Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 17,209
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 47,418
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 35,203
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 29-11-2009, 01:18 AM
chenoi chenoi is offline
Super Active Member

chenoi's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Jun 2008
Posts: 3,908
Poster Rank: #954
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default Angaran Kos Plaster Siling Rumah

Salam..

Nak tanya ... kawan2 CG..bape angaran kos nak pasang plaster siling bagi sebuah rumah teres dua tingkat berkeluasan 2000sf 20x70.
-No cornice dan moden style. plaster siling bentuk Kotak atau bentuk geometri
-pasang semua ruang termasuk toilet.
-hall dan dining 2 layer
-kitchen,3toilet,4bilik, 1 layer
-sekali cat dan wiring untuk lebih kurang 45-50 bijik point
-sekali pasang lampu dan kipas

harap ade yang dapat membantu..sebagai panduan ...pening dah pale tgk quotatn yg sakit jantung dibuatnye...hekkkk
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 29-11-2009, 01:24 AM
amridz amridz is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 127
Poster Rank: #12385
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by chenoi View Post
Salam..

Nak tanya ... kawan2 CG..bape angaran kos nak pasang plaster siling bagi sebuah rumah teres dua tingkat berkeluasan 2000sf 20x70.
-No cornice dan moden style. plaster siling bentuk Kotak atau bentuk geometri
-pasang semua ruang termasuk toilet.
-hall dan dining 2 layer
-kitchen,3toilet,4bilik, 1 layer
-sekali cat dan wiring untuk lebih kurang 45-50 bijik point
-sekali pasang lampu dan kipas

harap ade yang dapat membantu..sebagai panduan ...pening dah pale tgk quotatn yg sakit jantung dibuatnye...hekkkk
mak ai, byaknya duit ko nk bt plaster siling satu umah..
Reply With Quote
  #3  
Old 26-01-2010, 04:37 PM
jastho jastho is offline
Active Member

jastho's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 720
Poster Rank: #4410
Thanked 18 Times
Active Level
My Mood:
Default

rumah area mana?? kalau ipoh dan sekitar perak blh tlg..kami dr pihak AM bina sedia berkhidmat hehe..
__________________
Regards
Jas
Contact No-0123533677
Reply With Quote
  #4  
Old 26-01-2010, 05:05 PM
ilham ilham is offline
Active Member

ilham's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2008
Location: =antartika=
Posts: 573
Poster Rank: #5183
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

pengalaman aku buat plaster syiling:
Jenis Rumah : Double Story Saiz : 20X70 4 Bilik 3 Bilik Air.
waktu aku beli rumah nie, developer dah kasi syiling kat tingkat atas.
perubahan yg aku buat :
1) tingkat bawah semua taruh plaster syiling yg single ajer + cornis semua + bunga 3 ( corak lain2 )
2) tingkat atas hanya buboh cornis aje sebab dah ada plaster syiling.
3)Wayering tingkat bawah(Hall+ dining) aku buboh 12 Down light empat segi beli kat avillon,bilik bawah 4 d/light, dry kitchen 4 d/light.
tingkat atas ada 11 d/light..
kos tanpa wayering plaster syiling RM 3800.00, wayering aku ingat tak silap habis jugak rm800 dgn tambah point2..lampu2 & kipas(semua bilik tidor & dapur & ruang depan ada kipas)2500
bagi aku nak buat plaster syiling kena bagi yg betoi2 pakar la..bukan takat boleh buat ajer, aku buat memang puas hati dgn cara kerja dia terbaik siap bg warranti lagi..memang kemas...yg pasti pekerja & tokeinya cina lah. kalau murah tapi takdak kualiti susah bro...sakit mata tgk bila dok umah...
__________________
mudah2an segala urusan kita dipermudahkan Allah SWT..
Kerberkatan & Keredhaan dariNya
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ilham For This Useful Post:
redcloud (13-10-2010)
  #5  
Old 26-01-2010, 05:10 PM
ivy_aku ivy_aku is offline
Well-Known
Member

ivy_aku's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Posts: 7,023
Poster Rank: #472
Thanked 20 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ilham View Post
pengalaman aku buat plaster syiling:
Jenis Rumah : Double Story Saiz : 20X70 4 Bilik 3 Bilik Air.
waktu aku beli rumah nie, developer dah kasi syiling kat tingkat atas.
perubahan yg aku buat :
1) tingkat bawah semua taruh plaster syiling yg single ajer + cornis semua + bunga 3 ( corak lain2 )
2) tingkat atas hanya buboh cornis aje sebab dah ada plaster syiling.
3)Wayering tingkat bawah(Hall+ dining) aku buboh 12 Down light empat segi beli kat avillon,bilik bawah 4 d/light, dry kitchen 4 d/light.
tingkat atas ada 11 d/light..
kos tanpa wayering plaster syiling RM 3800.00, wayering aku ingat tak silap habis jugak rm800 dgn tambah point2..lampu2 & kipas(semua bilik tidor & dapur & ruang depan ada kipas)2500
bagi aku nak buat plaster syiling kena bagi yg betoi2 pakar la..bukan takat boleh buat ajer, aku buat memang puas hati dgn cara kerja dia terbaik siap bg warranti lagi..memang kemas...yg pasti pekerja & tokeinya cina lah. kalau murah tapi takdak kualiti susah bro...sakit mata tgk bila dok umah...
umah kat mana tu?
__________________
~ berikan insan ini kejayaan dunia & akhirat.. berikan kesihatan yang baik, kkayaan, kbahgiaan yg bkekalan,ketenangan dan kesejahteraan hidup selamanya.. amin. ya Rabbal alamin ~
Reply With Quote
  #6  
Old 26-01-2010, 05:18 PM
alpijat alpijat is offline
Normal Member

alpijat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2009
Posts: 313
Poster Rank: #7506
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ilham View Post
pengalaman aku buat plaster syiling:
Jenis Rumah : Double Story Saiz : 20X70 4 Bilik 3 Bilik Air.
waktu aku beli rumah nie, developer dah kasi syiling kat tingkat atas.
perubahan yg aku buat :
1) tingkat bawah semua taruh plaster syiling yg single ajer + cornis semua + bunga 3 ( corak lain2 )
2) tingkat atas hanya buboh cornis aje sebab dah ada plaster syiling.
3)Wayering tingkat bawah(Hall+ dining) aku buboh 12 Down light empat segi beli kat avillon,bilik bawah 4 d/light, dry kitchen 4 d/light.
tingkat atas ada 11 d/light..
kos tanpa wayering plaster syiling RM 3800.00, wayering aku ingat tak silap habis jugak rm800 dgn tambah point2..lampu2 & kipas(semua bilik tidor & dapur & ruang depan ada kipas)2500
bagi aku nak buat plaster syiling kena bagi yg betoi2 pakar la..bukan takat boleh buat ajer, aku buat memang puas hati dgn cara kerja dia terbaik siap bg warranti lagi..memang kemas...yg pasti pekerja & tokeinya cina lah. kalau murah tapi takdak kualiti susah bro...sakit mata tgk bila dok umah...

esei kalau cat-mengecat tu blh la, memang job esei selain pasang lampu/wiring ni..roger la kalau belum cat/nak cat baru
Reply With Quote
  #7  
Old 27-01-2010, 01:22 PM
ilham ilham is offline
Active Member

ilham's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2008
Location: =antartika=
Posts: 573
Poster Rank: #5183
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ivy_aku View Post
umah kat mana tu?
Rumah Dekat Meru Ipoh...Dah Banyak servey pasal plaster syiling, tokei nie rasa yg terbaik..masa yg diambil utk siap kan hanya 3 hari sahaja dgn 5 org pekerja..memang profesional dia punya kerja..kerja siap baru ambil duit..tue pun seminggu lepas tue baru bagi..kesan sambungan memang taknampak..perfect!!
kalau kat Klang Valley rasa tak dpt dgn rege tue..adik ipar buat kat Kondo nya..dkt hall ajer RM2K lebih rasanya kecik ajer..jgn percaya pada gambar...kalau boleh tgk sendiri hasil kerjanya...
__________________
mudah2an segala urusan kita dipermudahkan Allah SWT..
Kerberkatan & Keredhaan dariNya
Reply With Quote
  #8  
Old 11-10-2010, 10:40 PM
kemuning kemuning is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2009
Posts: 7
Poster Rank: #37087
Thanked 0 Times
Active Level
Default plaster siling

saya baru je buat plaster siling untuk hall dan dining total keluasan 250 kaki dan total kos RM 2350 je kontraktor ni kerja dia bagus hasil pun cantik dan saya skali suruh dia renovate car porch keluasan 20 kaki x 20 kaki naik tembok kiri kanan siap tile dan extensen simin sikit dalam 7 kaki sampai tempat sampah dan siap buat tempat sampah serta grill sekali cuma RM 10k sahaja kalau x caya blh dtng umah tengok baru je siap semalam 11/10/2010 kalau nak buat saya rekomen kontraktor ni orang melayu hasil kerja tiptop saya bagi good untuk kontraktor ni
Reply With Quote
  #9  
Old 11-10-2010, 10:42 PM
abahmu abahmu is offline
Legendary Member

abahmu's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2007
Location: kb-kl
Posts: 16,184
Poster Rank: #119
Thanked 107 Times
Active Level
My Mood:
Default

biasanya klu kat kb ni dlm RM 3 / kaki persegi..kat kl x tau le...
__________________
Perbincangan Mengenai Hartanah
Lembu Dan Macai Tak Dapat Dipisahkan
Reply With Quote
  #10  
Old 11-10-2010, 11:07 PM
adar adar is offline
Well-Known
Member

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 8,941
Poster Rank: #322
Thanked 213 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kemuning View Post
saya baru je buat plaster siling untuk hall dan dining total keluasan 250 kaki dan total kos RM 2350 je kontraktor ni kerja dia bagus hasil pun cantik dan saya skali suruh dia renovate car porch keluasan 20 kaki x 20 kaki naik tembok kiri kanan siap tile dan extensen simin sikit dalam 7 kaki sampai tempat sampah dan siap buat tempat sampah serta grill sekali cuma RM 10k sahaja kalau x caya blh dtng umah tengok baru je siap semalam 11/10/2010 kalau nak buat saya rekomen kontraktor ni orang melayu hasil kerja tiptop saya bagi good untuk kontraktor ni
area mana tuan? share la contact dia disini jika tak keberatan.
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:37 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE