Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 23-05-2018, 03:49 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,540
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 237
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

perlu lebih banyak persaingan diantara penyedia perkhidmatan..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 23-05-2018, 04:41 PM
oldtbone oldtbone is offline
Legendary Member

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: Lubuk Belida
Posts: 10,523
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 1722
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
kesian tuan, bertabah la (tapi dah tergelak sikit hehe)
diorang ni jenis bukan customer service friendly..
x perlu heran kalo rakyat malaysia kata berita byk yg kn penyakit stress...
ari2 kena berdepan..ber urusan dgn org pelik2 ... dan menjawab soalan yg luar dari kotak pemikiran.. takziah
Reply With Quote
  #43  
Old 23-05-2018, 05:52 PM
michael scotfield michael scotfield is offline
Legendary Member

michael scotfield's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: May 2007
Location: Fig fx
Posts: 17,093
Thanks (Received): 299
Likes (Received): 465
Active Level
Default

Diterbitkan pada 58 minit lepas oleh Aman.
Telekom Malaysia hari ini telah hadir dengan sebuah gambar acah yang dikongsikan melalui laman sosial – memberikan petanda mereka akan melancarkan sesuatu yang baru pada 8 Jun kelak.

Melalui gambar acah berkenaan juga, Telekom Malaysia mengatakan mereka akan menjadi yang pertama menawarkannya.

Telekom Malaysia Bawang

Buat masa ini, apakah yang akan diumumkan masih tidak diketahui lagi. Melalui desas-desus dan perkongsian sebelum ini, Telekom Malaysia dikatakan bakal hadir dengan jalur-lebar talian tetap yang boleh dibawah pindah dari satu rumah ke rumah yang lain dengan mudah – tanpa perlu melalui proses menamatkan kontrak dan mendaftar semula seperti pada hari ini. Produk ini dikenali dengan nama kod “Magic Box” beberapa bulan lepas, dan disasarkan pelancaran pada pertengahan 2018 ini.

Mungkinkah kita akan melihat produk berkenaan diperkenalkan atau melihat suatu yang berbeza dalam masa dua minggu lagi?
Reply With Quote
  #44  
Old 23-05-2018, 05:55 PM
cre8tive cre8tive is online now
Legendary Member

cre8tive's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Oct 2008
Posts: 15,644
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 278
Active Level
My Mood:
Default

"Magic box"? Adakah dtg dgn "magic price"?
Harap TM tak lupa yg BN dah takde, jgn cuba cuba ltk harga mahal.
__________________
LOGO | BUSINESS CARD | FLYERS | FB TIMELINE | STICKADZ
Reply With Quote
  #45  
Old 23-05-2018, 05:57 PM
kopirait kopirait is offline
CG Top Poster Club

kopirait's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Location: -- .- ...
Posts: 26,445
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 466
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by severkyt View Post
selesaikan isu peralihan siaran analog ke digital sepenuhnya dulu
projek mytv apa cerita?
Reply With Quote
  #46  
Old 24-05-2018, 10:54 AM
lelabah lelabah is online now
Active Plus

lelabah's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,970
Thanks (Received): 157
Likes (Received): 47
Active Level
My Mood:
Default

Dalam 3 jari ni internet celcom postpaid lembab habis.... Menyinga betul aku.

Ada yg alami masalah sama?
Reply With Quote
  #47  
Old 24-05-2018, 11:39 AM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 15,568
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 149
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kopirait View Post
dia kata internet di malaysia dah laju.
cuma orang malaysia lebih suka internet perlahan.
Itu termasuk dalam kategori menteri 'saluran 1'.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
  #48  
Old 24-05-2018, 11:41 AM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 15,568
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 149
Active Level
Default

Untuk lebih ketelusan, setiap penyedia perkhidmatan internet perlulah mengenakan caj penggunaan internet berdasarkan jumlah masa penggunaan dan bukannya berdasarkan kadar data bagi setiap gigabit.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
  #49  
Old 24-05-2018, 11:41 AM
Dragonforex Dragonforex is online now
Active Member

Dragonforex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 2,374
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 246
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lelabah View Post
Dalam 3 jari ni internet celcom postpaid lembab habis.... Menyinga betul aku.

Ada yg alami masalah sama?
prepaid ok. tip top..
__________________
CG adalah dunia maya semata2. kita adalah avatar CG cumanya
Reply With Quote
  #50  
Old 24-05-2018, 11:46 AM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 15,568
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 149
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by hackerism_11 View Post
time fiber sendiri tuan.. tp die cover high rise building & klang valley je.. sebab kos x tinggi.. nak tarik fiber kt taman kos tinggi.. nak tarik ke kg lg la tinggi.. juta2 kos die.. yg duduk2 kawasan pedalaman tu bising2 TM x de coverage.. yg nak psgnye 2/3 kerat je.. x balik modal oi.. kalau ko nak delivery makanan pn kene ade minimum order kan.. tarik fiber juta2.. yg nak pkai x smpai 10 org.. mau puluh taun nak balik modal..
Kalau Time susah sangat nak sediakan servis ke merata ceruk negara, wujudkan íTime Wirelessí. Dulukan Time ada lesen 3G,
lepas tu pergi jual ke Digi siapa suruh.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump