Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 08-05-2017, 10:50 AM
peja510 peja510 is online now
Super Active

peja510's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Jun 2009
Location: igak ike, make ude, cicoh budu, puluk gaul nyor
Posts: 7,667
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 14
Active Level
My Mood:
Default

Kalau kereta dalam warranty
barang apa yg kita beh tukar diluar xkacau warranty?

mcm
bateri
pad brake
alignment&balancing tayar
...
apa lagi ye?
mohon listkan kawan2
__________________
SMARTPHONE IP CCTV HD MURAH DI PASARAN
peja510 : 017-921 1219
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #82  
Old 08-05-2017, 10:53 AM
michael scotfield michael scotfield is offline
Legendary Member

michael scotfield's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: May 2007
Location: Fig fx
Posts: 15,251
Thanks (Received): 299
Likes (Received): 139
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by peja510 View Post
Kalau kereta dalam warranty
barang apa yg kita beh tukar diluar xkacau warranty?

mcm
bateri
pad brake
alignment&balancing tayar
...
apa lagi ye?
mohon listkan kawan2




Wiper....
Reply With Quote
  #83  
Old 08-05-2017, 10:55 AM
peja510 peja510 is online now
Super Active

peja510's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Jun 2009
Location: igak ike, make ude, cicoh budu, puluk gaul nyor
Posts: 7,667
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 14
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by michael scotfield View Post
Wiper....

kalo wiper tu pun, pusat servis rekemen dan tukar kat situ, mmg akan jd mgsa sc la
__________________
SMARTPHONE IP CCTV HD MURAH DI PASARAN
peja510 : 017-921 1219
Reply With Quote
  #84  
Old 08-05-2017, 11:02 AM
VAMP VAMP is offline
Super Moderator

VAMP's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2007
Posts: 10,057
Thanks (Received): 43
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

korang just follow guideline "SERVICE & MAINTENANCE" dekat website honda malaysia je.

kalau SC tu still nak buat/tukar dan service yang tak sepatutnya. korang jangan jadi lurus bendul ikut je cakap technician tu. kena jadi tegas sikit la.. sebabnya duit sendiri juga yang terbang nti
Reply With Quote
  #85  
Old 08-05-2017, 11:09 AM
michael scotfield michael scotfield is offline
Legendary Member

michael scotfield's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: May 2007
Location: Fig fx
Posts: 15,251
Thanks (Received): 299
Likes (Received): 139
Active Level
Default

Satu lg jgn pandai2 minta diorg service aircon...pasal ada kes dia main potong ikut suka dia



Last edited by michael scotfield; 08-05-2017 at 11:12 AM..
Reply With Quote
  #86  
Old 08-05-2017, 11:24 AM
Archangel17 Archangel17 is offline
Active Member

Archangel17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,016
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 87
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by michael scotfield View Post
Satu lg jgn pandai2 minta diorg service aircon...pasal ada kes dia main potong ikut suka dia


member sorang kena potong gak.. dah masuk tribunal.. dgr dia menang.. kes tu jadi bualan SC
Reply With Quote
  #87  
Old 08-05-2017, 11:41 AM
shah_ae shah_ae is offline
Legendary Member

shah_ae's Avatar
 
Trader Rating: (102)
Join Date: Oct 2008
Location: K.L dan kwsn yg sewaktu dgnnye
Posts: 12,456
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 60
Active Level
My Mood:
Default

selalu hanta kat sc honda westar sebelah zoo negare,terbaek...
Reply With Quote
  #88  
Old 08-05-2017, 02:46 PM
aim02Aug aim02Aug is online now
Active Member

aim02Aug's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2011
Location: Bangi, Jebat, Jolobu
Posts: 2,224
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 47
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by stanley_climbfall View Post
kereta aku dah 140kkm..setakat ni memang ikut harga jadual yg kat web..
cuma pengalaman tak bes aku dengan global amity..sori ye tokey tp aku mmg x puas ati..

dah la tunggu lama, dtg pukul 730 pagi, aku nombor 5, walk in..
minor service je, tunggu sampai pukul 2 giliran x sampai lagi..
aku g lunch..lepas 30 min, balik ke global amity kete dah siap..

ape yg korng buat laju giler..tp feel mmg x bes..enjin x smooth..kasar mcm x service..
aku biasa service kt ipoh, sekali tu je la kt global amity..
balance minyak pun x dapat..fully synthetic kot..

kat ipoh pun aku walk in juga tiap kali, ok je..kalo minor je, kul 10 siap dah..
pelanggan bersepah juga..tp x la selama global amity..

sori la, bukan x nak sapot melayu..
maybe bro... pglmn aku pon hampir sama (GA Bangi) - nk rate setinggi 4/10 pon xlepas...

problem x setel - nak je aku mintak warranty 1-1 swap honda baru (coz mmg kete aku baru pon)...

SA pon mcm agak kurang mesra alam & call line SA pon xde org angkat nk tau status kete yg diservis...

last minit baru call bgtau kete dh siap - tekejar-kejar drive 2nd car takut SC tutup
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold