Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #2311  
Old 02-08-2017, 05:42 PM
boxer171 boxer171 is online now
Active Member

boxer171's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jun 2012
Location: S148, Briareos, Phoenix Kingdom
Posts: 2,195
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Antara ISI Penting

1) Kenderaan lebih 5 tahun, tidak dibenarkan register..Akan tetapi, kenderaan yang sudah Register,dibernarkan berOperasi tetapi berlimit 10 tahun sahaja..

2) Kenderaan mesti di hantar ke PUSPAKOM untuk pemeriksaan secara berkala tahunan..

3) Pemandu perlu buat pemeriksaan kesihatan dan tidak mempunyai saman tertunggak serta tiada rekod jenayah..

4) E-Hailing Operator (Uber/Grab dll) mesti memberi coverage terhadap Penumpang dan Pemandu

5) Apps perlu ada GPS sistem, Rating sistem & SOS Button (passenger & Driver)

6) SPAD akan bekalkan Digital Card untuk Driver

7) Kemungkinan Rules akan bermula October ini..

8) INFO : Sekarang terdapat 180,000 driver E-Hailing yang berdaftar..70% adalah Part Time.

Kesimpulan yang saya buat mengikut nombor

1) Register cepat..

2) Just waiting..

3) Just waiting..

4) Sudah sedia ada..

5) Sudah sedia ada..

6) Just waiting..

7) Biasanya tarikh yang diberi tak betul.. Hopefully tahun depan..

8) Bila kesemua point diatas berkuatkuasa, 70% part time berkemungkinan akan hilang sebab Rules yang macam-macam.. E-Hailing Operator akan lebih menyayangi Drivernya..

*copy paste dari fb
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2312  
Old 02-08-2017, 10:40 PM
no trade no trade is offline
Super Active

no trade's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Posts: 6,351
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 22
Active Level
My Mood:
Default

Jangan spad suruh tampal stiker mcm teksi dah le. lps tu kena ada lesen, ambik lesen dah tentu keluar duit..
__________________
"Kita bangsa dan umat yang punya satu Tuhan, satu Nabi, satu Kitab, satu Qiblat; mengapa kita tidak boleh jadi satu bersatu dan berpadu menjadi Satu Umat."

Tempahan Maruku Idamanku Telah Dibuka
NyuMmmm
Reply With Quote
  #2313  
Old 03-08-2017, 07:14 AM
scharger101 scharger101 is offline
Active Member

scharger101's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2009
Location: TP and SL
Posts: 1,994
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 34
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to scharger101
Default

Quote:
Originally Posted by Yul-Minho View Post
jd kena claim teksi ke mcm mna?
bru plan nk naik grab dr kajang ke putrajaya nti..
rugi le xleh claim..
Yup...kene pkai teksi biasa
Reply With Quote
  #2314  
Old 13-08-2017, 07:37 PM
giggsy giggsy is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 449
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Ada uber driver area equine park?
Reply With Quote
  #2315  
Old 13-08-2017, 11:17 PM
epozer epozer is offline
Legendary Member

epozer's Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: Aug 2010
Posts: 12,066
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by giggsy View Post
Ada uber driver area equine park?
on app blh tgk.. tp biasa time mcm ni kurang driver
__________________
Reply With Quote
  #2316  
Old 14-08-2017, 01:20 AM
kerkrong kerkrong is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 790
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 6
Active Level
Default

Uber ni untungkan penumpang...jd driver tak untung mana pun...
Reply With Quote
  #2317  
Old 18-08-2017, 11:20 AM
aliatome1 aliatome1 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,171
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 40
Active Level
Default

Saya tak faham kenapa SPAD boleh kawal Pemandu tetapi tak boleh kawal Ehailing Operator.Kuat Kabel dia orang ni.Ehailing operator boleh buat sesuka hati pada pemandu demi keuntungan mereka dan juga rider mereka.
Reply With Quote
  #2318  
Old 18-08-2017, 06:46 PM
no trade no trade is offline
Super Active

no trade's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Posts: 6,351
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 22
Active Level
My Mood:
Default

Uber buat promosi bulan ni.
__________________
"Kita bangsa dan umat yang punya satu Tuhan, satu Nabi, satu Kitab, satu Qiblat; mengapa kita tidak boleh jadi satu bersatu dan berpadu menjadi Satu Umat."

Tempahan Maruku Idamanku Telah Dibuka
NyuMmmm
Reply With Quote
  #2319  
Old Today, 02:02 AM
iMMax iMMax is offline
Regular

iMMax's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2012
Posts: 590
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by boxer171 View Post
Antara ISI Penting

1) Kenderaan lebih 5 tahun, tidak dibenarkan register..Akan tetapi, kenderaan yang sudah Register,dibernarkan berOperasi tetapi berlimit 10 tahun sahaja..

2) Kenderaan mesti di hantar ke PUSPAKOM untuk pemeriksaan secara berkala tahunan..

3) Pemandu perlu buat pemeriksaan kesihatan dan tidak mempunyai saman tertunggak serta tiada rekod jenayah..

4) E-Hailing Operator (Uber/Grab dll) mesti memberi coverage terhadap Penumpang dan Pemandu

5) Apps perlu ada GPS sistem, Rating sistem & SOS Button (passenger & Driver)

6) SPAD akan bekalkan Digital Card untuk Driver

7) Kemungkinan Rules akan bermula October ini..

8) INFO : Sekarang terdapat 180,000 driver E-Hailing yang berdaftar..70% adalah Part Time.

Kesimpulan yang saya buat mengikut nombor

1) Register cepat..

2) Just waiting..

3) Just waiting..

4) Sudah sedia ada..

5) Sudah sedia ada..

6) Just waiting..

7) Biasanya tarikh yang diberi tak betul.. Hopefully tahun depan..

8) Bila kesemua point diatas berkuatkuasa, 70% part time berkemungkinan akan hilang sebab Rules yang macam-macam.. E-Hailing Operator akan lebih menyayangi Drivernya..

*copy paste dari fb
Kalau mcm ni la..bye2 uber driver...anda bersedia lah untuk buat kerja amal jariah..sedangkan tanpa syarat mcm ni dh sakit kena main di minyak service dan tayar..blom plus masa dan tenaga..di tambah dgn peraturan mcm diatas..xda jln la..teksi bg syarat mcm2 xpa..mereka sekalu jln dh berapa..uber mana leh buat mcm ni...kesian uberians..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:51 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you