Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Insurance Offers, Agents

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 19-01-2014, 04:20 PM
Faizal Prudential Faizal Prudential is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2014
Posts: 392
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default Alihkan risiko kerugian kewangan kepada pihak insuran takaful.

Assalamualaikum warga CariGold sekalian.
Thread ini telah diubahsuai menjadi thread yang lebih tersusun dan mudah difahami oleh anda semua.




CGrians boleh hubungi saya 0176265179 untuk meminta QUOTATION & APPLY pelan PruBsn Takaful.















Sediakan Medical Card untuk anda dan keluarga anda. Pelan yang komprehensif mengikut bajet anda.
Hubungi saya 0176265179 atau PM saya untuk saya menolong anda sekeluarga.
"Anda guna atau tidak medical Card still ada saving"
Attached Images
File Type: jpg payung prubsn.jpg (176.1 KB, 116 views)
File Type: jpg 10344845_10202108300009007_1705521672_n.jpg (41.9 KB, 128 views)

Last edited by Faizal Prudential; 13-01-2016 at 09:44 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-01-2014, 09:48 AM
Faizal Prudential Faizal Prudential is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2014
Posts: 392
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default Gambar bersama client

Sebahagian Gambar Bersama Client. Ingat nak masukkan semua gambar tapi susah pulak korang Nak bukak. Hehe


















































Sediakan Medical Card untuk anda dan keluarga anda. Pelan yang komprehensif mengikut bajet anda.
Hubungi saya 0176265179 atau PM saya untuk saya menolong anda sekeluarga.
"Anda guna atau tidak medical Card still ada saving"

Last edited by Faizal Prudential; 23-12-2015 at 04:27 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 24-01-2014, 11:28 AM
Faizal Prudential Faizal Prudential is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2014
Posts: 392
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default Produk Pelan Medical Card Prudential Bsn Takaful

Pelan HealthEnrich ( Medical Card + Simpanan )

HealthEnrich Melambangkan Keunikan Anda

Kesihatan anda adalah satu anugerah dan anda seharusnya mempunyai pelan yang menetapi keperluan perubatan anda. Di PruBsn, kami mahu anda menjalani kehidupan tanpa menjejaskan kesihatan anda.

HealthEnrich direka untuk memastikan anda menerima rawatan perubatan yang tiada tandingan. Rasa yakin apabila anda menerima nasihat perubatan daripada pakar bertaraf dunia. Peroleh ketenangan sepanjang kehamilan dengan perlindungan komplikasi-komplikasi kehamilan yang eksklusif. Anda juga dapat menikmati keselesaan dan privasi melalui penginapan suite dengan pembantu perubatan khas yang memenuhi keperluan anda.

Semua kelebihan ini dan lebih lagi khusus untuk melengkapi gaya hidup anda yang unik.






Klik DISINI untuk mengetahui panel Hospital PruBsn yang berdekatan tempat tinggal anda.

Sediakan Medical Card untuk anda dan keluarga anda. Pelan yang komprehensif mengikut bajet anda.
Hubungi saya 0176265179 atau PM saya untuk saya menolong anda sekeluarga.

"Anda guna atau tidak medical Card still ada saving"

Last edited by Faizal Prudential; 01-09-2015 at 05:55 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 27-01-2014, 10:00 AM
Faizal Prudential Faizal Prudential is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2014
Posts: 392
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default Produk Pelan UmmahLink



Plan ini merupakan plan yang sangat UNIK sebab ada beberapa features yang istimewa...iaitu ia terdiri dari 3 AKAUN UTAMA

1. Protection Unit Accaount (PUA) : Ini adalah account protection (coverage takaful). Perlindungan istimewa iaitu BAYARAN 2 KALI GANDA dari segi pampasan kematian atau lumpuh kekal keseluruhan sekiranya client meninggal dunia atau lumpuh kekal keseluruhan ketika menunaikan haji atau umrah.

2. Investment Unit Amount (IUA) : Ini adalah account investment (yang dilaburkan dalam unit amanah Dana Takaful PruBSN (Ekuiti, Urus atau Bond).

3. Cash Unit Account (CUA) : Ini adalah satu account yang sangat special sebab client boleh dapat duit CASH PAYOUT 2 tahun sekali, serendah RM 500 dan seterusnya RM 1,000, RM 2,000...bergantung kepada caruman bulanan. Selain itu, duit dalam account CUA ini juga akan dimasukkan dalam ACCOUNT SSP (Sijil Simpanan Premium Bank Simpanan Nasional)...yang melayakkan client untuk mendapat cabutan SSP BSN..termasuklah cabutan kereta mewah dan sebagainya. Selain itu, client diberikan pilihan untuk memindahkan duit CASH PAYOUT tu ke account Tabung Haji (TH)...

Disclaimer : PruBSN tidak menyediakan sebarang perkhidmatan pendaftaran account tabung haji atau pergi menunaikan haji atau umrah. PruBSN hanya membuat pindahan wang (CASH PAYOUT) ke dalam account tabung haji peserta / client. Sebarang urusan dengan pihak Tabung Haji adalan tanggungjawab client. Harap maklum.




Anda boleh sign up plan ini bermula dengan caruman RM 150 sebulan dengan jumlah cash payout setiap 2 tahun sebanyak RM 500.




Pelan ini juga boleh disertakan dengan medical card sekali. Sila lihat seperti dibawah.Perbezaan Menyimpan Di Bank VS UMMAHLINK. Pilihan ditangan anda.



Sediakan Medical Card untuk anda dan keluarga anda. Pelan yang komprehensif mengikut bajet anda.
Hubungi saya 0176265179 atau PM saya untuk saya menolong anda sekeluarga.
"Anda guna atau tidak medical Card still ada saving"

Last edited by Faizal Prudential; 30-08-2015 at 11:39 AM..
Reply With Quote
  #5  
Old 30-01-2014, 12:54 PM
Faizal Prudential Faizal Prudential is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2014
Posts: 392
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default Testimoni Ikhlas Dari Rakan Agency & Client

"At first saya kenal awak.. saya lihat potensi diri awak dalam sales & marketing amat kurang dari pelbagai sudut seperti ketrampilan diri awak dari pandangan luaran dan dalaman. Cara awak berjalan, bercakap, memek muka ketika berinteraksi, dll. Tapi apa yang membuatkan saya tidak putus harap utk bentuk awak ialah ciri2 istimewa awak yang kebanyakan orang tak ada untuk berjaya. Awk seorang yang penyabar terhadap dugaan dan cabaran untuk berubah. Sikap awak yang boleh menerima teguran untuk improvement diri memang saya puji. Sebab itulah awak ada kemajuan dalam ketrampilan diri. Perubahan ini saya kira cepat kerana ia berlaku dalam tempoh kurang dari setahun. Awak excellent dalam kerja berpasukan. Menyumbang idea dan tenaga. Awk pandai menghormati rakan sekerja memberi sokongan jika diminta. Yang paling saya suka sikap P.I.C yang istiqamah awak pada group & agency.
To achieve anything in life, you must believe in yourself & your capabilities.
If you have this believe, if you can see what you want to achieve in the eye of your mind, it will happen.
What your mind can believe in, you can achieve.
Without believe, there is no hope and no achievement.
You must take up the challenge, and risk failure in order to be successful.
You cannot be me, i cannot be you, but together we can be a winning combination."

Rohaya Saim, Visionar Agency Manager
Million Dollar Agency
Prudential Assurance Malaysia Berhad & Prudential Bsn Takaful Berhad


"Pada mulanya saya melihat dia, dia seakan mencari sesuatu yang dia sendiri xpasti. Tetapi dengan penuh sabar die melangkah memilih bidang ini dan akhirnya dia berjaya buktikan dia mampu melakukan.dia seorang kawan dan penasihat yang baik."
Nurul Fazillah Binti Abu Bakar, Aktive Agent
Prudential Assurance Malaysia Berhad & Prudential Bsn Takaful Berhad

"Alhamdulillah saya ditemukan dengan agent yang menjalankan tugas dengan baik.. Service pantas dan cekap"
Siti Aisyah Binti Mohd Zamri, Nurse Hospital Alor Gajah

"Alhamdulillah service yang diberikan amat baik sekali.. saya beri 10/10"
Norshazreen Binti Yunos, Perpustakaan Negara Malaysia Kuala Lumpur

"Service yang diberikan amat saya berpuas hati, disebabkan itu seluruh ahli keluarga saya mengambil dengan beliau."
Siti Fairus Binti Sheikh Mustafa, Branch Manager Syarikat Berjaya

"Walaupun jarak yang jauh, tapi Service yang diberikan kepada saya amat saya kagumi. Saya tak salah memilih Agent."
Mohd Hamizie Bin Hamzah, Usahawan Perniagaan Kantin Sekolah, Pahang

Sediakan Medical Card untuk anda dan keluarga anda. Pelan yang komprehensif mengikut bajet anda.
Hubungi saya 0176265179 atau PM saya untuk saya menolong anda sekeluarga.
"Anda guna atau tidak medical Card still ada saving"

Last edited by Faizal Prudential; 23-08-2014 at 12:01 PM..
Reply With Quote
  #6  
Old 31-01-2014, 02:03 PM
Faizal Prudential Faizal Prudential is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2014
Posts: 392
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default Kenapa Wanita Perlukan Insuran / Takaful

Oleh kerana wanita hari ini begitu istimewa dan memainkan peranan yang sama pentingnya dengan kaum lelaki, mereka memerlukan perancangan insurans yang sempurna, bagi memastikan kehidupan dan masa depan mereka terjamin.

UNTUK MELINDUNGI KEBAJIKAN SENDIRI

Sebab utama mengapa wanita memerlukan insurans, adalah kerana kehidupannya yang mudah terdedah kepada pelbagai risiko penyakit dan masalah kehidupan.
Anda perlu sedar bahawa, semakin meningkat umur anda, semakin tinggi risiko untuk anda menghidap pelbagai jenis penyakit berbahaya. Sebagai contoh, penyakit yang pada awalnya disangka apendiks, rupa-rupanya adalah kanser usus. Benjolan yang disangka ketumbuhan biasa (cyst), rupa-rupanya kanser payudara.
Suami yang anda harapkan sebagai pelindung kebajikan, rupa-rupanya dialah yang pertama menuntut cerai kerana tidak sanggup untuk menjaga anda yang sudah tidak berupaya.
Kejadian seperti di atas sudah banyak kali berlaku dan sebagai wanita bijak, jangan anggap apa yang berlaku ke atas orang lain, tidak akan berlaku ke atas diri anda. Sebab itulah anda perlu melindungi sumber kewangan anda sekarang. Anda juga perlu sedar bahawa, dari segi statistik, wanita biasanya hidup lebih lama dari lelaki (mencecah umur 75 hingga 80 tahun).
Dan jika anda hidup lebih lama, anda tentunya memerlukan wang untuk menyara hidup anda. Masalahnya, siapa akan menyara hidup anda, jika anda sudah tidak bekerja lagi?
Kata orang tua-tua, seorang ibu boleh menjaga 8 orang anak. Tetapi dalam realiti kehidupan sekarang, 8 orang anak, belum tentu sanggup menjaga seorang ibu!
Anda mungkin menjadi suatu beban kepada anak anda sendiri. Lebih-lebih lagi apabila anda sering sakit, kurang upaya, menumpang rumahnya atau mengharapkan wang bulanan darinya.
Untuk mengatasi masalah sebegini, anda perlu membuat simpanan persaraan mulai sekarang, agar anda dapat meneruskan kehidupan anda, tanpa memerlukan bantuan dari sesiapa, termasuklah dari anak anda sendiri.

UNTUK MELINDUNGI KEPENTINGAN KE ATAS SUAMI

Bagi wanita yang bergantung pendapatan dari suami, tidak kira sama ada anda seorang suri rumah, bekerja atau berniaga, anda memerlukan insurans bagi menjamin nafkah yang berterusan dari suami.
Sekiranya semalam suami anda hilang keupayaan untuk bekerja, sama ada akibat sakit atau kemalangan, gaji bulanannya juga akan terhenti setakat itu sahaja.
Kalau ketika suami masih sihat pun, anda sudah mengeluh tentang perbelanjaan keluarga yang terpaksa anda tanggung bersama, cuba anda bayangkan, betapa sengsaranya hidup anda apabila terpaksa menanggung kesemuanya?
Lebih-lebih lagi apabila suami anda ada banyak hutang pinjaman yang perlu anda selesaikan, terutamanya apabila anda menjadi penjamin dan pewaris kepada hutangnya.
Oleh sebab itulah, anda perlu melindungi sumber pendapatan suami dan kos perubatannya agar kehidupan anda sendiri tidak terjejas nanti.

UNTUK MENJAMIN MASA DEPAN ANAK

Bagi wanita yang mempunyai impian untuk melihat anaknya melanjutkan pelajaran ke peringkat tinggi (IPT), anda perlu membuat simpanan pendidikan mulai sekarang, agar impian tersebut tidak musnah di tengah jalan.
Simpanan untuk pendidikan anak, perlu anda seimbangkan dengan perlindungan kebajikannya terutamanya dari segi perubatan hospital. Jika anda hanya menyimpan sahaja, tetapi tidak melindungi kebajikannya, suatu hari nanti, anda pasti akan menebus-semula simpanan tersebut, bagi menampung kos perubatan hospitalnya.

UNTUK MENGHARGAI JASA BAIK IBU BAPA

Bagi wanita yang masih mempunyai ibu bapa, anda mungkin terpaksa mengeluarkan belanja yang banyak ketika ibu bapa sakit atau ketika mereka memerlukan penjagaan. Anda mungkin terpaksa berhutang di sana sini semata-mata untuk mengambil hati ibu bapa yang sudah banyak berjasa membesarkan anda selama ini.
Mengambil insurans perubatan dan insurans warga emas, adalah salah satu cara paling efektif untuk menghargai jasa ibu bapa kita yang sudah tua.
Bukan sahaja anda dapat menyediakan rawatan hospital yang sempurna untuk mereka, malahan pelbagai kos penjagaan juga dapat anda ganti-semula melalui pampasan insurans yang anda belikan untuk mereka.

Sediakan Medical Card untuk anda dan keluarga anda. Pelan yang komprehensif mengikut bajet anda.
Hubungi saya 0176265179 atau PM saya untuk saya menolong anda sekeluarga.
"Anda guna atau tidak medical Card still ada saving"

Last edited by Faizal Prudential; 19-01-2015 at 05:39 PM..
Reply With Quote
  #7  
Old 02-05-2014, 05:54 PM
Faizal Prudential Faizal Prudential is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2014
Posts: 392
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default Kenapa Wanita Perlukan Insuran / Takaful





HADITH RIWAYAT AL-BUKHARI : ”TINGGALKAN ANAK DAN ISTERI KAMU DENGAN KESENANGAN ADALAH LEBIH BAIK DARIPADA TINGGALKAN MEREKA DALAM KEADAAN MEMINTA-MINTA”

Jom pikir sejenak. Pe yg anda tinggalkan untuk org yg anda sayang jika hari ni adalah hari terakhir anda??
Kalau ade Bgs la tapi cukup kah sehingga 10 tahun atau lebih untuk org yg anda tinggalkan utk "survive" sama mcm gaji anda sekarang??
Sbg contoh gaji RM3000/mth
RM36000/year x 10 years = RM360,000

Adakah Anda sediakan utk mereka sekarang??? Tepuk dada tanya selera.
Pm saya untuk saya bantu anda & keluarga anda. Atau terus hubungi saya 0176265179.

Last edited by Faizal Prudential; 19-01-2015 at 05:40 PM..
Reply With Quote
  #8  
Old 02-05-2014, 07:54 PM
Faizal Prudential Faizal Prudential is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2014
Posts: 392
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default Jom Ceburi Kerjaya Usahawan Insuran Takaful




Saya mencari bisnes partner yang ingin mengubah hidup & nasib supaya lebih berjaya dari sekarang. Jangan tanya apa yang saya dapat, apa yang bakal anda dapat itu lagi penting. Lakukan tindakan kecil ini untuk mendapatkan perubahan yang besar dalam hidup. Hubungi saya segera.
Training diberikan secara PERCUMA.



Training For New Agent

Training For New Agent

Selesai Sesi Business Opportunity Presentation untuk new agent di Seremban di Brach Prudential Seremban





Direct Approach Stranger Activity

Guide New Agent untuk Direct Approach Stranger

Last edited by Faizal Prudential; 30-08-2015 at 06:50 PM..
Reply With Quote
  #9  
Old 05-05-2014, 03:12 PM
Faizal Prudential Faizal Prudential is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2014
Posts: 392
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default Jangan berlengah apply medical card

" Saya Tak Perlukan Insuran Lagi Sebab Saya Jarang @ Tak Pernah Jatuh Sakit Lagi Setakat Ini"

Jom baca Ramai2 Dengan saya tentang FAKTA ni.
"Walaupun anda TIDAK SAKIT, ini tidak bermakna anda sihat. Terdapat 99.9% INDIVIDU berada dalam "SEPARUH SIHAT" yang boleh mencetuskan PENYAKIT KRONIK"

*Pesanan saya waktu tak pernah sakit adalah waktu yang amat2 sesuai untuk apply insuran. Jangan berlengah, jangan bazirkan masa & wang anda, hubungi 0176265179 Nnt saya dtg sharing.




Last edited by Faizal Prudential; 01-09-2015 at 06:44 PM..
Reply With Quote
  #10  
Old 05-05-2014, 06:41 PM
Faizal Prudential Faizal Prudential is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2014
Posts: 392
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default



Alhamdulillah semakin ramai yang pm saya. Jika tuan puan ingin tahu ttg pelan prubsn sila pm saya atau

Whatsapp ke no Tel 017-6265179 :

- nama penuh
- tarikh lahir
- jawatan kerja
- merokok atau tidak
- bajet

Untuk mendapatkan Quotation Percuma!

Last edited by Faizal Prudential; 01-09-2015 at 11:56 AM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
bisnes, family, money management, news

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump