Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > JV / Partnership / Investor

JV / Partnership / Investor WARNING : In this forum section, MOST of investment opportunities are offered by one-man-show plus does not running under company name/institution. YOU SHOULD CONSULT WITH YOUR LAWYER BEFORE PROCEEDING INTO ANY INVESTMENT AS ALL KIND OF OFFERS HERE ARE EXTREMELY RISKY & POSSIBLE SCAM!

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Closed Thread
 
Thread Tools
  #11  
Old 24-11-2013, 10:03 AM
FaZiL^aFiZi FaZiL^aFiZi is offline
Legendary Member

FaZiL^aFiZi's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Nov 2011
Location: 2015 Trading
Posts: 15,347
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Aidi View Post
dah lama dah...
hati2...
rasanya minggu lepas satay...hehehehee
Lain mcm je
Paid Advertisement
  #12  
Old 24-11-2013, 10:48 AM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,973
Thanks (Received): 501
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Duan82 View Post
Sory cakap, tapi realiti, Ni jenis buat bisnes...guna air liur ajer...sbb Modal sepenuhnya ditanggung pelabur. Memulakan bisnes dgn meletak 100% risiko pd pelabur. Bisnes yg tiada motivasi.
actually ada ugak org yg xde/kurang modal tp mahir dlm bisnes diceburi,bermotivasi dan yakin sesuatu bisnes dicadangkan blh berjaya,toksa buruk sgt sangkanye gitu dol...

kalo takot lebur duit labur tu,buat agreement hitam putih thru lawyer,nk melabur kene bijak protect duit yg dilabur..
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
  #13  
Old 24-11-2013, 10:55 AM
Duan82 Duan82 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2011
Posts: 4,456
Thanks (Received): 127
Likes (Received): 279
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by skYnEt-gEnIUs View Post
actually ada ugak org yg xde/kurang modal tp mahir dlm bisnes diceburi,bermotivasi dan yakin sesuatu bisnes dicadangkan blh berjaya,toksa buruk sgt sangkanye gitu dol...

kalo takot lebur duit labur tu,buat agreement hitam putih thru lawyer,nk melabur kene bijak protect duit yg dilabur..
Dunia bisnes, adalah dunia realiti. Bukan dunia sembang nga mulut. Bukan buruk sangka. Tapi realitinya, kalau mula bisnes, 100% duit dtg dari pelabur, maka risiko, adalah pelabur yg menanggung. Bukan soal takut labur atau tidak. Tapi sapa yg faham, dan alami sendiri dunia bisnes, pegi tunjuk statment aku tulis ni,setuju atau tidak. Berdiri dan berpijak atas dunia realiti. Bukan sembang mulut.
  #14  
Old 24-11-2013, 11:32 AM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,973
Thanks (Received): 501
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Duan82 View Post
Dunia bisnes, adalah dunia realiti. Bukan dunia sembang nga mulut. Bukan buruk sangka. Tapi realitinya, kalau mula bisnes, 100% duit dtg dari pelabur, maka risiko, adalah pelabur yg menanggung. Bukan soal takut labur atau tidak. Tapi sapa yg faham, dan alami sendiri dunia bisnes, pegi tunjuk statment aku tulis ni,setuju atau tidak. Berdiri dan berpijak atas dunia realiti. Bukan sembang mulut.
da 6-7 org aku jumpe in reality,ada kemahiran ada pengalaman dan motivasi tinggi cuma modal xde,cari pelabur dan buat agreement thru lawyer,projek menjadi n pelabur skrg mkn untung tiap2 bulan,modal labur da lama dpt..

nk labur duit tu kenela bijak,bijak pilih projek dan bijak protect duit pelaburan tu,jika tahu risiko perlu juga tahu utk persediaan hadapi risiko tu..

mane2 yg melabur tp duit lebur rugi tu kire naseb la tu,sbb x protect duit dan risiko,kalo bijak tentu x jd camtu..
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
  #15  
Old 24-11-2013, 08:43 PM
zall zall is offline
Active Plus

zall's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 3,367
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Nampaknya, ramai bersangka buruk disini..
Maka dgn ini, saya tutup saja thread ni..

Saya ikhlas tapi ramai yg belum apa2 dah cakap -ve..
kenal saya pun tak...

Apa pun terima kasih semua...
Biar saya usaha simpan duit sendiri jer..

insyallah dah berjaya nanti sy bukak thread baru sy tempek gambar banyak utk bagi motivasi buat yang lain...

TQ.
  #16  
Old 24-11-2013, 09:51 PM
khairul385 khairul385 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (75)
Join Date: Jul 2008
Location: di dalam hati si gadis berbaju purple
Posts: 14,258
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zall View Post
Nampaknya, ramai bersangka buruk disini..
Maka dgn ini, saya tutup saja thread ni..

Saya ikhlas tapi ramai yg belum apa2 dah cakap -ve..
kenal saya pun tak...

Apa pun terima kasih semua...
Biar saya usaha simpan duit sendiri jer..

insyallah dah berjaya nanti sy bukak thread baru sy tempek gambar banyak utk bagi motivasi buat yang lain...

TQ.
kalau betul boleh sukses kenapa mesti tutup jv?
nampaknya tt sendiri tak yakin apa yang tt buat ni boleh sukses..
jadikan segala kritikan tu sebagai bimbingan..

meh buat agreement hitam putih..
saya bagi modal 5k utk run biz tu..
  #17  
Old 24-11-2013, 11:53 PM
zall zall is offline
Active Plus

zall's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 3,367
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by khairul385 View Post
kalau betul boleh sukses kenapa mesti tutup jv?
nampaknya tt sendiri tak yakin apa yang tt buat ni boleh sukses..
jadikan segala kritikan tu sebagai bimbingan..

meh buat agreement hitam putih..
saya bagi modal 5k utk run biz tu..
bro,

terima kasih byk sebab berminat...
takde masalah buat black and white...
tapi saya dah agak tawar hati...
byk sgt tukang tilik kat sini...

apa pun bro jgn risau,
biar saya jalankan dulu dgn apa yg ada...
insyallah utk stall ke-2 baru saya buka offer balik...
  #18  
Old 01-02-2017, 11:53 PM
zall zall is offline
Active Plus

zall's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 3,367
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 1
Active Level
Default

tercapai juga hasrat utk buka stall bubur yang dirancang beberapa tahun lepas... alhamdulillah...




Likes astrowan liked this post
  #19  
Old 02-02-2017, 12:02 AM
makcikcomei makcikcomei is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,421
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 58
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zall View Post
tercapai juga hasrat utk buka stall bubur yang dirancang beberapa tahun lepas... alhamdulillah...




Tahniah. Moga terus berjaya
  #20  
Old 02-02-2017, 12:15 AM
Sniper Sniper is offline
Super Moderator

Sniper's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,186
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Objektif thread dah tercapai tanpa JV dr mana2 ahli CG

thread closed

sesapa yg ada isu atau dh buat jv dgn tt tlg kontek mana2 mod utk bkk thread balik

tq
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump