Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-10-2017, 04:47 PM
hulk80 hulk80 is offline
Active Member

hulk80's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,300
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 21
Active Level
My Mood:
Default Bisnes import brg dari china

Salam ,sblm ini saya ada beli brg dari china dan jualkan balik dalam group..mula2 1st borong bagus sbb dapat untung ckt...tapi bila sampai borong kali ke3 barang cam susah jual...
Saya ada pkai facebook ads..mula2 ok..lps tu byk yg pm tapi tak jadi beli.Jadi stok masih byk yg tak terjual.
Buntu pikir,skrg masalah target produk atau marketing?

Ada kawan2 di sini bole share ilmu2 anda ?Semoga allah membalas jasa baik tuan2.
__________________
---Giving Up Is Not An Option For A Successor---
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-10-2017, 04:48 PM
Rilus_KK Rilus_KK is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 205
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

barang apa tuan jual tu
Reply With Quote
  #3  
Old 14-10-2017, 01:35 AM
fadlisyah fadlisyah is offline
Regular

fadlisyah's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 530
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Rilus_KK View Post
barang apa tuan jual tu
ha ah.. brother... kami nk tahu item yg jual tu.

kita kasi buah idea..
__________________
Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get
Reply With Quote
  #4  
Old 14-10-2017, 03:05 AM
nashburn nashburn is offline
Super Active

nashburn's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Mar 2008
Location: ebay.co.uk
Posts: 6,372
Thanks (Received): 60
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

cara tuan terbalik. sepatutnya cari pembeli dulu baru cari barang. bukannya cari barang dulu baru cari pembeli.
kita mungkin ada macam2 idea bisnes tapi tak semestinya orang lain pun suka idea kita. tuan kena ikut demand market, bukannya mereka yg ikut tuan.
sesetengah barang hanya laku pada masa2 tertentu. jadi sebagai peniaga kena amik tau keadaan pasaran dan trend supaya bisnes sentiasa boleh jalan.
Reply With Quote
  #5  
Old 16-10-2017, 05:11 PM
hulk80 hulk80 is offline
Active Member

hulk80's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,300
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 21
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Rilus_KK View Post
barang apa tuan jual tu
baju budak2/bayi/aksesori smua tu
__________________
---Giving Up Is Not An Option For A Successor---
Reply With Quote
  #6  
Old 16-10-2017, 05:12 PM
hulk80 hulk80 is offline
Active Member

hulk80's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,300
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 21
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nashburn View Post
cara tuan terbalik. sepatutnya cari pembeli dulu baru cari barang. bukannya cari barang dulu baru cari pembeli.
kita mungkin ada macam2 idea bisnes tapi tak semestinya orang lain pun suka idea kita. tuan kena ikut demand market, bukannya mereka yg ikut tuan.
sesetengah barang hanya laku pada masa2 tertentu. jadi sebagai peniaga kena amik tau keadaan pasaran dan trend supaya bisnes sentiasa boleh jalan.
ni yg i sangkut kat sini..1-2 kali order ok..stok abis jual..lps tu cam susah...byk stok tinggal..
__________________
---Giving Up Is Not An Option For A Successor---
Reply With Quote
  #7  
Old 16-10-2017, 05:38 PM
magnesium magnesium is offline
Super Active

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,994
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 76
Active Level
Default

pastikan harga kompetitif

berikan sebab pd customers kenapa mesti ambil dgn kita

baju budak bangla skang dah murah sgt kat kenanga

boleh jual rm10 laju mcm rocket
Reply With Quote
  #8  
Old Yesterday, 10:35 PM
zerovirus zerovirus is offline
CG Super Hardcore

zerovirus's Avatar

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2009
Posts: 178,509
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nashburn View Post
cara tuan terbalik. sepatutnya cari pembeli dulu baru cari barang. bukannya cari barang dulu baru cari pembeli.
kita mungkin ada macam2 idea bisnes tapi tak semestinya orang lain pun suka idea kita. tuan kena ikut demand market, bukannya mereka yg ikut tuan.
sesetengah barang hanya laku pada masa2 tertentu. jadi sebagai peniaga kena amik tau keadaan pasaran dan trend supaya bisnes sentiasa boleh jalan.
cari pembeli dulu ? pre order tuan ?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump