Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuff & Products

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-10-2009, 03:10 PM
erawan2005 erawan2005 is offline
Active Plus

erawan2005's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jul 2008
Location: Kajang, Selangor.
Posts: 2,934
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Camne nak kenal Vimax Original Dan Tiruan?

Assalamualaikum.

Kepada semua pembaca dan pengunjung sekelian.

Cuma nak kongsi sikit untuk pengetahuan kita bersama. Bersama2 kita selidik. Bab barang2 tiruan nie jangan main2, lebih2 lagi bahan makanan. Tertelan "intan" ok la juga, berharga!!! tertelan "kaca", sendiri mau ingat!!!..

Kat online skrg banyak sangat yang jual Vimax. Pembekal "A" kata Vimax dia tulen, Pembekal "B" kata Vimax dia tulen. Masalahnya "JENAMA" sama, tp packaging, kandungan dan harga dia tak sama.

Aku kompius, ramai juga pelanggan aku yang konfius, asyik tanya je, sebab aku pun makan/jual juga benda alah nie.

Yang aku makan/jual, aku mbik dari pembekal "A", kaler pill dia PERANG. Yang pembekal "B" punya BIRU/PUTIH. Yang nie aku belum pernah makan lagi.

So, pada sapa yang ada info tu..meh la share2. Pada pembekal, pengedar, penjual, pelanggan. Ramai yang nak tahu..mana satu ori, mana satu tiruan, dua2 ori ke atau dua2 tiruan. Kalau ori, mana bukti.. . Jemput kedua2 pihak masuk..

Last edited by erawan2005; 13-10-2009 at 05:42 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-10-2009, 03:13 PM
puyong puyong is offline
Super Active

puyong's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2007
Location: dalam negeri yg berkerajaan tongong...
Posts: 6,491
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kalau tak silap aku yg biru putih tu tiruan..
asean vimax...kandungan nye lebih byk steroid..
yg perang tu ori..herbs..
tu yg aku baca la..
yg ori dtgnya dari kanada..
__________________
nak tau berita, gosip, rumors ttg pasukan bolasepak kegemaran korang??

berita benar lagi sahih

"Sose leszel egyedul" You'll Never Walk Alone
Reply With Quote
  #3  
Old 13-10-2009, 03:16 PM
erawan2005 erawan2005 is offline
Active Plus

erawan2005's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jul 2008
Location: Kajang, Selangor.
Posts: 2,934
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by puyong View Post
kalau tak silap aku yg biru putih tu tiruan..
asean vimax...kandungan nye lebih byk steroid..
yg perang tu ori..herbs..
tu yg aku baca la..
yg ori dtgnya dari kanada..
Confirm ke yang biru putih tu tiruan? katanya yg biru putih pun dr kanada juga.
Reply With Quote
  #4  
Old 13-10-2009, 03:18 PM
erawan2005 erawan2005 is offline
Active Plus

erawan2005's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jul 2008
Location: Kajang, Selangor.
Posts: 2,934
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Takpe, kita tunggu bukti lain. Ramai juga yang jual biru/putih, tp ramai juga yang jual perang punye..
Reply With Quote
  #5  
Old 13-10-2009, 03:21 PM
erawan2005 erawan2005 is offline
Active Plus

erawan2005's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jul 2008
Location: Kajang, Selangor.
Posts: 2,934
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Tp Vimax biru putih ada sokongan dari local lab. Pembekal utama Vimax Malaysia kaler perang nie aku dah jumpa. Rasanya klu nak jemput dia masuk sini pun boleh. tp hold dulu..
Reply With Quote
  #6  
Old 13-10-2009, 03:30 PM
erawan2005 erawan2005 is offline
Active Plus

erawan2005's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jul 2008
Location: Kajang, Selangor.
Posts: 2,934
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kepada semua pengedar, pengguna Vimax tak kira biru/putih ke, perang ke..jom sama2 siasat sampai lubang cacing.

Klu perang nyer ori..alhamdullillah..sbb aku mmg jual dan makan yang nie.
Klu biru/putih nyer ori..selamat tinggal Vimax perang.
Reply With Quote
  #7  
Old 13-10-2009, 04:17 PM
syafiqu3 syafiqu3 is offline
Regular

syafiqu3's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Location: Kota Damansara
Posts: 100
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to syafiqu3 Send a message via Skype™ to syafiqu3
Default

Kaler perang original..
sebab vimaxkan 100% menggunakan herba..
Kaler perangkan kaler herba..
kaler putih da macam letak bahan tiruan da...
Reply With Quote
  #8  
Old 13-10-2009, 04:23 PM
the_ultimatez_najman the_ultimatez_najman is offline
Active Plus

the_ultimatez_najman's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2008
Location: bellaLUNA
Posts: 2,852
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to the_ultimatez_najman
Default

aku jumpe yg nih



Rupa Fizikal Vimax : Original/ Tulen VS Tiruan (atau apa yang mereka gelarkan Vimax Asia)
__________________
Makan Nasi | Lauk Pauk | Gi Skola | Main PC | Hari2
Reply With Quote
  #9  
Old 13-10-2009, 04:57 PM
erawan2005 erawan2005 is offline
Active Plus

erawan2005's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jul 2008
Location: Kajang, Selangor.
Posts: 2,934
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by syafiqu3 View Post
Kaler perang original..
sebab vimaxkan 100% menggunakan herba..
Kaler perangkan kaler herba..
kaler putih da macam letak bahan tiruan da...
tp berapa ramai sangat yang tahu tentangnya..
Reply With Quote
  #10  
Old 13-10-2009, 05:03 PM
erawan2005 erawan2005 is offline
Active Plus

erawan2005's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jul 2008
Location: Kajang, Selangor.
Posts: 2,934
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by the_ultimatez_najman View Post
aku jumpe yg nih



Rupa Fizikal Vimax : Original/ Tulen VS Tiruan (atau apa yang mereka gelarkan Vimax Asia)
ada tak bukti2 lain yang boleh menyokong kesahihah yang mana satu tulen?

Contohnya..mesti ada hitam putih..sebab produk nie import dari kanada. Tp firasat aku kuat menyatakan Vimax yg perang nie original. Takde ke wakil dari biru putih?

Mana lagi website2 yg jual biru putih nie..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:52 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you