Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-08-2017, 09:24 PM
akiyamasan akiyamasan is offline
Active Member

akiyamasan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2011
Posts: 1,681
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 46
Active Level
My Mood:
Default Peniaga Online: Gelagat Lucu Customer Anda: Listkan Sini

Saya yakin ramai warga CG dalam ni yang jalankan bisnes online..

Ada yang full time dan ada yang part time..
Ada yang baru berjinak dan ada yang dah bertahun-tahun..

Dalam tempoh berkenaan saya pasti, ramai yang menyimpan suka duka
karenah pelanggan anda yang anda ingati sampai sekarang..

Bak kata pepatah, kalau takut dilambung ombak,
jangan berumah ditepi pantai..Tidak dinafikan
gelagat dan karenah pelanggan lah
yang banyak mendewasakan kita dalam mengharungi
ranjau bisnes online yang semakin mencabar ini..

So, meh kita kongsikan kat gealagat LUCU pelanggan
yang anda ingati sampai sekarang..



Selama 8 tahun buat bisnes internet berikut
adalah antara karenah lucu pelanggan yang saya
x dapat lupakan



1. Barang baru order tengahari, petang dah dapat maki barang x sampai-sampai..

2. Digital produk - Costumer report polis sebab lepas download produk tak boleh bukak (padahal compress pakai zip)..

3. Jual minyak wangi - Customer pulangkan botol kosong dan minta refund sebab katanya tak wangi..



Jangan malu-malu, mari kongsikan pengalaman anda..

Last edited by akiyamasan; 08-08-2017 at 09:33 PM..
Reply With Quote
Likes md apiz, tr4falgar liked this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-08-2017, 10:17 AM
oldtbone oldtbone is offline
Super Active

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: Lubuk Belida
Posts: 7,571
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 444
Active Level
My Mood:
Default

pengalaman lucu x byk igt bos..pengalaman pahit byk :


1. jual pc seken..customer berkeras minta warranty 1thn mcm pc baru.depo dh bg kena refund sbb kata scam.

2. jual gpu seken..cod. customer dtg umah bwk parts utk 1cpu lengkap.minta psg sampai blh running tp xnak kena caj.memandangkan waktu tu tgh sesak dan dia pn dh dtg dari jauh..

3. berhati2 bila bagi 'personal warranty'. ada jenis yg mmg manafaatkan tempoh personal warranty kaw2. bila tempoh dh nk dkt tamat dia minta refund dgn mcm2 alasan...plg best alasan ..'bini marah..kata membazir..anak nak beli susu'

4. acc bank kena guna oleh scammer untuk 3rd party scam. nasib mangsa dpt cari pemunya no acc (saya).melalui rekod perbualan dia dgn scammer lenggok gaya bahasa pn dia copy mcm saya sejibik.haram jada

5. jual casing pc seken jenis open frame.. pastu lepas sebulan customer bising2 pm tanya kenapa banyak habuk...

dan yg plg byk..jual brg dh jujur..customer minta diskaun kita bagi...servis bg dh tiptop sampai subuh pn reply pm..minta review pn bagi..
pastu bagi feedback yg memualkan kat thread kita berniaga.. apa ada dalam hati dia ntah..
Reply With Quote
  #3  
Old 10-08-2017, 02:04 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 33,937
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 523
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

banyak sebenarnya

yang paling best

ada pelanggan beli barang sampai 7 kali bulan tue

mula mula beli sendiri suka beli kat member beli kat saudara beli kat rakan sekerja sampai 7 kali
__________________


Komisyen Lebih RM1,000 untuk Projek Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #4  
Old 10-08-2017, 02:18 PM
belam belam is offline
Active Plus

belam's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 4,682
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 20
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dausbiz View Post
banyak sebenarnya

yang paling best

ada pelanggan beli barang sampai 7 kali bulan tue

mula mula beli sendiri suka beli kat member beli kat saudara beli kat rakan sekerja sampai 7 kali
xlucu pon.
tt minta pglaman lucu
__________________
YNWA
يو ويلل نيۏير ولق الون
Reply With Quote
  #5  
Old 10-08-2017, 02:21 PM
kotak85 kotak85 is offline
Regular

kotak85's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 717
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 3
Active Level
Default

nak cerita jugaklah

1.cust bising kate brg yg die beli tk sampai2 lagi. check tracking number status dh received, tnjk kt die. lame tu die reply dh smpi. aduh.....

2. cust bgtau brg yg die order tk ckp. order 3 brg terima 2 jer. kite tnjk la gamba sblm pos ade cukup 3 brg. lame tu reply dh ade, nenek die bukak tk perasan jatuh satu lg. huhu

3. cust nk tgk brg dan pilih2 sebelum beli. kite bwklah beg berduyun-duyun ngan anak bini skali. die pn pilih2, lama lah jugak, dekat sejam lbh. last2 bgtau tk jdlah tk berkenan, yg berkenan mahal plak. kite dh berpeluh tgg die memilih. last aku bt cod. slps tu sume pos.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-08-2017, 02:24 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,508
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 130
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

jual topup online - sebab dah penah deal saya masukkan topup dulu kat customer..sekarang dah setahun lebih kot tak bayar walaupun dah remind 2,3kali..

kelakar tak?
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #7  
Old 10-08-2017, 02:25 PM
pokyo pokyo is offline
Active Plus

pokyo's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2009
Posts: 4,797
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 35
Active Level
Default

taklah lucu sangat;

- brang dah pos, tracking dah dibagi tp malas nak check kemudian ugut nak report polis barang tak sampai. Dlm hati den - silakaann...

- bayar petang ni, pagi esok dah tanya barang dah siap print & boleh collect hari ni?
__________________
CETAK MURAH - Plastic Bags | Paper Bags | Billbooks| Flyers

WhatsApp 018 6630 416 | [email protected]
Reply With Quote
  #8  
Old 10-08-2017, 02:30 PM
mr.dede mr.dede is offline
Legendary Member

mr.dede's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 10,889
Thanks (Received): 121
Likes (Received): 30
Active Level
My Mood:
Default

dl aku ada jual jam..adala sorg mamat ni nak beli.aku suh bank in...tp dia ckp bank jauh.aku suh guna online ja...dia ckp tak pdi..aku suh COD...katanya takda transport...last2 aku myampah..aku bgthu tak dpt la nak tolong cmtuh.

bila aku myampah...dia wsap katanya ayah dia ley teman p bank..bank in kat mesin atm...then bila dah bank in...aku suh dia send alamat aku nak pos...dia ckp nak COD..lerrrr klu nak COD...byr la time amek brg...watpe susah2 nak bank in bagai..

aku tya cmna nak amek brg sbb dia takde transport?...katanya naik lrt..suh aku tggu lrt bukit jalil..layankan aje la..

sblom naik lrt dia wsap,dlm lrt dia wsap..turun lrt dia wsap..then last skli dia amek gmbr kat mana dia tggu...bgs budak ni...sntiasa update.

aku pon pi la jmp dia ..nak tgk jugak tuan cmna..punye la hipster..ber topi bagai.amek brg then salam siap cium tgn aku...katanya trima kasih sbb sudi jual jam tu kat dia...lerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...baik btol ko nih.

itula pgalaman aku.
Reply With Quote
Likes kundur75, Hoyoyo, gianttora, dauskupang, emir and 4 others liked this post
  #9  
Old 10-08-2017, 02:31 PM
azarulez azarulez is offline
Super Active

azarulez's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Location: Flower Hill
Posts: 7,913
Thanks (Received): 217
Likes (Received): 711
Active Level
Default

pernah customer tanya ejen saya..deodorant kami tu ada wangian apa.

ejen saya cakap la wangian kasturi..

owh..garang betul wangiannya. kasturi tu diambil dari serigala.
__________________
watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become your habit,
watch your habit, it will become your destiny..
Reply With Quote
Likes hackerism_11, myroadtax.com liked this post
  #10  
Old 10-08-2017, 02:36 PM
tr4falgar tr4falgar is offline
Active Plus

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 4,952
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 58
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

menanti cerita2 dari yang lain... seronok baca
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump