Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 17,475
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 47,727
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 35,497
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 29-11-2009, 10:12 AM
Ghost Rider Ghost Rider is offline
Well-Known
Member

Ghost Rider's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: KL - Penang- KL
Posts: 7,107
Poster Rank: #458
Thanked 18 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kerullz View Post
cuba tengok betul-betul kat dlm tv tu masa naik bukit driver exora tak tukar ke gear 3 pun..mana tak semput..



apa pun exora tetap lebih baik dari alza, aku dah naik alza..memang diakui built alza ni lebih bagus..interior dalam nampak mahal sikit dari exora walaupun odo meter kat tengah(ingat kancil ke),

tapi aku tetap rasa exora lebih worth the money..
takat naik xleh nk ckp berbaloi ke tidak...beli 1 lps tu tgk dlm jangka ms yg panjang...proton ni dh mmg trkenal dgn jangka hayat kompenan2 yg singkat..
__________________
Real Madrid is a world's most successful football club in history and one of the richest in the world. They were officially named FIFA Team of the 20th Century in 2000. This club have won 31 La Liga title, 17 Copa del Rey, 9 European Cup, 3 Intercontinental Cup, 2 UEFA Cup and 1 European Super Cup.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 29-11-2009, 10:15 AM
Ghost Rider Ghost Rider is offline
Well-Known
Member

Ghost Rider's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: KL - Penang- KL
Posts: 7,107
Poster Rank: #458
Thanked 18 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by muka 10sen View Post
adakah exora model yg terbaik yg pernah proton keluarkan?
belum tahu lg, kita tunggu dan lihat dlm 1-2 tahun lg..kalau xbyk complaint okla...

harap2 proton dh improve..xda lg double standard...
__________________
Real Madrid is a world's most successful football club in history and one of the richest in the world. They were officially named FIFA Team of the 20th Century in 2000. This club have won 31 La Liga title, 17 Copa del Rey, 9 European Cup, 3 Intercontinental Cup, 2 UEFA Cup and 1 European Super Cup.
Reply With Quote
  #23  
Old 29-11-2009, 10:16 AM
forexian forexian is online now
Well-Known
Member

forexian's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2008
Posts: 5,215
Poster Rank: #688
Thanked 52 Times
Active Level
My Mood:
Default

beli jer 2....alza and exora....hihihi
Reply With Quote
  #24  
Old 29-11-2009, 11:02 AM
zinedine zinedine is offline
Well-Known
Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2007
Posts: 5,344
Poster Rank: #671
Thanked 23 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Ghost Rider View Post
takat naik xleh nk ckp berbaloi ke tidak...beli 1 lps tu tgk dlm jangka ms yg panjang...proton ni dh mmg trkenal dgn jangka hayat kompenan2 yg singkat..
Betul tu. Proton ni lebih baik ditutup jer terus. Malaysia tak payah keluarkan Proton lagi. Membazir jer kan. Yg kaya si UMNO2 syial jugak.
Reply With Quote
  #25  
Old 29-11-2009, 11:05 AM
vardenq vardenq is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,506
Poster Rank: #2481
Thanked 18 Times
Active Level
My Mood:
Default

weakness enjen campro nih head dier mudah overheat.material cast aloi head ngan enjen tlalu rapuh.
head senang bengkok.jangka hayat tak panjang.2 3 tahun tu lehla tahan lg.
10 tahun?
tak cayer try la borak ngan geng2 driver teksi yg guna waja campro baru tu...
Reply With Quote
  #26  
Old 29-11-2009, 11:08 AM
zinedine zinedine is offline
Well-Known
Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2007
Posts: 5,344
Poster Rank: #671
Thanked 23 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by vardenq View Post
weakness enjen campro nih head dier mudah overheat.material cast aloi head ngan enjen tlalu rapuh.
head senang bengkok.jangka hayat tak panjang.2 3 tahun tu lehla tahan lg.
10 tahun?
tak cayer try la borak ngan geng2 driver teksi yg guna waja campro baru tu...
OOOOO ye ker. Dreber teksi kata enjin campro teruk yer. Memang terrer la dreber teksi tu kan sampai isi dalam perut campro pun dia tau macam engineer Proton jugak. Kan aku dah cakap sebelum ni, patut Proton ni ditutup jer, pegi mamp*s jer la sebab semua keta Proton langsung tak berkualiti. Negara luar buat keta Malaysia pun nak tiru buat keta, negara luar buat enjin Malaysia pun nak tiru buat enjin sendiri macam campro. Campro konon. Enjin paling teruk & paling lemah di dunia. Lebih teruk dari enjin TATA buatan India.
Reply With Quote
  #27  
Old 29-11-2009, 12:32 PM
chel_fi82 chel_fi82 is offline
Active Member

chel_fi82's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 979
Poster Rank: #3568
Thanked 7 Times
Active Level
Default

yang aku tahu la..compro yang problem keluaran waja yang baru keluar skali sbb gabung teknologi mitsubishi & Lotus yang belu serasi.tetapi keluaran yg selepas tu dah ok selepas proton dapat settle problem yang mereka atasi.
Sejak bulan tujuh 2009 lagi proton telah mengatasi produa dari segi jualan kerana sambutan hangat proton BLM & Exora itulah adalah fakta.BLM adalah kereta keluaran proton yang paling bagus berbanding Gen2 yang menghadapi pelbagai masalah.
__________________
Sediakan Medical Kad Sebelum Sakit

Promosi Anda Bayar RM 100 Prudential BSN Takaful bagi anda lebih Setengah Juta Cover
Salehul yusof Call 017 687 7875
Tolong Click LIKE http://www.myinsurans.com
Reply With Quote
  #28  
Old 29-11-2009, 12:50 PM
zairie zairie is online now
Active Member

zairie's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2008
Location: Level 10 Menara Celcom Jalan Semarak
Posts: 1,179
Poster Rank: #3042
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zinedine View Post
Betul tu. Proton ni lebih baik ditutup jer terus. Malaysia tak payah keluarkan Proton lagi. Membazir jer kan. Yg kaya si UMNO2 syial jugak.
sedap je cakap tutup..klu tutup nak ke tolong bagi makan kat beribu-ribu pekerja proton dan vendornya??
Reply With Quote
  #29  
Old 29-11-2009, 12:56 PM
zairie zairie is online now
Active Member

zairie's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2008
Location: Level 10 Menara Celcom Jalan Semarak
Posts: 1,179
Poster Rank: #3042
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

setakat hari ni exora auto yang aku bawak xde pun bermasalah..naik bukit..turun bukit.bawak penumpang..bawak barang ok jer...xde pun masalah power..mantopp jer..penggunaan minyk pun ok..jimat.pendek kata ok jerrrr
Reply With Quote
  #30  
Old 29-11-2009, 01:14 PM
ibnuqadir ibnuqadir is offline
Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,431
Poster Rank: #1590
Thanked 22 Times
Active Level
My Mood:
Default

dr segi minyak lak cane?? ok ke..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:34 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE