Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 16-05-2017, 10:47 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,474
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 128
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default Shopee Seller - Mari kongsi info

Salam..

Kepada seller2 shopee boleh share info kat sini.
saya akan update semua komen bermanfaat kat 2nd post thread ini.

Dan yang berhajat untuk menjadi seller shopee pun diharap boleh dapat manfaat dari thread ni..

__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 16-05-2017, 10:48 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,474
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 128
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

reserved untuk update bermanfaat
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #3  
Old 16-05-2017, 05:11 PM
rasyid.ahmad rasyid.ahmad is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2017
Posts: 10
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

saya ada akaun seller di shopee sejak febuari 2017
saya jual sabun laundry detergent
so far takde masalah. mudah uruskan kedai sbb boleh guna apps shopee je

setup kedai:
upload saja gambar dan keterangan tentang produk yg kita jual di page kedai kita
letak harga yg berpatutan. boleh survey dulu kalau ada orang lain yg jual barang yg sama dgn kita.


shipping & payment
kalau ada pembeli order, kita akan dapat notification dkt apps di smartphone dan email
kalau ada orang beli barang kita, pembeli akan bayar dulu ke shopee
kita akan dapat notification. lepas tu baru boleh post/deliver produk
bila pembeli dh dapat produk, dia akan verify dlm apps yg dia dh terima produk
shopee akan release payment ke akaun penjual dlm 2-3 hari

ada feature boleh rate dan komen penjual dan pembeli. kalau servis kita bagus, mudah dapat 5 bintang. sebagai penjual pn kita boleh rate pembeli

sekadar tu dlu. tunggu otai2 cg lain komen
Reply With Quote
Likes aiman27, azrinaz, Yul-Minho, smartrader liked this post
  #4  
Old 16-05-2017, 05:21 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,474
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 128
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by rasyid.ahmad View Post
saya ada akaun seller di shopee sejak febuari 2017
saya jual sabun laundry detergent
so far takde masalah. mudah uruskan kedai sbb boleh guna apps shopee je

setup kedai:
upload saja gambar dan keterangan tentang produk yg kita jual di page kedai kita
letak harga yg berpatutan. boleh survey dulu kalau ada orang lain yg jual barang yg sama dgn kita.


shipping & payment
kalau ada pembeli order, kita akan dapat notification dkt apps di smartphone dan email
kalau ada orang beli barang kita, pembeli akan bayar dulu ke shopee
kita akan dapat notification. lepas tu baru boleh post/deliver produk
bila pembeli dh dapat produk, dia akan verify dlm apps yg dia dh terima produk
shopee akan release payment ke akaun penjual dlm 2-3 hari

ada feature boleh rate dan komen penjual dan pembeli. kalau servis kita bagus, mudah dapat 5 bintang. sebagai penjual pn kita boleh rate pembeli

sekadar tu dlu. tunggu otai2 cg lain komen
ok nice sharing bro..

saya nak share pasal boost..
function dia macam BUMP thread kat cg la..
barang kita akan naik ke atas di section yang kita set..
shopee bagi kita boost setiap 4jam,5items dalam 1 masa,..
apa yang saya buat,lepas saya boost items saya,saya akan set alarm 4jam seterusnya..
boleh membantu menaikkan views..
1 lagi cara nak menaikkan views,buka items kita kat pc (login shopee) pastu select open in new tab..
setiap kali open dia akan count..ini saya rasa membantu juga untuk mendapatkan kepercayaan pembeli..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Likes azrinaz, Yul-Minho liked this post
  #5  
Old 16-05-2017, 05:41 PM
tr4falgar tr4falgar is offline
Active Plus

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 4,944
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 58
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

yg takde org komen den tak cayo
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #6  
Old 16-05-2017, 05:57 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,474
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 128
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
yg takde org komen den tak cayo
haha susahla seller baru nak cari makan..
membeli dengan shopee tak perlu risau..
shopee ada buyer protection..anda bayar,duit shopee pegang sampai anda sah kan barang itu sampai..
tapi shopee juga track barang itu untuk produk yang perlu dipos la yer...
jika dah berjaya dihantar oleh posmen,shopee akan alert pembeli siap dengan nama penerima parcel tersebut..
den rasa shopee dah deal dengan poslaju pasal SOP ni..
shopee juga agak pantas menjawab persoalan menerusi emel

sebab tu den rasa shopee ni bole pegi jauh..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Likes capachou, Yul-Minho liked this post
  #7  
Old 16-05-2017, 07:04 PM
tr4falgar tr4falgar is offline
Active Plus

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 4,944
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 58
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
haha susahla seller baru nak cari makan..
membeli dengan shopee tak perlu risau..
shopee ada buyer protection..anda bayar,duit shopee pegang sampai anda sah kan barang itu sampai..
tapi shopee juga track barang itu untuk produk yang perlu dipos la yer...
jika dah berjaya dihantar oleh posmen,shopee akan alert pembeli siap dengan nama penerima parcel tersebut..
den rasa shopee dah deal dengan poslaju pasal SOP ni..
shopee juga agak pantas menjawab persoalan menerusi emel

sebab tu den rasa shopee ni bole pegi jauh..
den tak meragui soal barang sampai atau tidak, memang takde masalah setakat ni..

yg menjadi masalah ialah ketulinan sesuatu barang, contoh power bank, chat ngan seller kata ori, bila sampai, kita check tak ori..

benda2 gini yg den akan baca comment2 customer dlu hehe

seller baru kene usaha keras la utk dapatkan kepercayaan customer
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #8  
Old 16-05-2017, 07:21 PM
ramos ramos is offline
Super Active

ramos's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,985
Thanks (Received): 144
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

setakat ni bnyak gak brg2 murah kat shopee compared to lazada, 11street
Reply With Quote
  #9  
Old 16-05-2017, 07:25 PM
rebellion rebellion is offline
Legendary Member

rebellion's Avatar
 
Trader Rating: (42)
Join Date: May 2010
Location: Steam/DoTa2
Posts: 15,969
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 6
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

berapa banyak shoppe caj kite sebagai penjual?
__________________
Quote:

Fesyen Permotoran Kegemaran Anda!
Hubungi facebook.com/SuperFlyCloth @ 012-343 2177

Thread DotA 2 The International 2017 | Beriklan di siggy ambe?
Reply With Quote
  #10  
Old 16-05-2017, 11:05 PM
wataktau wataktau is offline
Regular

wataktau's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2017
Posts: 429
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 55
Active Level
Default

Aku suka shopping kat shopee dari lazada.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump