Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Trading Styles

Forex Trading Styles Some traders prefer to use several methods in their trading. This forum discussed about it in details.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 04-01-2012, 01:43 AM
MAIDIN MAIDIN is offline
Super Active

MAIDIN's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2008
Posts: 8,164
Thanks (Received): 447
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
macammana nak jawab ni -

(harap MAIDIN dah baca dari awal thread, termasuk, thread terdahulu dari ini)

'tidak cukup dengan itu saja' - itu jawapannya
terima kasih bro atas jawapan . saya akan membaca lagi
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
DAULAH GOLD SDN BHD (D'GOLD)

DAULAH GROUP MEMBER


HUBUNGI SAYA MELALUI FB : MAIDIN CARIGOLD
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 04-01-2012, 01:45 AM
meijin meijin is offline
Legendary Member

meijin's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Oct 2008
Location: metaʇɹɐpǝɹ4
Posts: 11,656
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

banyak ilmu dalam ni..
ilmu thread sebelum ni pn aku xpaham lg..
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
INSTAFOREX AFFiliate code = DPRZ
[WTS] New & Original Authentic ⛛⛛⛛
|Sugarcane| |Momotaro| |LEVI's| |Replay|
Reply With Quote
  #23  
Old 04-01-2012, 01:47 AM
ExpertTrader ExpertTrader is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 875
Thanks (Received): 547
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Spread lagi (selalu kena ingat Spread Rendah = Liquidity tinggi, Spread Tinggi = Liquidity Low)

Tau apa pasal Masa News Spread jadi besar tak hingat ?

- Adakah pasal Market Maker 'mengada-ngada' ?

Jawapan Sebenar :

'Takde Order kat Market' (ingat, takde Order takde Liquidity)

Dari Hedge Funds, Big Banks kat Tier 1 (Interdealer/Interbank) - remove orders takut 'pasal news' diaorang rugi -
(selepas news result baru diaorang ambik position )

Bila dah takde Orders (yang PALING BESAR) kat Interbank ni - mana liquidity ?

Benda ni pass kat Tier 2 - Tier 2 Bank ni pulak takkan provide liquidity kalau dia tak dapat hedge dengan Interbank, disebabkan liquidity takde, diaorang pun Widen kan Spread ke Tier 3 - ECN dan Retail Brokers

Brokers apa lagi - SAMALAH

- harap paham -
Reply With Quote
  #24  
Old 04-01-2012, 01:48 AM
EoneT76 EoneT76 is offline
Regular

EoneT76's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2010
Posts: 436
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
Default

tempah seat jugak la.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
DOA - USAHA - IKHTIAR - TAWAKAL
APABILA ANDA TELAH MENCUBA TETAPI ANDA GAGAL ITU BUKANLAH ERTI KEGAGALAN YANG SEBENAR TETAPI JIKA ANDA LANGSUNG TIDAK MAHU MENCUBA ITULAH KEGAGALAN YANG SEBENAR
Reply With Quote
  #25  
Old 04-01-2012, 03:43 AM
mier mier is offline
Junior

mier's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2010
Posts: 82
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

penerangan yang menarik dan mendalam....saya suka explanation yang detail bg benda2 yg basic mcm ni...sy still nak mendalami mcm mana nak detect "big players" trade....sy rasa tuan adalah jenis more into fundamnetal than technical...rasanya jer lah...apappun thank for this good info...i'll follow this thread
Reply With Quote
  #26  
Old 04-01-2012, 04:16 AM
meijin meijin is offline
Legendary Member

meijin's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Oct 2008
Location: metaʇɹɐpǝɹ4
Posts: 11,656
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
penerangan yang menarik dan mendalam....saya suka explanation yang detail bg benda2 yg basic mcm ni...sy still nak mendalami mcm mana nak detect "big players" trade....sy rasa tuan adalah jenis more into fundamnetal than technical...rasanya jer lah...apappun thank for this good info...i'll follow this thread
most likely..
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

saya pn follow.........
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
INSTAFOREX AFFiliate code = DPRZ
[WTS] New & Original Authentic ⛛⛛⛛
|Sugarcane| |Momotaro| |LEVI's| |Replay|
Reply With Quote
  #27  
Old 04-01-2012, 12:17 PM
mtyeh36 mtyeh36 is offline
Active Plus

mtyeh36's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2010
Posts: 3,921
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tempah seat dulu.....
__________________
Derma Rumah Anak Yatim Malaysia
Reply With Quote
  #28  
Old 04-01-2012, 05:11 PM
putra1234 putra1234 is offline
Super Active

putra1234's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2010
Posts: 9,768
Thanks (Received): 276
Likes (Received): 248
Active Level
Default

salam TT. den ada juga baca thread TT yang awal. susah juga nak faham. jadi, yang den tgk, kalau trade tf1m.

1)bila trend kuat
-spread kecik
-time retractment, spread kembang.

contoh, kalau d/trend kat tf1m, buka je order window, tunjuk spread kuncup. tapi, bila dia tgh ranging, atau price tak gerak, atau naik, spread tetiba kembang.

tapi, bila dah puas turun, den tgk balik spread tu, walaupun mula2 kembang, tau2 je makin kecik. bila makin kecik, candle full body cantek je ijo.

camtu ke TT?
Reply With Quote
  #29  
Old 04-01-2012, 05:53 PM
Hsedaka Hsedaka is offline
Regular

Hsedaka's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Location: Penang
Posts: 205
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Bahan rujukan yg OK utk faham struktur forex market.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #30  
Old 04-01-2012, 07:26 PM
ExpertTrader ExpertTrader is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 875
Thanks (Received): 547
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Selari dan

Synchronize dengan apa yg saya sampaikan, cuma praktis sehingga NAMPAK dan RASA dgn pasti supaya Setiap Trade tg kita ambik kita dah tau


- berapa pip lagi dia boleh pergi
- pergi ke atas bila kita Buy dan pergi ke bawah bila kita Sell

ITU SEBAB sangat penting untuk kita MenGetahui Mengapa Price BERGERAK.

Yang di tulis di bawah adalah 'pemerhatian saudara' , yg saya tulis sebelum ini Faktanya adalah Price akan bergerak dari Low Liquidity ke High Liquidity (sekali lagi utk kefahaman)


Quote:
salam TT. den ada juga baca thread TT yang awal. susah juga nak faham. jadi, yang den tgk, kalau trade tf1m.

1)bila trend kuat
-spread kecik
-time retractment, spread kembang.

contoh, kalau d/trend kat tf1m, buka je order window, tunjuk spread kuncup. tapi, bila dia tgh ranging, atau price tak gerak, atau naik, spread tetiba kembang.

tapi, bila dah puas turun, den tgk balik spread tu, walaupun mula2 kembang, tau2 je makin kecik. bila makin kecik, candle full body cantek je ijo.

camtu ke TT?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump