Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-10-2009, 11:54 AM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: AIA Public Takaful
Posts: 22,676
Thanks (Received): 352
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Question Bagaimana Cara Nak Tukar Bateri Kereta Kereta Yg Ada Sistem immobilizer??

salam,


nak tanya pada pakar2 automotive di CG ni....


bagaimana cara nak ganti bateri kereta yg ada sistem immobilizer selain dari pergi ke pusat servis...


contoh : den guna toyota avanza, kalau ikut dalam manual nak tukar bateri kena hantar ke service centre...
__________________
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 01-10-2009, 11:56 AM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: AIA Public Takaful
Posts: 22,676
Thanks (Received): 352
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

g pusat service toyota caj mahal
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 01-10-2009, 11:58 AM
apit0 apit0 is offline
Active Plus

apit0's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 2,999
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ratusanRM View Post
salam,


nak tanya pada pakar2 automotive di CG ni....


bagaimana cara nak ganti bateri kereta yg ada sistem immobilizer selain dari pergi ke pusat servis...


contoh : den guna toyota avanza, kalau ikut dalam manual nak tukar bateri kena hantar ke service centre...
ustaz leh tukar je terus.....takdak hal....
.....aku keja dgn company Cobra
Reply With Quote
  #4  
Old 01-10-2009, 11:58 AM
apit0 apit0 is offline
Active Plus

apit0's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 2,999
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ratusanRM View Post
g pusat service toyota caj mahal
memang..........leh tukar sendiri.....no problem...
Reply With Quote
  #5  
Old 01-10-2009, 11:59 AM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: AIA Public Takaful
Posts: 22,676
Thanks (Received): 352
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

tersilap cara tukar, nanti alarm keta tak berhenti2 berbunyi
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 01-10-2009, 12:01 PM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: AIA Public Takaful
Posts: 22,676
Thanks (Received): 352
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by apit0 View Post
ustaz leh tukar je terus.....takdak hal....
.....aku keja dgn company Cobra
tukar cam biasa je?

sebab ada member guna toyota unser buat cara biasa tukar bateri terus berbunyi alarm tak henti2....

aritu ada pomen bagitau kena hidupkan enjin keta,
biarkan idle... pastu cabut wire bateri... baru tukar dengan bateri baru....
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 01-10-2009, 12:05 PM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: AIA Public Takaful
Posts: 22,676
Thanks (Received): 352
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

immobilizer toyota jenis yg ada chip kat kunci keta tu, cobra pulak camne eh?
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 01-10-2009, 12:08 PM
apit0 apit0 is offline
Active Plus

apit0's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 2,999
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ratusanRM View Post
tukar cam biasa je?

sebab ada member guna toyota unser buat cara biasa tukar bateri terus berbunyi alarm tak henti2....

aritu ada pomen bagitau kena hidupkan enjin keta,
biarkan idle... pastu cabut wire bateri... baru tukar dengan bateri baru....
unser guna cobra ustaz....avanza bukan cobra
Reply With Quote
  #9  
Old 01-10-2009, 12:09 PM
acan acan is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (20)
Join Date: May 2009
Location: i'm here ~ -_-"
Posts: 19,665
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ratusanRM View Post
tukar cam biasa je?

sebab ada member guna toyota unser buat cara biasa tukar bateri terus berbunyi alarm tak henti2....

aritu ada pomen bagitau kena hidupkan enjin keta,
biarkan idle... pastu cabut wire bateri... baru tukar dengan bateri baru....
ayh aku pki unser..
da 2 @ 3 kali bateri tukar sendiri..
tukar cam biase je..
mmg xde masalah..
__________________
sedang ketiduran..
Reply With Quote
  #10  
Old 01-10-2009, 12:11 PM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: AIA Public Takaful
Posts: 22,676
Thanks (Received): 352
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by apit0 View Post
unser guna cobra ustaz....avanza bukan cobra

owhh... camtu den nak g beli bateri terus ni... dah nak sampai masa kena tukar bateri avanza ni....
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump