s kereta hilang/dicuri dari parking kondo. boleh saman management tak? - CariGold Forum

  Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 24-11-2009, 12:18 AM
azmi8888 azmi8888 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,229
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default kereta hilang/dicuri dari parking kondo. boleh saman management tak?

kereta hilang/dicuri dari parking kondo. boleh saman management tak?

salam n salam sejahtera

nak tanya member2 kat sini...

kalau kereta kita yg kita park dekat dalam kawasan kondo yg ada security.. boleh saman management tak? yg sakit hati tu keluar masuk kereta kena ada access kad kereta kena curi jugak..

now tengah dapatkan rakaman CCTV gambar pencuri tu dgn management... even dapat pencuri tu pun... boleh tak kita saman management.. yg terfikir dlm otak aku ni saman cuai jer... boleh ker? minta pandangan kawan2...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-11-2009, 12:50 AM
azmi8888 azmi8888 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,229
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bump sebeleum tido.. minta pandangan...
Reply With Quote
  #3  
Old 24-11-2009, 12:54 AM
irsaffy irsaffy is offline
CG Top Poster Club

irsaffy's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2007
Posts: 42,974
Thanks (Received): 252
Likes (Received): 15
Active Level
Default

xleh saman la bro..diorg dah terang2 tulis xmau bertanggung jawab atas segala kerosakan atau kecurian kenderaan sepanjang kenderaan kita parking kt tmpt diaorg..
nk tak nk kene claim insurans je la..
Reply With Quote
  #4  
Old 24-11-2009, 12:55 AM
haikal09 haikal09 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,165
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kete TT ke kena curi?
Reply With Quote
  #5  
Old 24-11-2009, 01:11 AM
Norfazli Norfazli is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,203
Thanks (Received): 89
Likes (Received): 0
Active Level
Default

susah la bro
kalau boleh dah ramai orang saman dah
Reply With Quote
  #6  
Old 24-11-2009, 01:13 AM
NEMO NEMO is offline
CG Super Hardcore

NEMO's Avatar

 
Trader Rating: (242)
Join Date: Jan 2007
Location: 10-30% bulanan tanpa gagal..berminat?
Posts: 108,416
Thanks (Received): 1026
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

saman boleh..menang tu paham2 jerla..
Reply With Quote
  #7  
Old 24-11-2009, 01:13 AM
monohaihyip monohaihyip is offline
Active Member

monohaihyip's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Location: Klntn,K.L
Posts: 1,286
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Biasa nya orang x pernah buat saman cuai security guard mmgla keretatu masuk kluar dngan pas yg bnarkan, tp tanggung jawab keta kena pecah / curi bukn tangung jawab security, bnyak kali dah brlaku benda camni, ramai yg Peport Pulis tp pengawal keselamatan x pernah ddakwa atas kecuian. kecuali pulis mengesyakki Pengawal sendiri yg melakukan.. bg aku ini tangung jawab insuranla slps report Pulis
Reply With Quote
  #8  
Old 24-11-2009, 01:19 AM
irsaffy irsaffy is offline
CG Top Poster Club

irsaffy's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2007
Posts: 42,974
Thanks (Received): 252
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Betul tu..xyah la dok perabihkan wit turun naik court mmg kita xkkan menang...biarla syarikat insurans yg setelkan ngan bank.
Reply With Quote
  #9  
Old 24-11-2009, 01:38 AM
haudli haudli is offline
CG Top Poster Club

haudli's Avatar
 
Trader Rating: (139)
Join Date: Jul 2009
Location: EXNESS-Broker Scalping Terbaik
Posts: 47,282
Thanks (Received): 427
Likes (Received): 4
Blog Entries: 10
Active Level
My Mood:
Default

esok tt gi bawak surat report tu n gi pejabat insuran..
sementara tu,kene la kongsi second car ngan wife..
Reply With Quote
  #10  
Old 24-11-2009, 12:53 PM
azmi8888 azmi8888 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,229
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default

ok kawan2 tq pendapat korang.. kalau mcm tu baik tak payah ada security kalau tak nak bertanggung jawab... takpe... tgk la 2 ke 3 hari ni mcm mana... kot2 nak cuba saman ker atau tidak... tak cuba tak tahu... anyway tq pendapat korang...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold