Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Trading Styles

Forex Trading Styles Some traders prefer to use several methods in their trading. This forum discussed about it in details.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 25-10-2008, 02:30 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 633
Likes (Received): 46
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Asalamualaikum,


Selamat Pagi Traders Semua,


Saya membuka thread ini khusus untuk membincangkan "TEKNIK CSR100". Teknik ini secara amnya telah di bincangkan di thread " Are You a Moving Average Traders? ". Disebabkan teknik ini lebih kepada penggunaan "Support n Resistance" , saya fikir adalah lebih baik di wujudkan satu thread yang baru agar tidak mengelirukan dengan teknik MA walaupun pengunaan MA ada sebagai indi tambahan.


Semuga thread ini akan memberi manafaat kepada kita semua. Segala cadangan, pendapat, idea maupun kritikan amat di alukan-alukan untuk memantapkan lagi "TEKNIK CSR100" dan saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih. Jom kita kongsi ilmu forex.


KISS - KEEP IT SIMPLE n SMART


Happy Trading
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.



Wasalam.
Terima kasih yg tdk terhingga bro JGV100 kerana sudi berkongsi ilmu. Harap dimurahkan rezeki
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
Thanks JGV100 thanked for this post
Paid Advertisement
  #22  
Old 25-10-2008, 02:34 PM
tomie tomie is offline
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 71,597
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 185
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Tahniah broo..
Moga thread nie akan byk memberi manfaat kpd newbies cam aku nie..
Harap dpt fedback dari member yg lain supaya teknik nie akan terus sukses..

(Aku : Pengguna tegar teknik MA
)
ceq pun...
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #23  
Old 25-10-2008, 02:37 PM
bujut_EF bujut_EF is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Posts: 506
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

tq tuan tanah....ilmu...ilmu...
Reply With Quote
  #24  
Old 25-10-2008, 02:41 PM
JGV100 JGV100 is offline
Super Active

JGV100's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2007
Location: Port Kembla / Seacliff Bridge
Posts: 5,902
Thanks (Received): 3745
Likes (Received): 69
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
bro mcm mana nak lukis sbr tu secara manual....boleh tunjukkan cara pengiraan tak ???....hamba baru na belajo ni... tq


Teknik ini based pada pure price action sahaja dan tidak ada apa2 pengiraan di buat. SBR hanya boleh di lukis apabila fenomena "Role Reversal" berlaku. Mesti ada Support, Breakout dan Resistance. Fungsi Support telah berubah kepada Resistance. SBR = Support become Resistance. Untuk RBS adalah sebaliknya. Rujuk balik kepada Charts, insyaALLAH bro akan nampak
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.



Harap dapat membantu.
Reply With Quote
Thanks razali85, juwa, Septer, kekak, cd2009 and 4 others thanked for this post
  #25  
Old 25-10-2008, 02:41 PM
mmoney mmoney is offline
Regular

mmoney's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Posts: 215
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tumpang tanya lagi bro...

bro leh jelaskan syarat sah breakout ikut style bro tak? camana supaya tak terjerumus dgn false breakout kat snr tu..?

cth sbr, masa kat 'becomes' tu adakah close dibawah snr tu atau body panjang melepasi snr tu atau ada cara lain nak confirmkan support da jadi resistance..?


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #26  
Old 25-10-2008, 03:12 PM
JGV100 JGV100 is offline
Super Active

JGV100's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2007
Location: Port Kembla / Seacliff Bridge
Posts: 5,902
Thanks (Received): 3745
Likes (Received): 69
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
tumpang tanya lagi bro...

bro leh jelaskan syarat sah breakout ikut style bro tak? camana supaya tak terjerumus dgn false breakout kat snr tu..?

cth sbr, masa kat 'becomes' tu adakah close dibawah snr tu atau body panjang melepasi snr tu atau ada cara lain nak confirmkan support da jadi resistance..?


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Satu soalan yang bagus. Nampaknya bro lebih advance sikit. Teknik ini tidak menggalakan untuk kita trade apabila berlakunya breakout, tetapi menggunakan breakout untuk menandakan berlakunya fenomena role reversal. Untuk meng confirmkan sesuatu SBR biasanya saya menunggu sekurang2nya price tidak melepasi SBR sebanyak dua kali (1st Retest, 2nd Retest ataupun 3rd Retest). Close Candle dibawah SBR juga boleh membantu. Saya akan huraikan lebih lanjut apa itu RETEST dan bagaimana cara yang betul untuk enter trade selepas SBR atau RBS tejadi di post2 akan datang. Sekarang baru muqqadima aja. Blum sampai lagi ke topic macamana nak trading menggunakan TEKNIK CSR100. Harap dapat bersabar.
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
Thanks johnlabu69, imran murtaza, zaimi1983 thanked for this post
  #27  
Old 25-10-2008, 03:22 PM
mmoney mmoney is offline
Regular

mmoney's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Posts: 215
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Satu soalan yang bagus. Nampaknya bro lebih advance sikit. Teknik ini tidak menggalakan untuk kita trade apabila berlakunya breakout, tetapi menggunakan breakout untuk menandakan berlakunya fenomena role reversal. Untuk meng confirmkan sesuatu SBR biasanya saya menunggu sekurang2nya price tidak melepasi SBR sebanyak dua kali (1st Retest, 2nd Retest ataupun 3rd Retest). Close Candle dibawah SBR juga boleh membantu. Saya akan huraikan lebih lanjut apa itu RETEST dan bagaimana cara yang betul untuk enter trade selepas SBR atau RBS tejadi di post2 akan datang. Sekarang baru muqqadima aja. Blum sampai lagi ke topic macamana nak trading menggunakan TEKNIK CSR100. Harap dapat bersabar.
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Terima kasih bro...sy akan sabar menunggu, elemen tak sabar tu la yg buat sy tak consistent lagi dlm trading..hu..hu..hu..
Reply With Quote
  #28  
Old 25-10-2008, 03:38 PM
kodek kodek is offline
Active Member

kodek's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2008
Location: Sydney
Posts: 1,646
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

thanx bro JGV100 .. sangat menarik dan simple utk diikuti oleh newbies cam aku ni
Reply With Quote
  #29  
Old 25-10-2008, 04:34 PM
Xprim3 Xprim3 is offline
Junior

Xprim3's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 57
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Asalamualaikum,


Selamat Pagi Traders Semua,


Saya membuka thread ini khusus untuk membincangkan "TEKNIK CSR100". Teknik ini secara amnya telah di bincangkan di thread " Are You a Moving Average Traders? ". Disebabkan teknik ini lebih kepada penggunaan "Support n Resistance" , saya fikir adalah lebih baik di wujudkan satu thread yang baru agar tidak mengelirukan dengan teknik MA walaupun pengunaan MA ada sebagai indi tambahan.


Semuga thread ini akan memberi manafaat kepada kita semua. Segala cadangan, pendapat, idea maupun kritikan amat di alukan-alukan untuk memantapkan lagi "TEKNIK CSR100" dan saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih. Jom kita kongsi ilmu forex.


KISS - KEEP IT SIMPLE n SMART


Happy Trading
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.



Wasalam.
syabas di ucapkan pada bro karena sudi jd sifu kat CG!!!
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


org camni la yg kira cari... menyampaikan dan berkongsi ilmu secara terbuka...
takde nak "klik kat signature utk dapatkan teknik", takde nak kene register itu ini...
tahniah dan teruskan usaha murni bro... leh panggey sifu dah...
sifu JGV100...



p/s: masta azam575 pon ade...
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
if you don't understand the market, u are gambling...
MM : +200pip/day = no 1 || my LAST chance in this arena
Reply With Quote
  #30  
Old 25-10-2008, 05:02 PM
king_diamond king_diamond is offline
Legendary Member

king_diamond's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2008
Location: ehsan Ilahi
Posts: 10,171
Thanks (Received): 359
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bro azam...pengguna tegar EA pun join nak belajar ni, seharusnya newbie2 cam aku pun kena berguru gak...hehe...sampai bila nak main jin, tul tak
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
AL-MULKAL-WAQI'AHAL-INSAN

Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
csr100, jgv100, support resistance

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump