikat enterprise buat apa nak ada borang 9 dan 49 .. tak payah cari ..sebab tak ada.. lain la kalau ko daftar syarikat ko dengan sdn bhd.
Salam,

Pembetulan sedikit...

Borang 9 ..adalah Sijil Penubuhan bagi Syarikat Sdn. Bhd....mengandungi Nama syarikat, Nombor Syarikat, Tarikh Penubuhan dan Jenis Syarikat amnya.

Borang 49 ... adalah Borang yang menyatakan Senarai Nama Pengarah, Pengurus (jika ada) dan Setiausaha Syarikat, Alamat, Tarikh Lahir dan Jawatan dipegang.

Bagi Allocation Share (Pengagihan Saham) ... adalah Borang 24...yang menunjukkan berapa banyak saham yg telah dikeluarkan dan Dibenarkan ketika itu, Senarai Pemegang Saham Baru, Alamat dan Jumlah unit yang di pegang. Bagi mendapat jumah saham terkini boleh buat Company Search di SSM.

Kesemua Borang yg dinyatakan adalah dokumen2 bagi perniagaan berstatus Sdn. Bhd dan Berhad sahaja.

p/s: harap ini membantu
Reply With Quote
Thanks podgie thanked for this post
  #6  
Old 09-12-2009, 08:18 AM
muzani muzani is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,101
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

sediakan salinan ssm yg 3 keping tu sahaja... sebab itu sahaja yg enterprise ada...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold