Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 08-05-2013, 12:08 PM
abdulricks85 abdulricks85 is offline
Active Plus

abdulricks85's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2010
Location: JDT
Posts: 2,877
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by amuk293 View Post
aku slalu beli dari aliexpress ni..memang bagus..murah..dan selamat...duit kita takkan sampai ke seller selagi kita tak terima barang...setakat ni dah 2 barang aku beli..guna chinapost jer...haha

Haah btul tu bro..ari tu aku order jam sillicone 100pcs dekat sebulan baru smpi.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 08-05-2013, 12:10 PM
balung balung is offline
Regular

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2013
Posts: 434
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by abdulricks85 View Post

kalu borong kt aliexpress masih ok lagi la sbb murah skit dari alibaba (alibaba kene beli kuantiti yg besar),cuma yg bagus kt aliexpress suma kedai guna ESCROW.payment akan di releasekn kpd tokey kedai apabila barang dah smpi kepada customer.sbb tu lps ter

tak tau plak taobao tu bro hehehe..yg tau dhgate,aliexpress ngn alibaba

sy biasanya guna debit card,dan kad tu mesti owner pnya,bkn org lain.kalu x akan di refund balik ke bank kad tersebut.dan tempoh refund tu 7-14hari bkerja.kalu maybank debit kad tu kompem la boleh

ikut berat tu bro,kecuali kalu pakai China Post,mmg free la.byk mana pn kita amik.tp mmg lama guna china post tu nk smpi ke alamat kita.minimum order bergantung pada kedai.ada guna lot,ada guna 1pc.kalu barang2 kecik mcm jam getah kne amik lot.1 lot ada 10pcs mcm tu

blk nnt usha blk si Ali ni.. kat ofis ni xleh buka laak... leh buka homepage je.. tpi perasan die gune US dolar yer..?
Reply With Quote
  #13  
Old 08-05-2013, 12:11 PM
abdulricks85 abdulricks85 is offline
Active Plus

abdulricks85's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2010
Location: JDT
Posts: 2,877
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hil.my View Post
bagus bro.. boleh buat panduan ni
saje je bro,memeriahkan ekonomi org2 islam insyallah bulan 11 nak pegi ke guangzhou,borong trus kt plaza2 sana
Reply With Quote
  #14  
Old 08-05-2013, 12:18 PM
abdulricks85 abdulricks85 is offline
Active Plus

abdulricks85's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2010
Location: JDT
Posts: 2,877
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dhiaperfumes View Post
kalau beli banyak banyak xde masalah ker.. kastam x kacau ker..
kalu beli banyak paling selamat guna China Post(lambat smpai) atau EMS (mahal skit,tp tetap smpi).kalu guna DHL,Fedex,UPS mesti akan sangkut kt kastam.ni info sy dapat dari forum2 luar yg bincang beli barang kt aliexpress.rata2 memilih China Post atau EMS sbb mudah,selamat dan bgus.

Kalu nk cepat smpi,guna DHL @ Fedex @ UPS.tp sediakn duit poket lebih la nk byar kastam

Satu lg,jgn minta POS Malaysia jadi ejen kita utk setelkan barang kita kalu sangkut kastam.sbb bayarannya mmg mahal boleh mencecah beribu2.
Reply With Quote
  #15  
Old 08-05-2013, 12:21 PM
abdulricks85 abdulricks85 is offline
Active Plus

abdulricks85's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2010
Location: JDT
Posts: 2,877
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by balung View Post
blk nnt usha blk si Ali ni.. kat ofis ni xleh buka laak... leh buka homepage je.. tpi perasan die gune US dolar yer..?
haah bro..guna dollar.sy guna widget currency yg ada kt windows 7 ni,untuk agak2 bpe kos kne bayar dlm MYR
Reply With Quote
  #16  
Old 08-05-2013, 12:32 PM
hil.my hil.my is offline
Active Plus

hil.my's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,936
Thanks (Received): 154
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
Default

payment guna paypal boleh ke?
Reply With Quote
  #17  
Old 08-05-2013, 12:35 PM
sitoplasmat sitoplasmat is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2010
Posts: 3,552
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 3
Active Level
Default

terbaik punya thread nei tt..boleh buat biz ini mcm
Reply With Quote
  #18  
Old 08-05-2013, 12:38 PM
syah99 syah99 is offline
Super Active

syah99's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2006
Location: Battlefield
Posts: 6,042
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 37
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abdulricks85 View Post
Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia...

Saja nak buka thread ni sbb nak tau berapa ramai warga CG yang [email protected] berurusan dengan pembelian dari website yg sy bg tu www.aliexpress.com

Untuk makluman, saya dah membeli barang2 dari situ contoh macam jam, tablet, antenna wifi dan mini projektor.Suma saya jual di FACEBOOK DAN MUDAH.MY. Setakat ni tiada masalah dan menggunakan khidmat EMS ataupn China Post. Kalau EMS mmg amik masa dalam 7-10 hari la.kalu guna China Post...ya allah,memang dekat sebulan baru dpt tu brg.TP YANG BAGUSNYA BARANG TETAP SAMPAI.Yang lain2 punya perkhidmatan belum try lg.Tp CUBA ELAKKAN GUNA Fedex ataupn DHL sbb biasanya bila brg tu smpi rumah kita kne cas lg utk brg tersebut.diorg ckp cukai kastam dan bla bla bla.tp yg sy pelik guna EMS ngn China Post barang boleh lepas plak..xde nak bayar cukai lg.

Jadi mari la kita share info sebanyak mungkin maklumat2 di sini supaya kita sama2 blh maju dalam perniagaan kita masing2 ...
tolong beli 1 barang bole ke TT? berapa upah
__________________
BLITZKRIEG!!!
Reply With Quote
  #19  
Old 08-05-2013, 12:45 PM
balung balung is offline
Regular

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2013
Posts: 434
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by abdulricks85 View Post
saje je bro,memeriahkan ekonomi org2 islam insyallah bulan 11 nak pegi ke guangzhou,borong trus kt plaza2 sana
boleh kirim barang? hahaha
Reply With Quote
  #20  
Old 08-05-2013, 12:45 PM
hil.my hil.my is offline
Active Plus

hil.my's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,936
Thanks (Received): 154
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by abdulricks85 View Post
saje je bro,memeriahkan ekonomi org2 islam insyallah bulan 11 nak pegi ke guangzhou,borong trus kt plaza2 sana
terbaaaaik.. info kt cg ni.boleh kirim2
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump