Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 24-10-2009, 08:45 AM
gerbangkayangan gerbangkayangan is offline
Active Member

gerbangkayangan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,911
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default Nak bukak kedai mini market

assalamualaikum....

aku bukak thread ni sbb aku berminat nak bukak kedai mini market

kat tempat aku..so aku mintak pandangan siapa ada kengkawan

atau yg ada pengalaman share sikit pengalaman brapa modal di perlukan

anggaran dan nak dpt pemborong..100k rasa cukup tak.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-10-2009, 09:02 AM
12daily_pro 12daily_pro is offline
Active Plus

12daily_pro's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Dec 2005
Location: teruterubozu
Posts: 3,705
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ws.. pk byk kali nk bukak mini market nie..kena beri full komitmen ... nk manage stok yg bertimbun bukan satu kerja mudah .. hehe...
__________________
https://www.facebook.com/DiapersImportJepun?ref=hl - DIAPERS IMPORT JEPUN MAGIC WhatsApps 0169803217
https://www.facebook.com/pages/NH-De...3489823?ref=hl - Pemasangan Wallpaper Untuk dinding rumah anda
Reply With Quote
  #3  
Old 24-10-2009, 10:37 AM
gerbangkayangan gerbangkayangan is offline
Active Member

gerbangkayangan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,911
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by 12daily_pro View Post
ws.. pk byk kali nk bukak mini market nie..kena beri full komitmen ... nk manage stok yg bertimbun bukan satu kerja mudah .. hehe...
mmg kena beri full komitment..tapi klau belajar dari org pengalaman rasa boleh kot
Reply With Quote
  #4  
Old 24-10-2009, 02:35 PM
thariq_shahalam thariq_shahalam is offline
Active Member

thariq_shahalam's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,279
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gerbangkayangan View Post
mmg kena beri full komitment..tapi klau belajar dari org pengalaman rasa boleh kot
huhu bro jangan rasa-rasa jer bro. Buat biz mini market memang mencabar. Uji dulu tahap komitmen bro - adakah bro sanggup menjaga di kedai 12-18 jam sehari? mampu disiplin mengira stok dan duit? Kaji betul-betul dulu bro

Kalau setakat nak buat part time baik tak payah bro
__________________
Support law firm bini aku - S&P, Harta Pusaka dll - [email protected]
Reply With Quote
  #5  
Old 24-10-2009, 05:36 PM
gerbangkayangan gerbangkayangan is offline
Active Member

gerbangkayangan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,911
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by thariq_shahalam View Post
huhu bro jangan rasa-rasa jer bro. Buat biz mini market memang mencabar. Uji dulu tahap komitmen bro - adakah bro sanggup menjaga di kedai 12-18 jam sehari? mampu disiplin mengira stok dan duit? Kaji betul-betul dulu bro

Kalau setakat nak buat part time baik tak payah bro
ni bukan nak buat part time ni betul2 punya bukan cobaan
Reply With Quote
  #6  
Old 24-10-2009, 08:25 PM
haudli haudli is offline
CG Top Poster Club

haudli's Avatar
 
Trader Rating: (139)
Join Date: Jul 2009
Location: EXNESS-Broker Scalping Terbaik
Posts: 47,282
Thanks (Received): 427
Likes (Received): 6
Blog Entries: 10
Active Level
My Mood:
Default

xde pengalaman nak kongsi ngan tt,tapi semoga berjaya ye..
Reply With Quote
  #7  
Old 24-10-2009, 08:29 PM
anoone anoone is offline
Legendary Member

anoone's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2008
Location: baling ~ yong peng
Posts: 12,398
Thanks (Received): 59
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gerbangkayangan View Post
assalamualaikum....

aku bukak thread ni sbb aku berminat nak bukak kedai mini market

kat tempat aku..so aku mintak pandangan siapa ada kengkawan

atau yg ada pengalaman share sikit pengalaman brapa modal di perlukan

anggaran dan nak dpt pemborong..100k rasa cukup tak.
saya sokong 100%....
__________________
Register Instaforex utk rebet 80% aff QQ dan 86.6% aff DMRA
TEL/WASAP 0199454433 INSTAFOREX SUB IB & MY INSTAFOREX IB SEDANFX TEL:0199112018

MESIN BANNER

Reply With Quote
  #8  
Old 24-10-2009, 08:46 PM
Joe1911 Joe1911 is offline
Active Member

Joe1911's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,644
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

klau nak bukak kedai runcit ini pandangan aku:
cari port kedai yg betul2 strategik.
buat pinjaman PUNB(klau x bayar pon x kena blacklist)tapi kena tindakan la.
modal 100k ok la tuh.
jgn bukak berhadapan jalan yg kereta x bole berenti.
dari segi barang mestilah pelbagai.

dan lagi bagus join mana mana kedai 24jam(dth7eleven dlima happymart

Marilah kita menolong orang melayu memajukan perniagaan!! jgn harap kaum lain jer.

Last edited by Joe1911; 24-10-2009 at 08:49 PM.. Reason: saja
Reply With Quote
Thanks gerbangkayangan, apes, rosly82 thanked for this post
  #9  
Old 24-10-2009, 08:56 PM
jutaONEfami jutaONEfami is offline
Elite Member
Well-Known Member

jutaONEfami's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: May 2006
Location: JB-Langkawi-JB
Posts: 6,713
Thanks (Received): 48
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gerbangkayangan View Post
assalamualaikum....

aku bukak thread ni sbb aku berminat nak bukak kedai mini market

kat tempat aku..so aku mintak pandangan siapa ada kengkawan

atau yg ada pengalaman share sikit pengalaman brapa modal di perlukan

anggaran dan nak dpt pemborong..100k rasa cukup tak.
aku pernah buka mini market kat langkawi. lokasi kat bawah apartment 12 tingkat. alhamdulilah okey cuma bila makin lama makin kurang penyewa sales drop giler2..

paling penting ko kena dapatkan credit line dr pembekal dengan banyak dan lama hehehe kurang2 60 hari..

paling laku rokok dengan topup la

paling tension walaupun laku jual gula hahaha untung 1kg sen2 jer

paling best bila awek2 kolej berdekatan datang beli barang

lagi satu jual air tin kalau boleh g borong sendiri kat kilang jgn amik kat agent..mmg agent ni suka paksa amik stok yg kita x suka..

jadikan amalan kalau makan/ambil brg2 kat kedai byr jugak dgn duit sendiri asing.

ape lagi? nanti aku terpk aku tambah ..aku suka org yg ada minat bisnes ni..
__________________
BONUS 100% SETIALITEFOREX



Last edited by jutaONEfami; 24-10-2009 at 09:08 PM..
Reply With Quote
Thanks gerbangkayangan, redcloud, rosly82 thanked for this post
  #10  
Old 24-10-2009, 10:11 PM
gerbangkayangan gerbangkayangan is offline
Active Member

gerbangkayangan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,911
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by user biasa View Post
klau nak bukak kedai runcit ini pandangan aku:
cari port kedai yg betul2 strategik.
buat pinjaman PUNB(klau x bayar pon x kena blacklist)tapi kena tindakan la.
modal 100k ok la tuh.
jgn bukak berhadapan jalan yg kereta x bole berenti.
dari segi barang mestilah pelbagai.

dan lagi bagus join mana mana kedai 24jam(dth7eleven dlima happymart

Marilah kita menolong orang melayu memajukan perniagaan!! jgn harap kaum lain jer.
mcmna nak pinjam PUNB tu susah ke syarat nyer nak ada kedai dulu ker? lokasi aku ni strategik sbb mejoriti penduduk melayu...tapi xde kedai melayu pasaraya jauh dlm 35km klau kita letak harga berpatutan dan susunan brg yg kemas dan lengkap rasa boleh menarik ramai pelanggan..aku ingat nak bukak kat kpg aku skang aku duk bandar

minggu lepas aku ada singgah satu mini market aku cuma nak beli roti aje tapi kena beratur 15 minit ada 2 kaunter ramai sungguh org rasa ramai org pg kedai tu sbb dia jual pelbagai brg dari kering dan basah dgn harga yg murah walau pun kat situ byk kedai runcit.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump