Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Trading Styles

Forex Trading Styles Some traders prefer to use several methods in their trading. This forum discussed about it in details.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #461  
Old 10-02-2017, 09:07 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 633
Likes (Received): 46
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Dah mc dah...
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Rasanye forex tak sesuai untuk org yg emosional mcm aku ni
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Bermula dgn overconfident, tamak, bukak lot besar, tak letak SL, tak boleh terima kekalahan, dan akhirnya dilanggar market sampai terduduk penuh penyesalan..

Sabar bro semua org yg bergiat dlm forex merasa MC termasuk saya.
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

Yg penting cuba perbaiki diri dan jgn diulangi kesilapan yg sama.

Kalau rasa masih perlu diperbaiki emosi dan cara trading boleh trade demo dulu sehingga betul2 emosi dan tamak itu dpt dikawal.

Kemudian cuba lagi sehingga berjaya.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #462  
Old 10-02-2017, 09:16 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 633
Likes (Received): 46
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

View pair GJ.

Refer pada TF H4, GJ skrg ini kita boleh lihat dalam trend menurun dan ini boleh dikenalpasti melalui channel descending/menurun seperti chart dibawah.

Pada masa ini sy cuba entry sell utk swing dan cuba utk hold sehingga target 138.950.

Walaubagaimana pun jika analisis salah, saya akan cut loss jika CS mula keluar ke atas upper channel.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
Likes phv2787 liked this post
  #463  
Old 10-02-2017, 10:40 PM
HelangPutih HelangPutih is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 1,863
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 76
Active Level
My Mood:
Default

Quote:

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
wow canggihnya. nak try jgk.
Reply With Quote
  #464  
Old 03-03-2017, 02:29 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 633
Likes (Received): 46
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Entry sell GJ masih floating..Hopefully price ke arah bawah dan descending channel H4 masih lg menunjuk trend ke bawah..Apa2 pun kena lihat next pergerakan market.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
Likes michael scotfield liked this post
  #465  
Old 07-03-2017, 10:31 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 633
Likes (Received): 46
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

GJ on da way ke bawah..harap trend ke bawah masih valid dan majoriti trader push utk ke bawah..

H4 price masih dalam channel menurun. Jika level 138.800 dapat di pecahkan maka kemungkinan price akan ada momentum yg kuat utk ke bawah..Let see.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #466  
Old 18-09-2017, 11:22 PM
Kezerg90 Kezerg90 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2016
Posts: 5
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default terbaekk

thorbaekk mohon belajar
Reply With Quote
  #467  
Old 22-09-2017, 07:22 PM
azriusre azriusre is offline
Active Plus

azriusre's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Sep 2008
Location: Tah..aku pun tak tau
Posts: 4,047
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Entry sell GJ masih floating..Hopefully price ke arah bawah dan descending channel H4 masih lg menunjuk trend ke bawah..Apa2 pun kena lihat next pergerakan market.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Kat mana nak dapat indi tu
Reply With Quote
  #468  
Old 01-10-2017, 01:39 AM
Sjj Tiral. Sjj Tiral. is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2016
Posts: 15
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Dalam bisnes forex yang menyebabkan akaun MC / RUGI ialah NILAI SIZE bila harga bergerak MELAWAN ARUS open position.
Contoh : Katakan lah equity akaun USD 300.00 dan open position seperti dibawah.
sell, size : USD 0.80
sell, size : USD 0.60
sell, size : USD 0.40
sell, size : USD 0.20
buy, size : USD 0.20
buy, size : USD 0.40
(SELL : 2.00, BUY : 0.60).
NILAI SIZE open position ialah SELL = USD 1.40
1 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 1.40, baki = USD 298.60
100 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 140.00, baki = USD 160.00
200 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 280.00, baki = USD 20.00
300 PIP harga bergerak KE ATAS, (Tak sampai 300, 214 pip, akaun close, sebab EQUITY habis).
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Untuk mengelakkan akaun dari MC / RUGI ialah dengan cara :
-----------------------------------------------------------------------------------------------
A. KURANGKAN NILAI SIZE dengan CLOSE position SELL, contohnya sebanyak = USD 0.60, jadi seperti berikut :
sell, size : USD 0.80
sell, size : USD 0.40
sell, size : USD 0.20
buy, size : USD 0.20
buy, size : USD 0.40
Sekarang NILAI SIZE open position ialah SELL = USD 0.80 (sell : 1.40 buy : 0.60)
1 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 0.80, baki = USD 299.20
100 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 80.00, baki = USD 220.00
200 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 160.00, baki = USD 140.00
300 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 240.00, baki = USD 60.00
(Akaun tidak MC / RUGI walaupun harga bergerak KE ATAS 300 PIP).
-----------------------------------------------------------------------------------------------
B. TAMBAH NILAI SIZE position BUY contohnya sebanyak USD 0.70, jadi seperti berikut :
sell, size : USD 0.80
sell, size : USD 0.60
sell, size : USD 0.40
sell, size : USD 0.20
buy, size : USD 0.20
buy, size : USD 0.40
buy, size : USD 0.70
Sekarang NILAI SIZE open position ialah SELL = USD 0.70 (sell : 2.00 buy : 1.30)
1 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 0.70, baki = USD 299.30
100 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 70.00, baki = USD 230.00
200 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 140.00, baki = USD 160.00
300 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 210.00, baki = USD 90.00
(Akaun tidak MC / RUGI walaupun harga bergerak KE ATAS 300 PIP).
-----------------------------------------------------------------------------------------------
C. TAMBAH NILAI SIZE position BUY contohnya sebanyak USD 1.40, jadi seperti berikut :
sell, size : USD 0.80
sell, size : USD 0.60
sell, size : USD 0.40
sell, size : USD 0.20
buy, size : USD 0.20
buy, size : USD 0.40
buy, size : USD 0.70
buy, size : USD 0.70
Sekarang NILAI SIZE open position ialah = USD 0.00 (sell : 2.00 buy : 2.00)
1 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 0.00, baki = USD 300.00
100 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 0.00, baki = USD 300.00
200 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 0.00, baki = USD 300.00
300 PIP harga bergerak KE ATAS, EQUITY USD 300.00 kurang USD 0.00, baki = USD 300.00
(Harga bergerak KE ATAS atau KE BAWAH EQUITY tetap TIDAK BERKURANG).
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Semua cara diatas ialah untuk mengelakkan akaun dari MC / RUGI dan bukan teknik trade forex.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
sharing your method

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump