Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Trading Styles

Forex Trading Styles Some traders prefer to use several methods in their trading. This forum discussed about it in details.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 27-02-2013, 05:29 AM
Storyday Storyday is offline
Active Member

Storyday's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,398
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 5
Active Level
Default TBST Trading

Tujuan sy buka bukan untuk mengajar, tetapi nk tanya,
mengapa di Carigold tidak dijadikan medium untuk belajar TBST ya?
Susah nk cari bahan bacaan untuk TBST nih.
Reply With Quote
Thanks shazjr, CLU34NG thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 27-02-2013, 06:11 AM
turtletrade turtletrade is offline
Active Member

turtletrade's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Apr 2012
Posts: 2,045
Thanks (Received): 50
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

forum utk TBST

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #3  
Old 27-02-2013, 06:27 AM
Storyday Storyday is offline
Active Member

Storyday's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,398
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Okey.. tapi Administrators have forbidden any new members.
Saya tak boleh register ke dlm forum tu. Tu lah pasal sy tak boleh
ikuti pembelajaran TBST..Ada tak masta-masta TBST sekitar Melaka??
Minat sgt ni.
Reply With Quote
  #4  
Old 27-02-2013, 06:44 AM
NeoVeeX NeoVeeX is offline
Regular

NeoVeeX's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2013
Posts: 134
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Bukan ke ramai trader TBST ni kelaut semuanya? Yang profit semua yang konon2 otai mereka je yang lain2 follow ikut tak kemana pun.. duk tayang micro2 account konon dah untung berjuta.. 3 tahun dah follow mengarut semua ni.. ni kalau pengikut2 dia baca ayat ni diorang akan senyum je.. (senyum kononnya mereka profit).. macam aku dulu hehe
Reply With Quote
  #5  
Old 27-02-2013, 06:57 AM
akira8456 akira8456 is offline
Super Active

akira8456's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2009
Location: kulim
Posts: 6,292
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

wangold pun ada,cer cari kat sana
Reply With Quote
  #6  
Old 27-02-2013, 07:07 AM
kainlangsir kainlangsir is offline
Legendary Member

kainlangsir's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2006
Location: Umbrella Hills
Posts: 11,656
Thanks (Received): 39
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Tak best TBST ne..setup dia jarang2 je muncul.
__________________
Beli/Jual Bitcoin
Reply With Quote
  #7  
Old 27-02-2013, 07:10 AM
FaZiL^aFiZi FaZiL^aFiZi is offline
Legendary Member

FaZiL^aFiZi's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Nov 2011
Location: 2015 Trading
Posts: 15,348
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Bukan ke ramai trader TBST ni kelaut semuanya? Yang profit semua yang konon2 otai mereka je yang lain2 follow ikut tak kemana pun.. duk tayang micro2 account konon dah untung berjuta.. 3 tahun dah follow mengarut semua ni.. ni kalau pengikut2 dia baca ayat ni diorang akan senyum je.. (senyum kononnya mereka profit).. macam aku dulu hehe
Wah sound tepat.... keh keh keh keh
Reply With Quote
  #8  
Old 27-02-2013, 07:19 AM
imutm imutm is offline
Active Plus

imutm's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2010
Posts: 2,604
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Tbst bg aku agak complicated. Byk melibtkan kfahaman bukan kerangka kerja semata2
Reply With Quote
  #9  
Old 27-02-2013, 07:38 AM
zeman zeman is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2009
Posts: 5,491
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Bukan ke ramai trader TBST ni kelaut semuanya? Yang profit semua yang konon2 otai mereka je yang lain2 follow ikut tak kemana pun.. duk tayang micro2 account konon dah untung berjuta.. 3 tahun dah follow mengarut semua ni.. ni kalau pengikut2 dia baca ayat ni diorang akan senyum je.. (senyum kononnya mereka profit).. macam aku dulu hehe
mesti masta salah seorang kan yang kelaut. jgn tuan salahkan teknik kalau MC..kaji balik..TBST ni bukan saja melibatkan kerangka kerja semata2..ianya lebih kepada trade kefahaman..maknnya gunalah teknik apapun..kalau x faham..mesti akan kelaut...

jadi bukan salah teknik. salah kerana tidak faham. sy belajar TBST dari kawan..2 kali jgk kelaut sebab x faham..dalam forum TBST sy x masuk sebab dah x boleh..

trade kefahaman..
Reply With Quote
  #10  
Old 27-02-2013, 08:01 AM
Storyday Storyday is offline
Active Member

Storyday's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,398
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Saya nk belajar juga teknik TBST ni sebab katanya kefahaman tentang market(TBST sangat focus ataupun HANYA focus pada EU sahaja) sangat jitu.
Normally trader aliran TBST akan OP selepas 'laut tenang' muncul pula candle bank >32 pips.. Biasanya traders aliran TBST akan masuk post pada candle yg kedua dgn FULL Margin.

Ini saya faham, tetapi setup yg cun tu, sangat2 'rare', ataupun sangat sukar dijumpai. Kadang letih, sebab sy hanya tahu satu teknik tu je laa.
Pasal tu saya buka thread ni, nk tahu dgn lebih lanjut ttg 'Zon A, B , C' ,'TK Shadow' , 'TK Arah' ..Mcm2 lah. Apa kata, kita belajar di sini sahaja? Kalau ad masta yg sudi curahkan ilmu..thanks!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump