Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 20,274
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 50,851
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 38,409
More...
  #5911  
Old 28-12-2010, 03:47 PM
KaTipanZ KaTipanZ is offline
Active Member

KaTipanZ's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2010
Posts: 836
Poster Rank: #3985
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Salam..cmna cara nak order cd ni ?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #5912  
Old 31-12-2010, 12:58 AM
ringgitdinar ringgitdinar is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 939
Poster Rank: #3665
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

salam semua,

maaf lama tak menjenguk. Kepada tuan yaser dan tuan kerbau dvd dah dihantar. Terlalu sibuk lately. Kalau yang nak dvd tu boleh pm saya atau pm tuan tamindari.

InsyaAllah nanti saya akan berceloteh lagi. dah 2 minggu saya tak berceloteh disini. Maaf jika ada ramai yang menunggu posting saya.

wallahuaklam...
__________________
saya bagi yang haq je kat korang, saya amik yang haq jugak dari korang. yang batil takde.
a'au zubillah an akunaminal jahilin (2.67)
untuk keterangan lanjut/bantuan/tunjukajar ismail 013-3809376. http://ilmuhaq-danish.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5913  
Old 03-01-2011, 04:39 PM
alang_nizms alang_nizms is offline
Active Member

alang_nizms's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2010
Posts: 717
Poster Rank: #4457
Thanked 20 Times
Active Level
Default

syaitan n iblis pon mahkluk Allah juga..
Reply With Quote
  #5914  
Old 04-01-2011, 10:12 AM
ringgitdinar ringgitdinar is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 939
Poster Rank: #3665
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

salam,

dalam alam semesta nie cuma ada dua sahaja taraf, Allah dan makhluk. Apa sahaja yang diciptakan Allah jadinya makhluk Allah. sememangnya iblis dan syaitan makhluk Allah. cuma bab iblis dan syaitan ini mereka nie adalah musuh manusia yang tak pernah leka menghasut dan menainaya manusia. semacam peribahasa pelanduk boleh lupakan jerat tetapi jerat tak pernah melupakan pelanduk. Dalam kes nie, iblis dan syaitan tak pernah lupa kerja utama dia cuma manusia sahaja kadang kala lupa adanya musuh.

selain dari iblis dan syaitan, makhluk lain kita boleh berbelas ikhsan dan berkasih sayang. Iblis dan syaitan tak pernah memberi ruang dan peluang untuk umat Adam a.s dan Muhammad a.s daan berbelas ikhsan dengan kita. sukar nak diterangkan obviously dalam Al-quran, banyak menceritakan tentang musuh utama manusia nie. Dah terang musuh kita.

kalau siapa yang pernah rasa khianat iblis syaitan dan jin akan faham kenapa sometime kita perlu bertindakbalas terhadap mereka. Kita manusia banyak kerja lain serta urusan duniawi dan ukhrawi yang perlu kita laksanakan. untuk membunuh atau membelasah mereka tanpa sebab, agak buang masa sebab bilangan mereka terlalu banyak berbanding manusia dan mengambil masa. Yang ganggu manusia sahaja perlu diambil tindakkan. Yang tak usik kita, buat apalah kita nak usik mereka. general rule, hanya yang mencarik dan ganggu manusia sahaja kita ajar balik.

sekiranya anda pernah alami pengalaman diganggu makhluk ini secara mental, hati da fizikal maybe anda boleh faham kenapa mereka ini musuh manusia.

saya pernah rasa bagaimana dirasuk makhluk durjana tu. walaupun saya boleh control diri saya, diwaktu itu saya sengaja membiarkan makhluk ini bercakap dengan cikgu saya. Banyak kes manusia dirasuk jin sehingga histeria dan sebagainya. Kalau histeria semata-mata tak mencederakan diri takpe. banyak juga kes manusia mati disebabkan gangguan melampau mereka nie. Accident sebagai contohnya, bunuh diri akibat bisikan dan kemurungan melampau yang disebabkan mereka ini. antara contoh2 kejadian yang berpunca dari makhluk durjana ini:-

a) Sombong, berbangga diri, takabur dan ujub.( dalam kes saya jumpa banyak yang belajar tinggi agama menghadapi masalah ini).
b) Kene tindih (dulu banyak kali saya kene).
c) Gila isim. (hampir2 kene, dah merasa)
d) accident. (dah kene)
e) histeria.
f) dirasuk. (dah kene)
f) Kemarahan melampau sehingga mencederakan org lain dan membunuh.
g) Kemurungan melampau.(boleh menjurus kepada penyalahgunaan dadah atau kes bunuh diri).
h)mengantuk yang terlampau (terutama ketika memandu).
i) dirogol jin (lelaki dan perempuan).
j) busung, santau dan sihir.
h) gangguan dirumah, bunyi kelibat jasad dan sebagainya.
i) hilang (jumpa dkt kubur dan tempat2 pelik).
j) terkejut dan takut melampau. (muka pucat mcm takde darah kalau takut, kegusaran sehingga sesak nafas dan sakit dada,..yang ini saya biasa kene dulu).

Ini cuma pendapat saya berdasarkan pengalaman saya yang baru setahun jagung nie.

Walahuaklam...
__________________
saya bagi yang haq je kat korang, saya amik yang haq jugak dari korang. yang batil takde.
a'au zubillah an akunaminal jahilin (2.67)
untuk keterangan lanjut/bantuan/tunjukajar ismail 013-3809376. http://ilmuhaq-danish.blogspot.com/

Last edited by ringgitdinar; 04-01-2011 at 05:50 PM..
Reply With Quote
  #5915  
Old 04-01-2011, 03:34 PM
mahdi_fx mahdi_fx is offline
Normal Member

mahdi_fx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 304
Poster Rank: #7675
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

betul ke ni
Reply With Quote
  #5916  
Old 05-01-2011, 04:45 PM
anakrusanani anakrusanani is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 131
Poster Rank: #12270
Thanked 0 Times
Active Level
Default

betul la tu
hihihihi
Reply With Quote
  #5917  
Old 05-01-2011, 08:58 PM
ringgitdinar ringgitdinar is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 939
Poster Rank: #3665
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

salam,

InsyaAllah betul lah tu. Tak semua org dapat rasa gangguan makluk jin nie secara fizikal dan nampak sebenarnya. Saya pun rasa benda-benda mcm nie mengarut jugak 3 tahun lepas. Allah nak tunjuk kuasaNya, therefore saya pun kena rasa ujian dariNya. Alhamdullilah dalam kesusahan itu ada kesenangannya. Ujian yang amat penat sebenarnya.

selama 1-2 bulan hidup saya tunggang langgang. Tido dalam sejam dua sehari, badan penat yang amat tetapi serangan datang bertali arus. Alhamdullilah semua dah selesai atas izinNya.

masuk ke alam jin, hampir gila isim sekejap, lepas tu masuk ICU selepas sehari isteri saya masuk ICU lepastu kene tahanan rumah. Kelakar pun ada teringat masa saya kene ujian semacam tu.

anyway saya cuma share pengalaman saya yang tak seberapa tu sahaja. Ramai yang diluar tu ada pengalaman lagi teruk hanya Allah sahaja yang tahu.

wallahukalam...
__________________
saya bagi yang haq je kat korang, saya amik yang haq jugak dari korang. yang batil takde.
a'au zubillah an akunaminal jahilin (2.67)
untuk keterangan lanjut/bantuan/tunjukajar ismail 013-3809376. http://ilmuhaq-danish.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5918  
Old 15-01-2011, 04:21 PM
ringgitdinar ringgitdinar is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 939
Poster Rank: #3665
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

salam,

apa khabar semua. harap2 semua sihat2 belaka. dah agak lama saya tak menulis dithread nie. baru2 nie saya ke satu tempat berjumpa dengan satu hamba allah nie

yang mempunyai gangguan jin akibat ilmu sihir. Makcik nie menceritakan bahawa dia telah diguna-gunakan dengan seseorang berketurunan bugis. Mintak maaf kalau

ada yang keturunan bugis kalau ada yang terasa. sememangnya ramai yang berketurunan bugis nie mempunyai saka dan ilmu yang agak tinggi dan ditambah pulak

orang nie mengikut agama qaidani. diceritakan oleh makcik nie dia nie org yang agak senang sebab ada restoren seafood sendiri dan baru shaja bercerai dgn suaminya. ilmu pengasih dan guna-guna yang dikenakan kpd makcik nie membuatkan makcik nie menyerahkan segala barang kemas dan duit tunai kepada mamat nie. Yang berlaku kemmudian nya ialah makcik nie berubat dgn satu tok bomoh nie, yang berlaku kemudiannya ialah dalam mengubatkan makcik nie bomoh nie meninggal tak sampai 10 hari. Beperang secara batin lah nie.

lepas tu dia berjumpa dgn seorang lagi bomoh yang akhirnya mereka berkahwin bagi memudahkan kerja mengubati makcik nie. saya bertanyakan cara berubat dgn tok bomoh (suaminya nie). Katanya cara dan teknik poliklinik. saya menasihatkan makcik nie meneruskan cara nya tu walaupun cara nie memakan masa berbanding dengan teknik pulangkan. diceritakan mamat bugis nie mengajar alfatihah kepada makcik nie tetapi dengan iktikad memperduakan Allah. Nauzubillah. cara bacaannya nya jugak lain. dalam kes nie makcik nie dapat jenis serangan dan juga terambil ilmu bathil dan sesat dari mamat bugis nie.

sekianlah sedikit cerita untuk pengetahuan anda. ada banyak lagi kes hampir sama seperti ini yang saya jumpa,

Wallahuaklam...
__________________
saya bagi yang haq je kat korang, saya amik yang haq jugak dari korang. yang batil takde.
a'au zubillah an akunaminal jahilin (2.67)
untuk keterangan lanjut/bantuan/tunjukajar ismail 013-3809376. http://ilmuhaq-danish.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5919  
Old 24-01-2011, 02:37 PM
ringgitdinar ringgitdinar is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 939
Poster Rank: #3665
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

salam,

lama jugak saya tak menulis kat sini tetapi saya tgk ramai jugak yang dok membaca thread nie walaupun dah terlepas 5-6 pages ke belakang. Ramai yang minat

membaca agaknya. silah baca banyak pengetahuan saya dah dicatatkan didalam thread ini. saya ada membaca thread-thread yang terbaru ada yang kene tindih, ada

yang kene kacau (kisah seram) dan ada thread tentang barang-barang misteri.

saya tak berapa pandai sangat bab barang2 misteri ini tetapi saya ada menyimpan (dulu2 time jahiliah) batu embun, minyak pengasih cenuai dan tangkal.

Nauzubilliah. sebut sahaja barang2 berkhadam dan misteri nie, satu saja jawapannya...syirik. kenapa syirik??? sebab barang2 misteri nie semua ada khadam kat

dalamnya. Nama khadam tetapi akhirnya anda akan jadi khadam makhluk halus nie secara tak sedar. berkawan dgn makluk halus nie seboleh2nya jauhkanlah. anda

ambil ke, beli ke barang2 misteri nie...yang pasti dan confirm makluk ini akan berpindah kedalam diri anda dan berkampung dalam hati dan batin anda. nampak

barang kat luar...tetapi inilah yang dinamakan terambil. semacam menuntut ilmu, terambil barang2 mistik nie secara tak langsung anda terambik ilmu bathil dan

makluk halus sebagai teman anda.

sebagai contoh cincin ada khadam untuk ilmu pengasih...apa yang berlaku ialah anda memelihara jin yang bertugas untuk membuatkan org disekeliling anda or

specific target jatuh cinta or suka pada anda. jin nie menjadi sebahagian dari diri anda dan akan menjadi saka kepada anak cucu anda. dikirakan ilmu pengasih nie sebenarnya sihir sebab subjek kita adalah makluk semata-mata. Ilmu pengasih yang sebenarnya ialah anda cinta dan kasih kepada Allah dan RasulNya sepenuhnya2 dan kemudian secara tidak langsung semua makluk lain (kecuali jin) akan kasih kepada anda. taraf ilmu pengasih pakai cincin berkhadam untuk org lain kasihkan kita adalah taraf ilmu sihir. Maaf kalau terlalu kasar bunyinya. Rasullulah tak pernah ajar kita menggunakan khadam untuk membuatkan org lain kasih kepada kita terutamanya melibatkan makluk halus.

berkawan dan berdamping dengan makhluk halus sebenarnya menjauhkan diri anda diri Allah. dengan erti katanya boleh mensyirikkan Allah. ada pendapat mengatakan itu adalah khadam...kita hanya menggunakan mereka...seperti mana Nabi Sulaiman a.s. itu cuma usaha. percayalah..ilmu dan kelebihan yang Allah bagi kat Nabi Sulaiman a.s bukan mudah nak dapat. Iman kene betul..batin kene betul. tak semudah bagi duit dapat cincin dan khadam.

moral of the story ialah...jangan beli barang2 misteri nie. kalau ada terambil barang2 pelik nie, anda akan rasa bahananya nanti. saya dah rasa. kalau ada terambil pulangkanlah barang2 nie. jgnlah simpan. jauhkan diri dari mencari jalan short cut dengan mencari barang2 misteri nie. Kalau nak berubat banyak cara lagi boleh digunakan,

wallahuaklam...
__________________
saya bagi yang haq je kat korang, saya amik yang haq jugak dari korang. yang batil takde.
a'au zubillah an akunaminal jahilin (2.67)
untuk keterangan lanjut/bantuan/tunjukajar ismail 013-3809376. http://ilmuhaq-danish.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5920  
Old 01-02-2011, 11:42 PM
ringgitdinar ringgitdinar is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 939
Poster Rank: #3665
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

salam,

diharapkan tuan2 dan puan sihat sejahtera dan diberkati Allah sepanjang masa. dah lama saya tak memposting bagi menghidupkan thread nie. Well anggap saja ini satu cara saya menyampai kan teknik belasah iblis syaitan dan jin.

saya nak bercerita mengenai bab rawatan gangguan sihir dan jin yang ramai diantara kita hadapi. Takde lagi mana2 badan pertubuhan serasa saya yang buat bancian berapa ramai penduduk yang terkena gangguan jin or terkena ilmu hitam dan bathil.

Kalau tuan dan puan baca surat kabar kosmo ke metro ke banyak kisah2 gangguan makluk halus nie. Trend ini akan terus kekal dan mengikut pengetahuan saya yang tak seberapa nie, kes-kes ini akan meningkat dari semasa ke semasa. Kenapa saya ada reasonnya tetapi sukar nak diceritakan kat sini.
Ramai yang terkena gangguan makhluk halus nie walaupun dah berubat merata2..sembuh tetapi sembuhnya hanya ditahap 70-80%. masih ada kesan dari gangguan tu dalam diri masing-masing.

alhamdullilah Allah dah tunjukkan saya jalan dan cara saya mengubati diri saya sendiri. Sendiri buat sebenarnya lagi bagus. saya makan saya yang kene gie tandas...bukanlah saya makan tok bomoh gie tandas buang air untuk saya.

kalau sesiapa yang dah merasa gangguan jin nie dan sampai kini takde sembuh sepenuhnya, saya cadangkan jumpa ustaz mail mintak dia ajarkan. mudah aje sebenarnya...Allah yang menyembuhkan tetapi cara dan usaha tetap kita kene buat sendiri.


wallahuakalam...
__________________
saya bagi yang haq je kat korang, saya amik yang haq jugak dari korang. yang batil takde.
a'au zubillah an akunaminal jahilin (2.67)
untuk keterangan lanjut/bantuan/tunjukajar ismail 013-3809376. http://ilmuhaq-danish.blogspot.com/
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
lawak seram

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:34 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE