Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Loans, Credit Cards

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,059
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,657
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,092
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-12-2009, 04:17 PM
fido1 fido1 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2009
Posts: 7,270
Poster Rank: #451
Thanked 340 Times
Active Level
Default easy rhb personal loan!terbaru utk swasta!!!

salam kepada semua warga cg..
sy post ni bukan sbg agen atau apape jela..tujuan sy just nak share info pasal personal loan...easy rhb...maybe ada yg tak tau..kat cni,syarat2 utama nak wat loan adalah:

1)anda ada statement epf yg lebih dari 6bulan
2)bawak skali payslip kat branch tu
3)bawak mykad(ni paling penting!!!)



ok..masa sampai kat ctu,korang ckp je nak wat loan..nanti dia akan mintak mykad pastu dia soh korang pegi cucok dkt kiosk kwsp..kiosk tu mmg da ada kat tmpt diorg,..nanti korang kena cetak penyata epf..

pastu,korang tunjuk epf and payslip korang kat pegawai dia..arr nanti dia akan bitau anda layak atau tak wat loan..

pasal charge?erm...sy bg contoh kalo nak wat rm10k, dia akan potong tendang terajang korang akan dapat dlm rm9.5k..

pasal interest?diorang akan cas 13% utk loan yg bwh 10k atau 11% utk loan yg atas 10k...

tu jelah..jadual pembayaran utk loan rm10k mcm dibawah

12bulan=rm946
18bulan=rm667
24bulan=rm529
36bulan=rm392
48bulan=rm326

saya mintak maaf koz ni jek info yg dapat sy kasi...maklumat lanjut anda kena pegi sendiri kat alamat ni

easy rhb
cawangan taman sri gombak
no50 jalan sg 1/8 taman sri gombak
68100 bati caves selangor

kalo nak tanya lebih lanjut kol 1300223279

tempat ni open dari 9am-7pm..hari2 bukak tak kira la cuti apepun..dia tutup bila nak kiamat je kot..

sekali lagi sy ckp,sy post ni just nak share info kepada cgrian semua sebab sy tau anda terdesak nak buat loan...ni adalah legal sebab dia adalah prodak rhb.,,,kepada org swasta,sy rasa baik anda buat kat cni..sebab sy rasa yg kat cni jela paling mudah..kalo gaji anda rm1500 ke atas,ada epf setahun insyaallah boleh..

lupe...hya kat branch seperti alamat di atas jek yg boleh buat tau..kalo dia kata anda boleh buat loan,aritu jugak bleh dapat duit!!!!!!!!!!!!!!!!

errrr...kalo ada butang tq,korang tekanla ye...tp pastikan dulu korang da dpt loan tu!!


p/s:kalo nak tanya apape,pegi kol sendiri kat no tu.jgn jadi melayu malas..semua nak kena suap..sy da bg mata kail,anda pegila pancing ikan besau2..



UPDATED dari warga cg,,..tq for him!!!


Originally Posted by nashburn View Post
maklumat tt ada yg tak betul ni
biar aku terangkan, pasal aku dah buat loan pun dengan bank ni
dan dah lulus pun

- cawangan hanya ada 2, satu di sri gombak lagi satu di senawang (bukan sarawak)
- hanya ada 2 produk iaitu ASB loan & personal loan
- hanya perlu bawa mykad, ea form, kwsp statement (ni boleh print di kiosk yg ada di bank)
- pemohon cuma perlu guna mykad, dan komputer akan baca maklumat peribadi dan copy ke dalam permohonan. diorang juga akan amik thumbprint menggunakan thumbprint scanner pada komputer.
- status approve/tak approve boleh tahu masa tu juga (lebih kurang 2 minit) kalau takde apa2 masalah (dokumen cukup, komitmen dll)
- kalau ada masalah, dokumen akan dihantar ke HQ dan ini memakan masa dalam 3-4 hari waktu bekerja - biasanya dalam masa seminggu boleh tahu
- lepas approve, tunggu bank call suruh collect disbursement.
- disbursement diberi dalam bentuk kad debit. so kena pegi atm keluarkan duit sendiri. nak bayar balik guna cash deposit machine je guna kad yg sama
- jumlah yg diberi adalah 100% jumlah loan, maksudnya kalau approve 15k, dapat 15k la.. cuma dia akan tolak dalam rm15 duit takaful ke apa ntah.. mcm insuran (so kalau berlaku apa2 pada kita, mati ke apa ke insuran akan cover loan tu) dan duit tadi akan dikembalikan ke dalam akaun dlm masa 30 hari selepas tu.
- interest atas baki berkurangan, maksudnya kalau pinjam 15k, tahun pertama dah bayar 5k, interest akan dikira berdasarkan baki yg tinggal (10k).
- takde penalti kalau byr awal, lagi bagus pasal dpt kurangkan interest
- approval bergantung kepada komitmen... tak lebih drp 50% komitmen insyallah boleh lepas. selalunya dia bagi 3x limit kredit kad (contoh limit cc 5k, dapat 15k la)
- hmm apa lagi tu je kot...

Last edited by fido1; 07-12-2009 at 12:20 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-12-2009, 04:25 PM
fido1 fido1 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2009
Posts: 7,270
Poster Rank: #451
Thanked 340 Times
Active Level
Default

up lagi bagi kawan2 nampak!!

kerja amal...
Reply With Quote
  #3  
Old 06-12-2009, 04:29 PM
zkry zkry is offline
Well-Known
Member

zkry's Avatar

 
Trader Rating: (14)
Join Date: May 2007
Location: :: Ezeelink MOBILE-MONEY Service Center ::
Posts: 6,571
Poster Rank: #542
Blog Entries: 1
Thanked 109 Times
Active Level
My Mood:
Default

Takde button thanks larr pulak...
__________________
.


:: EZEELINK Mobile-Money Service Centre :: ~ Klik di sini untuk memohon


Usah dipinta kecilkan ujian, pintalah dibesarkan iman menghadapinya...~solusi~
Reply With Quote
  #4  
Old 06-12-2009, 04:31 PM
fido1 fido1 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2009
Posts: 7,270
Poster Rank: #451
Thanked 340 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zkry View Post
Takde button thanks larr pulak...
xde ke?alaaaaaaaaaaa...............

arrr xpe2..kalo xde button tq,letak jek komen cakap tq..lebih indah rasanya kot/.....
Reply With Quote
  #5  
Old 06-12-2009, 05:39 PM
fido1 fido1 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2009
Posts: 7,270
Poster Rank: #451
Thanked 340 Times
Active Level
Default

bumppppppp
Reply With Quote
  #6  
Old 06-12-2009, 07:39 PM
mustopa_a mustopa_a is offline
Legendary Member

mustopa_a's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2008
Posts: 12,097
Poster Rank: #197
Thanked 73 Times
Active Level
Default

peluang ni .. jom serbu..
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 06-12-2009, 08:20 PM
aidiryatim aidiryatim is offline
Legendary Member

aidiryatim's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2006
Location: bioDIEsel B5,LeGoLanD,cIQ,Kota Iskandar
Posts: 14,010
Poster Rank: #159
Blog Entries: 13
Thanked 22 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fido1 View Post
salam kepada semua warga cg..
sy post ni bukan sbg agen atau apape jela..tujuan sy just nak share info pasal personal loan...easy rhb...maybe ada yg tak tau..kat cni,syarat2 utama nak wat loan adalah:

1)anda ada statement epf yg lebih dari 6bulan
2)bawak skali payslip kat branch tu
3)bawak mykad(ni paling penting!!!)



ok..masa sampai kat ctu,korang ckp je nak wat loan..nanti dia akan mintak mykad pastu dia soh korang pegi cucok dkt kiosk kwsp..kiosk tu mmg da ada kat tmpt diorg,..nanti korang kena cetak penyata epf..

pastu,korang tunjuk epf and payslip korang kat pegawai dia..arr nanti dia akan bitau anda layak atau tak wat loan..

pasal charge?erm...sy bg contoh kalo nak wat rm10k, dia akan potong tendang terajang korang akan dapat dlm rm9.5k..

pasal interest?diorang akan cas 13% utk loan yg bwh 10k atau 11% utk loan yg atas 10k...

tu jelah..jadual pembayaran utk loan rm10k mcm dibawah

12bulan=rm946
18bulan=rm667
24bulan=rm529
36bulan=rm392
48bulan=rm326

saya mintak maaf koz ni jek info yg dapat sy kasi...maklumat lanjut anda kena pegi sendiri kat alamat ni

easy rhb
cawangan taman sri gombak
no50 jalan sg 1/8 taman sri gombak
68100 bati caves selangor

kalo nak tanya lebih lanjut kol 1300223279

tempat ni open dari 9am-7pm..hari2 bukak tak kira la cuti apepun..dia tutup bila nak kiamat je kot..

sekali lagi sy ckp,sy post ni just nak share info kepada cgrian semua sebab sy tau anda terdesak nak buat loan...ni adalah legal sebab dia adalah prodak rhb.,,,kepada org swasta,sy rasa baik anda buat kat cni..sebab sy rasa yg kat cni jela paling mudah..kalo gaji anda rm1500 ke atas,ada epf setahun insyaallah boleh..

lupe...hya kat branch seperti alamat di atas jek yg boleh buat tau..kalo dia kata anda boleh buat loan,aritu jugak bleh dapat duit!!!!!!!!!!!!!!!!

errrr...kalo ada butang tq,korang tekanla ye...tp pastikan dulu korang da dpt loan tu!!


p/s:kalo nak tanya apape,pegi kol sendiri kat no tu.jgn jadi melayu malas..semua nak kena suap..sy da bg mata kail,anda pegila pancing ikan besau2..
thx 4 sharing..
tp knp kt cwgn tu ja? apa klebihan cwgn tu berbanding cwgn lain? staff bank n manager baik hati n rajin eh?
target blnn loan cwgn tu bilion2 eh?
__________________
Saham Wakaf Johor
EpahngiVPN Khas-Terhenti Dilautan Hindi
Reply With Quote
  #8  
Old 06-12-2009, 09:00 PM
fido1 fido1 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2009
Posts: 7,270
Poster Rank: #451
Thanked 340 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by aidiryatim View Post
thx 4 sharing..
tp knp kt cwgn tu ja? apa klebihan cwgn tu berbanding cwgn lain? staff bank n manager baik hati n rajin eh?
target blnn loan cwgn tu bilion2 eh?


hehehehe dah agak dah..mesti ada manusia mcm ni punya..tp takpe..biar sy jelaskan...ini kerana,cawangan yg ada baru 2 je..satu kat alamat di atas n satu lg di sarawak..dia punya nama cawangan EASYRHB

so,mean rhb ada bukak satu lagi entiti lain utk menguruskan pasal loan ni...namanya easy rhb...ala,mcm cimb dia ada cimb wealt advicor kan?ha,macam tu la encik yg amat bijak pandai sekali
Reply With Quote
  #9  
Old 06-12-2009, 09:02 PM
fido1 fido1 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2009
Posts: 7,270
Poster Rank: #451
Thanked 340 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mustopa_a View Post
peluang ni .. jom serbu..
ye ro..serbu jgn tak serbu... bukan ape,ada maknusia dlm cg ni yg amik kesempatan di atas kesempitan org2 kita ni..dia ckp kelulusan cepat dan mudah..pastu dia cas 20%...rupanya dia bawak pi cawangan easy rhb ni..tahpape..nak amik untung atas angin.... melayu plak tu!
Reply With Quote
  #10  
Old 06-12-2009, 09:29 PM
aidiryatim aidiryatim is offline
Legendary Member

aidiryatim's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2006
Location: bioDIEsel B5,LeGoLanD,cIQ,Kota Iskandar
Posts: 14,010
Poster Rank: #159
Blog Entries: 13
Thanked 22 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fido1 View Post
hehehehe dah agak dah..mesti ada manusia mcm ni punya..tp takpe..biar sy jelaskan...ini kerana,cawangan yg ada baru 2 je..satu kat alamat di atas n satu lg di sarawak..dia punya nama cawangan EASYRHB

so,mean rhb ada bukak satu lagi entiti lain utk menguruskan pasal loan ni...namanya easy rhb...ala,mcm cimb dia ada cimb wealt advicor kan?ha,macam tu la encik yg amat bijak pandai sekali
oo..baru sy fhm
__________________
Saham Wakaf Johor
EpahngiVPN Khas-Terhenti Dilautan Hindi
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:41 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE