Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Expert Advisors

Forex Expert Advisors This section discuss EAs and their techniques, how-to, and development of the systems.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 17,539
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 47,785
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 35,568
More...
  #1  
Old 09-11-2009, 09:44 AM
leenaz leenaz is offline
Normal Member

leenaz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 213
Poster Rank: #9356
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default EX4 dan MT4 file

Assalamualaikum
budak baru blaja nak tanya
pasal baru sangat dgn platform mt4 dan EA nie

camana nak guna/open fail2 tue..
dahgoogle and the best answer dia bagi
open dan tekan butang F5...
takder apa beza pun...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 09-11-2009, 09:47 AM
aKuLaH aKuLaH is offline
Active Member

aKuLaH's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2008
Location: aku rileks jer kat umah ni...
Posts: 2,234
Poster Rank: #1725
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

fail tu kene masuk dalam folder dulu... contoh nyer mcm ni...C:\Program Files\Meta Trader-IKOfx\experts\indicators
Reply With Quote
  #3  
Old 09-11-2009, 09:53 AM
leenaz leenaz is offline
Normal Member

leenaz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 213
Poster Rank: #9356
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

owh maknanya kena letak dalam folder Meta trader laa...
2-2 type fail dalam folder yang sama ker bro??
Reply With Quote
  #4  
Old 09-11-2009, 09:59 AM
mangkaq mangkaq is offline
Well-Known
Member

mangkaq's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Mar 2008
Location: Tengah cangkung dpn PC
Posts: 8,813
Poster Rank: #329
Blog Entries: 1
Thanked 70 Times
Active Level
My Mood:
Default

Letak dalam folder expert/indicators...cari sampai jupo...
Ltak semua sekali dalam tu!
!
Reply With Quote
  #5  
Old 09-11-2009, 12:31 PM
leenaz leenaz is offline
Normal Member

leenaz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 213
Poster Rank: #9356
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

ok..tq bro untuk jawapan anda
Reply With Quote
  #6  
Old 09-11-2009, 12:58 PM
leenaz leenaz is offline
Normal Member

leenaz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 213
Poster Rank: #9356
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

ada lagi pertanyaan

cam skrg nie..
aku ada dalam 5 fail ex4 sama mt4
maknanya kena donload 5 mt4 platform ker??
ker sumbat semua sekali dalam satu mt4 platform...
konpius nie..

pastue camana nak guna plak
Reply With Quote
  #7  
Old 09-11-2009, 01:02 PM
manpower manpower is offline
Active Member

manpower's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2009
Location: anywhere
Posts: 1,625
Poster Rank: #2320
Thanked 450 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
ada lagi pertanyaan

cam skrg nie..
aku ada dalam 5 fail ex4 sama mt4
maknanya kena donload 5 mt4 platform ker??
ker sumbat semua sekali dalam satu mt4 platform...
konpius nie..

pastue camana nak guna plak
sumbat smua dlm folder tu.misalnya klau indi paste ke folder expert/indicators
klau ea paste ke folder expert.pastu restart platform.
ni ex4 indi ke ex4 EA ni?
__________________
JOM JOIN IKOFX..Click UNTUK BUKA AKAUN

Orang GANU & KELATE Boleh Dapatkan simKAD Tone Excell Dengan Sy.call 013-2764500
Reply With Quote
  #8  
Old 09-11-2009, 01:16 PM
leenaz leenaz is offline
Normal Member

leenaz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 213
Poster Rank: #9356
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

ada yang EA ada yang indi
Reply With Quote
  #9  
Old 09-11-2009, 01:51 PM
polong polong is offline
Super Active Member

polong's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2008
Location: Pulau Pinang..
Posts: 3,818
Poster Rank: #983
Thanked 16 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Letak dalam folder expert/indicators...cari sampai jupo...
Ltak semua sekali dalam tu!
!
indi ltak cam kt atas..xD


Quote:
fail tu kene masuk dalam folder dulu... contoh nyer mcm ni...C:\Program Files\Meta Trader-IKOfx\experts
EA follow yg atas nie..xD
Reply With Quote
  #10  
Old 09-11-2009, 08:56 PM
leenaz leenaz is offline
Normal Member

leenaz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 213
Poster Rank: #9356
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

tq...
moga2 murah rezeki yang mengajar..
amin
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:47 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE