Bonus terbesar 250% di Forex! Dapatkan welcome bonus daripada broker forex yang terkemuka!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

CG Sponsors



Recommended Brokers

Forex Contest

CG Updates
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 5,604
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 8,597
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 32,706
More...
Reply
 
Thread Tools
  #10751  
Old 09-02-2015, 12:33 PM
BHK BHK is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,024
Poster Rank: #3601
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Misi Bantuan Banjir RF Edisi 4

Bantuan masih d perlukan dari dermawan untuk menyumbang RM35.00 utk menampung kos pembelian:-

Set pertukangan
-paku stgh kilo*
-gergaji saiz sederhana 1unit*
-tukul 1unit*
Berjumlah RM35.00 satu set

Serah pd keluarga yg rumah masih bole dibaiki.

Selama mana mangsa duduk dirumah/syurga keluarga mereka selagi itulah ganjaran utk penyumbang..in sha Allah

Kepada yg berhasrat menyumbang boleh hubungi DB atau salurkn ke akaun Club,

Nama Bank: Maybank Berhad, Cawangan Mantin
No. Akaun: 555087200938
Nama Akaun: Kelab Pemilik MPV Nazaria Malaysia

Bagi tujuan tersebut segala pertanyaan berkenaan bantuan ikhlas berikut, boleh berhubung dengan :-
#Pn Aleeza 013-644 2145
#DB 019-3847832 dan. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
*#Jai 012-3144431.

Senarai Penderma
1- Hj Napala (1 set/paid 9/2)
*2-Bozo (1 set)
3- Shah Wak Lah (1 set)
4- Artega (1 set)
5- Hamba Allah (10 set)
6-
7-
8-
9-
10-
11-
#Tarikh Akhir Sumbangan *11/2/2014
** * * * * * * *
📢⚠📢⚠📢⚠
#bg yg dh membuat sumbangan akan di masukkan ke dlm group khas bertujuan update segala jumlah sumbngan dan serahan di lokasi kelak

Bantuan terbuka buat semua warga RF/CG serta masyarakat setempat, sesungguhnya keperihatian kita semua merupakan satu komitmen yang ditagih bagi meringankan bebanan mangsa banjir. In Sha Allah moga dipermudahkan.....
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #10752  
Old 08-04-2015, 09:21 PM
butirnangka butirnangka is offline
Normal Member

butirnangka's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 285
Poster Rank: #8289
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

assalamualaikum semua sahabat....
sepi dah sekarang sejak ada talian lain yg lebih mudah n cepat,,,,
Reply With Quote
  #10753  
Old 28-04-2015, 11:01 PM
abei abei is offline
Active Member

abei's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 1,191
Poster Rank: #3205
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

salam semua..sy ingin bertanya..naza ria sy over heating..air keluar dibawah engin..apa yg bocor?water pump ke tuan?? bila masa nak masukkan stop leak?tq
__________________
BERUSAHA DAN BERTAWAKAL KEPADA'NYA'
Reply With Quote
  #10754  
Old 30-04-2015, 02:04 PM
BHK BHK is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,024
Poster Rank: #3601
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Lokasi mana Abi...cal saya..insyaAllah saya bantu..0193847832
Reply With Quote
  #10755  
Old 01-05-2015, 01:27 AM
sekolah atap sekolah atap is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2010
Posts: 471
Poster Rank: #6159
Blog Entries: 1
Thanked 2 Times
Active Level
Default

assalam, kereta saya meragam hari ini
bila tutup enjin..nak start balik tak boleh.. kena tunggu sampai sejuk
pomen kata altenator problem. tadi dia pakai jumper utk idupkan kereta saya
bila sampai rumah...dalam 3 jam.. saya boleh idupkan balik..

saya x pernah tukar.. mahal ke
__________________
saya beli scrap yang mengandungi emas dan perak terutama scrap kilang seperti goldwire, gold lead, perak dan lain2
Reply With Quote
  #10756  
Old 01-05-2015, 10:28 PM
sconsult sconsult is offline
CG Top Poster Club

sconsult's Avatar
 
Trader Rating: (100)
Join Date: Dec 2007
Posts: 22,624
Poster Rank: #75
Thanked 632 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sekolah atap View Post
assalam, kereta saya meragam hari ini
bila tutup enjin..nak start balik tak boleh.. kena tunggu sampai sejuk
pomen kata altenator problem. tadi dia pakai jumper utk idupkan kereta saya
bila sampai rumah...dalam 3 jam.. saya boleh idupkan balik..

saya x pernah tukar.. mahal ke
Bos, saya bukan pomen, tapi tahu jugalah nak cari fault location.

Kalau kereta tak boleh start, ada beberapa spot/komponen yg kita kena teliti:
Bateri
Solenoid & starter
Relay & fuse terbabit
Ignition switch
Serta wiring+connection bagi semua komponen di atas.

Kena tahu test setiap satu utk kenalpasti yg faulty. Biasanya masalah kecil je.

Alternator pula ada ujian berasingan berkaitan bateri.

Last edited by sconsult; 02-05-2015 at 09:48 AM..
Reply With Quote
  #10757  
Old 02-05-2015, 01:35 PM
sekolah atap sekolah atap is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2010
Posts: 471
Poster Rank: #6159
Blog Entries: 1
Thanked 2 Times
Active Level
Default

nak tanya sahabat2..
kawan yang pandai repair kat sg siput tu nama sapa dan apa no tel.. saya duk kat chemor.. plan nak jumpa dia.. dah pening dgn AG saya ni
__________________
saya beli scrap yang mengandungi emas dan perak terutama scrap kilang seperti goldwire, gold lead, perak dan lain2
Reply With Quote
  #10758  
Old 19-05-2015, 04:14 PM
kancilhijau kancilhijau is offline
Active Member

kancilhijau's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,445
Poster Rank: #2725
Thanked 15 Times
Active Level
Default

assalamualaikum semua pemilik2 dan otai2 AG...

saya ada niat nak memiliki AG nie memandangkan family semakin membesar dan perlu sedikit keselesaan...

nak mintak pendapat dan pandangan drp semua...

semalam ada test drive 2 biji keta...

Kereta pertama:

Model: Nazaria
Thn : 2005
Harga OTR : RM19.5k
Condition : 5/10 (bg saya la)
- cat x baper cun, ada calar kat front bumper (tokey kata akan touch-up)
- sliding door belah kanan sgt ketat utk buka dan tutup
- seat lama dah crack kulitnya
- masa test drive stereng gegar semacam x kira perlahan atau laju
- rasa mcm kurang pick up
- ikut kata tokey x der masalah overheat

Kereta kedua

Model: Kia Carnival
Thn : 2002
Harga OTR : RM17k
Condition : 9/10 (bg saya la)
- keta cun
- cat baru
- seat baru
- test drive smooth
- rasa lebih kuasa dan pick up compare dgn kereta pertama
- ikut kata tokey owner lama mmg maintain keta dan service kat tmpt yg boleh tahan mahal kat area sini
- bukak penutup minyak x Nampak tanda2 teh susu

Tanya member pomen, dia kata kalau Carnival spare part lebih mahal berbanding Naza terutama gear box...betul ke?

Antara 2 kereta tu mana satu yang lebih berbaloi? Bg saya yang kedua tu lg ok. Mintak pandangan otai2 juga...

p/s : exicited test drive punya pasal smpai lupa langsung nak snap gambor....hehehe
Reply With Quote
  #10759  
Old 20-05-2015, 01:14 PM
rattler69 rattler69 is offline
Newbies

rattler69's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
Poster Rank: #45673
Thanked 0 Times
Active Level
Default overhaul naza ria

assalamualaikum

kete naza saya baru je rosak. tgh fikir sama ada nak overhaul, tukar enjin kia semula atau tukar enjin toyota/nissan.

apa pendapat tuan2. kos overhaul pon dah 15 ribu

nak tukar kete lain, jenuh nak berhutang lg.

terimakasih atas pandangan tuan2

wasalam
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:07 AM.


Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE