Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Unit Trust Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 27-11-2009, 04:07 AM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default Amanah Saham Bank Islam (ASBI)

Salam
Ada sesiapa sini dah melabur di ASBI tak?Masa aku jalan-jalan kat hospital ada orang promote unit trust ni.

dia ada Al Fakhim,Munsif,Falah dan Mubin.
http://www.bankislam.com.my/About_Unit_Trust.aspx

daripada brochure yg dibagi..lebih tinggi keuntungannya dari ASB..

any comment?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 27-11-2009, 06:24 AM
am2020 am2020 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,731
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by darkkiller View Post
Salam
Ada sesiapa sini dah melabur di ASBI tak?Masa aku jalan-jalan kat hospital ada orang promote unit trust ni.

dia ada Al Fakhim,Munsif,Falah dan Mubin.
http://www.bankislam.com.my/About_Unit_Trust.aspx

daripada brochure yg dibagi..lebih tinggi keuntungannya dari ASB..

any comment?
jgn bro...rugi ko nanti...baik simpan tbg haji...tbg pertama dulu masa open rm1 ..sekarang tggl 20 sen jer kot..dah berbelas thn mcm tu jer...tbg baru nie perlbagai skit..50 sen seunit x salah aku...tp x memberansangkan pun...ikhlas dr aku ..x sah la..aku 12 thn kije kt bank tu..nama dh cun..bank islam..dalamnyer..sendiri mau ingat...dah x der ciri islamik dah pun...hanya pd nama jer islam..x mcm dulu2 aku kije bank islam..full islamik dr luar hingga dalam..
Reply With Quote
  #3  
Old 27-11-2009, 09:30 AM
vardenq vardenq is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,503
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by am2020 View Post
jgn bro...rugi ko nanti...baik simpan tbg haji...tbg pertama dulu masa open rm1 ..sekarang tggl 20 sen jer kot..dah berbelas thn mcm tu jer...tbg baru nie perlbagai skit..50 sen seunit x salah aku...tp x memberansangkan pun...ikhlas dr aku ..x sah la..aku 12 thn kije kt bank tu..nama dh cun..bank islam..dalamnyer..sendiri mau ingat...dah x der ciri islamik dah pun...hanya pd nama jer islam..x mcm dulu2 aku kije bank islam..full islamik dr luar hingga dalam..


btol tu.

aku pakai kad kredit bank islam,tp terlewat skit je bayar,besepah charge....

saper kater bank islam takde riba?
Reply With Quote
  #4  
Old 27-11-2009, 09:35 AM
damreza damreza is offline
Active Plus

damreza's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,870
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ini yang melemahkan kawe dengar mcm nie, Bank Islam sendiri pun ade masalah mcm nie memang tak berbaloi...muskil kawe mcm mana ler bank islam nie dijadikan contoh oleh bank2 negara islam yang lain
__________________
Quote:
I've learned that people will forget what you said,
people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel..
Reply With Quote
  #5  
Old 27-11-2009, 10:48 AM
thetu5 thetu5 is offline
Active Member

thetu5's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: segamat/johor-u.k/silver >"1malaysia"<
Posts: 1,545
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by am2020 View Post
jgn bro...rugi ko nanti...baik simpan tbg haji...tbg pertama dulu masa open rm1 ..sekarang tggl 20 sen jer kot..dah berbelas thn mcm tu jer...tbg baru nie perlbagai skit..50 sen seunit x salah aku...tp x memberansangkan pun...ikhlas dr aku ..x sah la..aku 12 thn kije kt bank tu..nama dh cun..bank islam..dalamnyer..sendiri mau ingat...dah x der ciri islamik dah pun...hanya pd nama jer islam..x mcm dulu2 aku kije bank islam..full islamik dr luar hingga dalam..
citerlh ckit bro ape yg pro dan kontra beza dlu dan sekarang..bukan kita nk menjatuhkan company,tp untuk kebaikan kita smua..xkn sggup tgk kwn2 lain plak teraniaya dgn problem2 tu..

yg sakit kt dlm tulah kne expose,dan kita rawat.bukan biarkan secara senyap,dah jd brah bru nk cri ubat..mencegah lagi baik dari mengubati
Reply With Quote
  #6  
Old 27-11-2009, 11:27 AM
JatJat JatJat is offline
Regular

JatJat's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2009
Posts: 729
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by am2020 View Post
jgn bro...rugi ko nanti...baik simpan tbg haji...tbg pertama dulu masa open rm1 ..sekarang tggl 20 sen jer kot..dah berbelas thn mcm tu jer...tbg baru nie perlbagai skit..50 sen seunit x salah aku...tp x memberansangkan pun...ikhlas dr aku ..x sah la..aku 12 thn kije kt bank tu..nama dh cun..bank islam..dalamnyer..sendiri mau ingat...dah x der ciri islamik dah pun...hanya pd nama jer islam..x mcm dulu2 aku kije bank islam..full islamik dr luar hingga dalam..

Uih..Betul ka?
Reply With Quote
  #7  
Old 28-11-2009, 09:20 PM
zinedine zinedine is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2007
Posts: 5,742
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Aku dah sign-up langgan ASBI ni. Lantak la apa orang nak kata. Duit aku aku punya suka laa nak melabur kat mana. Nak melabur kat Bank Islam pun tak boleh ker? Apa pun aku tetap sokong sistem perbankan Islam. Yg akan masuk neraka adalah orang dalam Bank Islam yg salahguna kuasa pengurusan, bukannya pelanggan. Kita pelanggan nak sokong sistem tu tapi diorang yg pedajal, jadi diorang la yg masuk neraka. Aku nak sistem perbankan Islam & kewangan Islam ni maju sampai boleh buang semua sistem kapir kat Malaysia ni. Masalahnya orang Islam sendiri masih sokong si kapir.

Aku dah laburkan duit aku kat tabung Al-Munsif, Al-Fakhim, Al-Falah, Al-Mubin. am2020 tu pandai cakap jer, tapi tak terangkan pun apa yg teruknya Bank Islam tu. Main sedap cakap ikut kepala lutut dia jer. Ntah2 dia tu pembohong!
Reply With Quote
  #8  
Old 28-11-2009, 09:25 PM
qba437 qba437 is offline
CG Top Poster Club

qba437's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Location: stateless..no country..no identity
Posts: 32,539
Thanks (Received): 92
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by vardenq View Post
btol tu.

aku pakai kad kredit bank islam,tp terlewat skit je bayar,besepah charge....

saper kater bank islam takde riba?
aku punya masih tak susut hutang CC aku..bayar lebih pun macam tuh bayar kurang pun macam tuh...sama jer..kalu bayar kurang siap call lagi...
__________________
SAYA YANG MENURUT PERINTAH...

OctaFX - daftarlah di sini

http://i1080.photobucket.com/albums/..._animasi-1.gif
Reply With Quote
  #9  
Old 28-11-2009, 09:33 PM
viper21my viper21my is offline
Super Active

viper21my's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2006
Location: ViPeRjAyA
Posts: 7,448
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zinedine View Post
Aku dah sign-up langgan ASBI ni. Lantak la apa orang nak kata. Duit aku aku punya suka laa nak melabur kat mana. Nak melabur kat Bank Islam pun tak boleh ker? Apa pun aku tetap sokong sistem perbankan Islam. Yg akan masuk neraka adalah orang dalam Bank Islam yg salahguna kuasa pengurusan, bukannya pelanggan. Kita pelanggan nak sokong sistem tu tapi diorang yg pedajal, jadi diorang la yg masuk neraka. Aku nak sistem perbankan Islam & kewangan Islam ni maju sampai boleh buang semua sistem kapir kat Malaysia ni. Masalahnya orang Islam sendiri masih sokong si kapir.

Aku dah laburkan duit aku kat tabung Al-Munsif, Al-Fakhim, Al-Falah, Al-Mubin. am2020 tu pandai cakap jer, tapi tak terangkan pun apa yg teruknya Bank Islam tu. Main sedap cakap ikut kepala lutut dia jer. Ntah2 dia tu pembohong!
setuju, aku ada cc bank islam, takder hal, PL, takder hal, al awfar, takder hal, current akaun, takder hal juga, sesetgh tak paham konsep, dah kata tak islamik la, riba la, aduhai, susah la ekonomi islam nak maju kalo org islam pun taknak support produk islam
__________________
Manfaat Untuk Anda dan Keluarga Muamalah To Muslim
Reply With Quote
  #10  
Old 28-11-2009, 09:41 PM
ennoar ennoar is offline
Active Plus

ennoar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,833
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 0
Active Level
Default

memang pun teruk ...ari tuh aku tertunggak RM18 jer..kena tadwidh sampai RM50 ,,cekik betui
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump