Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex General Discussion

Forex General Discussion General discussion of forex trading. Any common discussion related of forex could be find here except of Forex systems.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-03-2017, 01:05 AM
adib adib is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2009
Posts: 358
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 6
Active Level
Default Sembang Copy Trading

Assalamualaikum Warga Carigold....

Saya telah bermain forex sejak dari 2008 sehingga kini. Tak lah berterusan, on off jugak lah kalau dah kalah, kemudian muhasabah diri. Selalunye untung dan rugi...tapi total akhirnya rugi balik. Kemudian cari teknik baru lagi. Dah banyak juga pengalaman seperti berikut.

1. Buat teknik dan modify expert advisor - banyak masa gak nak study mql4 dan buat programming, teknik pun tak cukup kuat nak lawan market yang bergelora.
2. Backtest EA di pasaran - banyak gak masa dibazirkan membacktest EA yang hampeh.
3. Trade based on indicator - beli satu tu je...lepas tu tobat, tertipu masa awal2 dulu
4. Trade based on technical analysis- banyak jugak nak kena baca dan faham, huhu.
5. Trade based on fundamental analysis - broker dah start kacau dengan slippage dan spread tak munasabah.
5. Trade based on free and paid signals - payah gak sebab kena ade depan PC all the time bila signal muncul.

Setelah hampir banyak masa dan wang digunakan, rasanya nak give up dengan teknik2 di atas. Walaupun ilmu forex bertambah, masih lagi tak dapat consistent profit. Tetapi saya masih yakin dengan transaksi forex trading yang berjumlah billion setiap hari ini. Saya kini hendak beralih ke Copy Trading under tab signals dekat metatrader 4, atau pun signal2 automated trading yang reliable. Rasa lebih mudah, tidak kusut, dan goyang kaki , just kena pandai baca performance provider signal mana yang cun.

Saya ingin bertanya kepada warga carigold yang dah ada pengalaman copy trading, untung atau rugi untuk dibincangkan bersama. Jika ada cadangan, pengalaman, boleh la dikongsi bersama.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-05-2017, 10:30 PM
muhammadmrthq muhammadmrthq is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2016
Posts: 42
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Teruskan update jurnal tuan
Reply With Quote
  #3  
Old 24-05-2017, 09:07 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,477
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 128
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adib View Post
Assalamualaikum Warga Carigold....

Saya telah bermain forex sejak dari 2008 sehingga kini. Tak lah berterusan, on off jugak lah kalau dah kalah, kemudian muhasabah diri. Selalunye untung dan rugi...tapi total akhirnya rugi balik. Kemudian cari teknik baru lagi. Dah banyak juga pengalaman seperti berikut.

1. Buat teknik dan modify expert advisor - banyak masa gak nak study mql4 dan buat programming, teknik pun tak cukup kuat nak lawan market yang bergelora.
2. Backtest EA di pasaran - banyak gak masa dibazirkan membacktest EA yang hampeh.
3. Trade based on indicator - beli satu tu je...lepas tu tobat, tertipu masa awal2 dulu
4. Trade based on technical analysis- banyak jugak nak kena baca dan faham, huhu.
5. Trade based on fundamental analysis - broker dah start kacau dengan slippage dan spread tak munasabah.
5. Trade based on free and paid signals - payah gak sebab kena ade depan PC all the time bila signal muncul.

Setelah hampir banyak masa dan wang digunakan, rasanya nak give up dengan teknik2 di atas. Walaupun ilmu forex bertambah, masih lagi tak dapat consistent profit. Tetapi saya masih yakin dengan transaksi forex trading yang berjumlah billion setiap hari ini. Saya kini hendak beralih ke Copy Trading under tab signals dekat metatrader 4, atau pun signal2 automated trading yang reliable. Rasa lebih mudah, tidak kusut, dan goyang kaki , just kena pandai baca performance provider signal mana yang cun.

Saya ingin bertanya kepada warga carigold yang dah ada pengalaman copy trading, untung atau rugi untuk dibincangkan bersama. Jika ada cadangan, pengalaman, boleh la dikongsi bersama.
ni soalan ke cadangan tuan?macam salah section je
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #4  
Old 26-05-2017, 09:59 AM
abu85 abu85 is offline
CG Top Poster Club

abu85's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: May 2008
Location: Supporter Instaforex
Posts: 29,366
Thanks (Received): 401
Likes (Received): 26
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
ni soalan ke cadangan tuan?macam salah section je
soalan pun ada cadangan pun ada..

tp bila ada nya system signal provider dan copytrade ni...saya tgk mmg positive...berbanding PAMM... sbb kita boleh manage akaun sendiri..
__________________
IB INSTAFOREX
LOCAL DEPO AND WITHDRAW
REBATE 80% SETIAP MINGGU BANK IN
CLICK HERE AFFILATE PDY
[SMS/CALL/WHATSAPP] 0128382849
Reply With Quote
  #5  
Old 26-05-2017, 10:06 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,477
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 128
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abu85 View Post
soalan pun ada cadangan pun ada..

tp bila ada nya system signal provider dan copytrade ni...saya tgk mmg positive...berbanding PAMM... sbb kita boleh manage akaun sendiri..
betul tu..saya tak setuju dengan system PAMM..sekarang ramai lebih terbuka mata untuk tidak menyerahkan jiwa dan raga kepada seorang individu
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #6  
Old 26-05-2017, 10:47 AM
abu85 abu85 is offline
CG Top Poster Club

abu85's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: May 2008
Location: Supporter Instaforex
Posts: 29,366
Thanks (Received): 401
Likes (Received): 26
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
betul tu..saya tak setuju dengan system PAMM..sekarang ramai lebih terbuka mata untuk tidak menyerahkan jiwa dan raga kepada seorang individu
PAMM ni la yang byk di MLM kan.. huhu...
__________________
IB INSTAFOREX
LOCAL DEPO AND WITHDRAW
REBATE 80% SETIAP MINGGU BANK IN
CLICK HERE AFFILATE PDY
[SMS/CALL/WHATSAPP] 0128382849
Reply With Quote
  #7  
Old 26-05-2017, 12:25 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,477
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 128
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abu85 View Post
PAMM ni la yang byk di MLM kan.. huhu...
MLM satu hal..yang tak wujud pun orang boleh pecaya..takde investor password takde pape bagi ayat manis dengan jadual agihan keuntungan yang tak logik pun orang pecaya..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump