Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Info, Discussion

Consumer Info, Discussion Share useful information to other consumers. Discuss to get more clearer picture of some brand of products & services

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,198
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 55,936
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,098
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 28-10-2009, 04:01 PM
cikgurp cikgurp is offline
Active Member

cikgurp's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: May 2009
Posts: 2,153
Poster Rank: #1838
Thanked 21 Times
Active Level
Default TRUE FITNESS BAHAYA! Berhati-hati semua sebelum terkena....

BAHAYA JANGAN TERPEDAYA DENGAN TAWARAN PROMOSI DARI TRUE FITNESS!


"Few times both of us "me and my friend" <don't know how they ot our number > received calls from True Fitness Club telling that there is a free trial given to us and we can go there anytime and experienced the facilities if interested we can be a member. So after numerous call received we made our mind to give a try.

The first day we went, we were not even given a chance to try first but were almost forced to sign up by their people. We also blindly signup, because the main reason they said we can terminate at any time. We don't know how to put this, rather a difficult position for us to get an appointment letter/ job posting in Penang, which we have to shift from Selangor to Penang. So we have given the letter to the Fitness Club in PJ to clearly express our situation and to terminate our membership.

That's the problem started where, they delay and delayed the termination process and we realizes that they proceed to charged our credit card even after we tendered our letter and even after attaching the appointment letter.

Every time we come down to KL just to settle this issue, we met the officers who promised to look into this matter but never return to us neither gave us any feedback. Believed it or not, they dragging until now and successfully charged us in auto debit for 6 months.

Even though we begged the bank they also never listen to us, they require the bank to come forward. We loss the job just because we have to go up and down to the above said Fitness Club but they were not considerate at all to charges us for a services which was never tendered at the first place.

We even when to the extent blocking the credit card, but they have never given up, they sent us a legal notice and summon letter to appear in court for the rest amount. What an injustice, please help us.


SUMBER :http://www.nccc.org.my/v2/index.php/...ms-is-alarming

Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 28-10-2009, 04:22 PM
cikgurp cikgurp is offline
Active Member

cikgurp's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: May 2009
Posts: 2,153
Poster Rank: #1838
Thanked 21 Times
Active Level
Default

hye!

Saya sekadar nak mengingatkan pada yang lain.saya selaku yang dah terkena dan merasa diri teraniaya mengharap agar semua warga BDN berhati-hati dengan setiap tawaran yang di berikan TRUE FITNESS.True fitness adalah pusat kecerdasan yang hakmiliknya warga singapore.saya menasihatkan semasa anda menandatangani sebarang agreement anda baca betul2 dan jangan terpedaya dengan perunding-perunding true fitness yang comel,hendsome dan pandai berkata-kata..saya adalah mangsa keadaan.

saya pernah dan termakan kata-kata perunding true fitness.saya mendaftar sebagai ahli true fitness di Taipan Usj subang jaya.mungkin silap saya kerana terlalu percaya dengan perunding2 di sana.semasa hendak menanda tangani surat saya tidak di terangkan tempoh kontrak dan yang paling penting saya tak boleh tamatkan kontrak tersebut.kecuali saya mati atau menjualkan keahlian saya pada orang lain.pada mulanya ibarat di layan atas red carpet bila time nak terminate keahlian layanan yang diberikan ibarat melayan pengemis mintak sedekah.yang paling saya sakit hati duit yuran keahlian berjalan dan siap dengan interest yang tinggi.dari pakej yang dia tawarkan pada saya asalnya dalam RM1+++ skrg saya terpaksa yuran guaman +RM600>RM800 campur sekali tunggakan sebanyak RM2+++.

terkejut saya mores operation TRUE FITNESS sebijik macam ah long Ceti haram.dan ada yang kita boleh lihat kepada yang menggunakan kad kredit dia akan potong bulan2 pada kad kredit.kita tak berminat lagi untuk mengambil pakej TRUE FITNESS tapi kita terpaksa yuran bulanan + interest selama kontrak tak tamat.persoalannya kontrak saya tak boleh terminated malah diorg mengenakan harga sesuka hati jer.dari mana datang RM2+++ tue pun saya tak tahu.surat salinan perjanjian pun saya tak dapat sampai hari ini.saya ingin menamatkan kontrak sebab membantu sepupu saya di perak untuk menolong dia menguruskan kerja dia di sana.so that y saya nak batalkan kontrak.buat apa saya nak gi GYM kalau saya ada di sana berbulan-bulan.

pada mulanya dia cakap boleh terminated keahlian kalau saya bagi offer letter pastu selang beberapa hari diaorg call katakan tak boleh.saya jumpa bahagian pengurusan dengan angkuh dan senyum dia cakap awak dah tandatangan kontrak..diorg cakap kontrak tak boleh tamatkan kecuali saya mati @ jualkan keahlian saya.saya betul teraniaya oleh pihak TRUE FITNESS dan kepada semua kwn2 dan warga CG berhati-hati dengan TRUE FITNESS.saya tak mau jadi pada yang lain...sebarkanlah pada kwn2..
Reply With Quote
  #3  
Old 28-10-2009, 04:36 PM
mfadhlan mfadhlan is offline
Active Member

mfadhlan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,921
Poster Rank: #2048
Thanked 7 Times
Active Level
My Mood:
Default

huh...ni kes naya org...tp tu la,kontrak da sain...pe2pn,leh rujuk kt tribunal pengguna...atas alasan kontrak tidak jelas...
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 28-10-2009, 04:45 PM
damiaphang damiaphang is offline
Well-Known
Member

damiaphang's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2008
Location: klang - tg malim - pantai remis,perak
Posts: 7,537
Poster Rank: #429
Thanked 53 Times
Active Level
My Mood:
Default

uish...berhati2 lah kengkawan eks...penipu yg ada sijil halal...
__________________
Bismillahirrahmanirrahim...al-fatihah....
Semoga roh adikku
"MASNIDAWATI MD MAHIDIN"ditempatkan bersama orang2 yg solehah.AMIN
Dirimu sentiasa dihati keluarga...anak2 (nur nafisa balqis & nur awatif) akan kami jaga sebaiknya selagi hayat ini masih ada.
tragedi ngeri 10/08/2008
Walaupun sudah 4 tahun berlalu tp hati ini masih pilu...pilu...uhuk!!!!
Reply With Quote
  #5  
Old 28-10-2009, 04:45 PM
pogee76 pogee76 is offline
Normal Member

pogee76's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 151
Poster Rank: #11470
Blog Entries: 1
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Aku pun dah kena.. Itu memang penyamun besar!
Reply With Quote
  #6  
Old 28-10-2009, 04:46 PM
damiaphang damiaphang is offline
Well-Known
Member

damiaphang's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2008
Location: klang - tg malim - pantai remis,perak
Posts: 7,537
Poster Rank: #429
Thanked 53 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mfadhlan View Post
huh...ni kes naya org...tp tu la,kontrak da sain...pe2pn,leh rujuk kt tribunal pengguna...atas alasan kontrak tidak jelas...
ye rujuk yg arif...
moga2 dpt keadilan...
__________________
Bismillahirrahmanirrahim...al-fatihah....
Semoga roh adikku
"MASNIDAWATI MD MAHIDIN"ditempatkan bersama orang2 yg solehah.AMIN
Dirimu sentiasa dihati keluarga...anak2 (nur nafisa balqis & nur awatif) akan kami jaga sebaiknya selagi hayat ini masih ada.
tragedi ngeri 10/08/2008
Walaupun sudah 4 tahun berlalu tp hati ini masih pilu...pilu...uhuk!!!!
Reply With Quote
  #7  
Old 28-10-2009, 04:48 PM
shila70 shila70 is offline
Active Member

shila70's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,650
Poster Rank: #2336
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

bukan true fitness jer..london weight pun sama gak.. kawan saya pernah kena, paksa amik pakej diorang..
__________________
ada masa sila singgah sini
http://jualjual2u.blogspot.com
Reply With Quote
  #8  
Old 28-10-2009, 04:48 PM
nina76 nina76 is offline
Active Member

nina76's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Location: Kota Bharu.....Bangi
Posts: 810
Poster Rank: #4123
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

ada gak dpt call dr true fitness ni...tp masa tu tgh bercuti panjang, so tkde le pi try 10 days free trial....bahaya gak mode ops diorg ni....kena buat report kt pihak berwajib ni
Reply With Quote
  #9  
Old 28-10-2009, 04:51 PM
pedagang cyber pedagang cyber is offline
Super Active Member

pedagang cyber's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: <<Kota Bharu >>
Posts: 2,922
Poster Rank: #1334
Thanked 20 Times
Active Level
My Mood:
Default

tak paham la,cita apa ni..agreement apa lak ni.
__________________
LA ILA HA ILLALLAH
ALLAH HUMMASOLI'ALA SAIYIDINA MUHAMMADIN WA'ALA ALISAIYIDINA MUHAMMAD
Reply With Quote
  #10  
Old 28-10-2009, 05:18 PM
cikgurp cikgurp is offline
Active Member

cikgurp's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: May 2009
Posts: 2,153
Poster Rank: #1838
Thanked 21 Times
Active Level
Default

memang betul diorg nie buat bussines base on perjanjian hati-hati...esok saya akan bayar duit RM1780 kalau x org yang incharge cakap duit tue bakal naik ke RM2+++...kalau saya diamkan jek nama akan blaclist dari semua transaction!....pastu yuran guaman diorg saya terpaksa bayar...RM600>RM900...naya org!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:49 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE