Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 06-08-2017, 08:55 AM
mrvx mrvx is online now
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 7,114
Active Level
My Mood:
Default

kontraktor kl xnak datang.. jauh katanya
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 13-08-2017, 11:18 AM
1305 1305 is offline
Super Active

1305's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 9,625
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 42
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mrvx View Post
pro dan kontra guna lantai kayu solid atau kayu plywood tebal 18mm ?
Guna je cement board 11mm
Peace of mind..anai2 x hingin nak makan.
Reply With Quote
  #43  
Old 13-08-2017, 11:18 AM
1305 1305 is offline
Super Active

1305's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 9,625
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 42
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mrvx View Post
kontraktor kl xnak datang.. jauh katanya
Lokasi tuan di mana?
Try tgk bronte attic (fb)
Reply With Quote
  #44  
Old 13-08-2017, 12:45 PM
matagas matagas is offline
Super Active

matagas's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Feb 2007
Location: Tg Agas ,P.Dickson--->Masjid Tanah,Melaka
Posts: 8,081
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hamizahmad View Post
Umah aku teres 1 tingkat.
Bilik Tengah (Bilik No.2) tinggi..
So mmg dari awal plan nak buat loteng n skang dah siap.
Dinding bahagian atas loteng tu dipecahkan n buat pintu, akses ke bumbung untuk buat stor n plan
nak buat tandas satu lg untuk org yg duk kat loteng tu..
Belanja buat loteng dengan luas 10'6" X 8'4" dengan ketinggian
9'4", kos utk besi "Mild Steel" 1"X2", 2"X2" n 2"x4" dlm 800.00 to
950.00 termasuk beli welding rod.
Plywood n papan abis dalam 1500.00 (termasuk papan 2nd hand)
Masa yg abih dekat setahun sbb buat sendiri n minta tolong kawan ofis.
Yg tertangguh skang ni, stor kat bahagian bumbung n tandas.
Tandas maybe akan upah org itupun kalau banyak modal n rajin nak
mengemas..
tunjuk gambau boss
ada perancangan nak buat ni
__________________
Cut My Arms Deep Into My Flesh And I Wonít Bleed The Red Of Blood But Iíll Bleed The RED OF LIVERPOOL
Reply With Quote
  #45  
Old 13-08-2017, 01:31 PM
hamizahmad hamizahmad is offline
Active Member

hamizahmad's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2013
Posts: 1,309
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 21
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by matagas View Post
tunjuk gambau boss
ada perancangan nak buat ni
Bahagian bawah...

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]



Bahagian Atas...

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Taruh papan, wiring n buat siling..


[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Finishing bahagian lantai konkrit.. Tanam besi2 td bawah tile..

[IMG][/IMG]

[IMG]s1381[/B].photobucket.com/user/aenuamnya/media/Loteng/24_zpsw1logtt3.jpg.html][/IMG]



[IMG][/IMG]

Hasilnya...



[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Finishing...

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Tambah sikit lagi..
Pintu akses ke bahagian bumbung.. Bahagian ni belum buat lagi..
Tapi safety di pintu pasang grill n pasang besi tambahan di bahagian
kerangka bumbung untuk mengecilkan ruang supaya org x bleh masuk ikut bumbung,
dah siap buat..


[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]
__________________
iF Da Best Thing In LIFE r FREE..
tHen WHERE Does All My MONEY gO?!!


http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=489911

Last edited by hamizahmad; 13-08-2017 at 01:39 PM..
Reply With Quote
Likes biomedik, abah5851 liked this post
  #46  
Old 13-08-2017, 01:58 PM
biomedik biomedik is offline
Active Plus

biomedik's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,647
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 50
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to biomedik
Default

Quote:
Originally Posted by hamizahmad View Post
Umah aku teres 1 tingkat.
Bilik Tengah (Bilik No.2) tinggi..
So mmg dari awal plan nak buat loteng n skang dah siap.
Dinding bahagian atas loteng tu dipecahkan n buat pintu, akses ke bumbung untuk buat stor n plan
nak buat tandas satu lg untuk org yg duk kat loteng tu..
Belanja buat loteng dengan luas 10'6" X 8'4" dengan ketinggian
9'4", kos utk besi "Mild Steel" 1"X2", 2"X2" n 2"x4" dlm 800.00 to
950.00 termasuk beli welding rod.
Plywood n papan abis dalam 1500.00 (termasuk papan 2nd hand)
Masa yg abih dekat setahun sbb buat sendiri n minta tolong kawan ofis.
Yg tertangguh skang ni, stor kat bahagian bumbung n tandas.
Tandas maybe akan upah org itupun kalau banyak modal n rajin nak
mengemas..
macam best ni buat sendiri...welding set tu berapa harga? nak mewelding ni susah tak bro. kat mana bro belajar me welding tu?
__________________
Saya pengamal teknik rawatan Reiki berasaskan Tenaga Alam dan Kuasa Minda mampu merawat dari jarak jauh utk segala penyakit & masaalah. Rawatan saya PERCUMA! Kalau minat nak belajar Reiki, hanya dengan upah RM500 dan dengan izin Allah, dalam sehari saja anda sudah mampu utk merawat,melindungi dan mengawal diri sendiri dan orang lain.
Reply With Quote
  #47  
Old 13-08-2017, 02:13 PM
hamizahmad hamizahmad is offline
Active Member

hamizahmad's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2013
Posts: 1,309
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 21
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by biomedik View Post
macam best ni buat sendiri...welding set tu berapa harga? nak mewelding ni susah tak bro. kat mana bro belajar me welding tu?
Best mmg la best..
Tp abih masa byk sgt.
Jiran2 renovate umah sebulan dua je.
Saya setahun lebih..
Mmg kena minta ampun n maaf la kat jiran2 sbb takut
bising n ganggu diorg, sampai diorg sendiri sangka saya
ni Kontraktor.
Arc welding susah skit, x pandai welding berlubang besi,
Yg warna kuning tu.
Harga murah dalam bawah 300 ke 500 dah bleh dpt.
Mig welding senang, yg warna merah dlm gambar tu.
Tp mmg mahal. Itu saya pinjam kat kawan.
Saya blajo welding masa kerja kat kilang sawit dulu dgn
budak2 Nepal.
Tp utk kerja welding, 60% saya minta kawan saya buat,
sbb dia lebih pakar n kukuh.
Saya byk buat spot welding n cantumkan besi2 je dulu.
Then baru panggil dia utk finishing.
__________________
iF Da Best Thing In LIFE r FREE..
tHen WHERE Does All My MONEY gO?!!


http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=489911
Reply With Quote
Likes biomedik liked this post
  #48  
Old 13-08-2017, 04:09 PM
matagas matagas is offline
Super Active

matagas's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Feb 2007
Location: Tg Agas ,P.Dickson--->Masjid Tanah,Melaka
Posts: 8,081
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hamizahmad View Post
Best mmg la best..
Tp abih masa byk sgt.
Jiran2 renovate umah sebulan dua je.
Saya setahun lebih..
Mmg kena minta ampun n maaf la kat jiran2 sbb takut
bising n ganggu diorg, sampai diorg sendiri sangka saya
ni Kontraktor.
Arc welding susah skit, x pandai welding berlubang besi,
Yg warna kuning tu.
Harga murah dalam bawah 300 ke 500 dah bleh dpt.
Mig welding senang, yg warna merah dlm gambar tu.
Tp mmg mahal. Itu saya pinjam kat kawan.
Saya blajo welding masa kerja kat kilang sawit dulu dgn
budak2 Nepal.
Tp utk kerja welding, 60% saya minta kawan saya buat,
sbb dia lebih pakar n kukuh.
Saya byk buat spot welding n cantumkan besi2 je dulu.
Then baru panggil dia utk finishing.
terima kasih byk boss
dpt ilham
__________________
Cut My Arms Deep Into My Flesh And I Wonít Bleed The Red Of Blood But Iíll Bleed The RED OF LIVERPOOL
Reply With Quote
  #49  
Old 14-08-2017, 07:47 AM
mrvx mrvx is online now
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 7,114
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by 1305 View Post
Lokasi tuan di mana?
Try tgk bronte attic (fb)
gua musang.. tu ramai yg susah nak databmng
Reply With Quote
  #50  
Old 14-08-2017, 07:22 PM
1305 1305 is offline
Super Active

1305's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 9,625
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 42
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mrvx View Post
gua musang.. tu ramai yg susah nak databmng
Owh...
Agak mencabar tu tuan..m
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:50 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you