Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,676
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,779
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,924
More...
  #11391  
Old 15-03-2014, 02:15 PM
Kassim Hensem Kassim Hensem is offline
Active Plus

Kassim Hensem's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,228
Thanks (Received): 40
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku edit dulu sbb nak ubah beberapa ayat dan remove beberapa perkara.

Nanti kalau rajin aku on balik. Kalau x rajin then minta maaf lah. Huhuu

Last edited by Kassim Hensem; 15-03-2014 at 03:16 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #11392  
Old 15-03-2014, 02:30 PM
Kassim Hensem Kassim Hensem is offline
Active Plus

Kassim Hensem's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,228
Thanks (Received): 40
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by damaiG View Post
den tahu bkn senang nk dpt suatu ilmu yg beguna dan x mudah nk turunkan pd yg x kenal. tp sekurangnya kasi cerah apa guna ilmu tersebut apa baiknya klu ada. pada sapa boleh rujuk dan kasi sikit2 tips beguna. tu lebih baik dan dh cukup bagi den.

maaf kata bukan x boleh nk refer google tp apa yg dpt kt google tu saja la. yg mana x faham x boleh nk tanya kt sapa sbb yg faham pn suruh refer kat situ. hope apa den tulis ni x buatkan org lain terasa. kang x pasal2 kene minta ampun



Aku sebenarnya rasa ko lebih arif benda ni.

Bezanya, apa yang aku tercerita tu, biasanya dapat pada hamba Allah swt yang sudah 40 hari ke 3 tahun bersuluk. Dan bila dapat pun mereka simpan pada diri sendiri sahaja.

Aku berani cerita sebab kaedah Law of Attraction / The Secret (Rhonda Byrnes) menggunakan applikasi sama bezanya, ia tidak disertai dengan zikir 'Allah'.


Dalam Ahmadiah Idrisiah pegangan jalan tariq mufti Negeri Sembilan dahulu kala x pernah aku jumpa lagi rahsia ini, tetapi muzakarah aku dengan pihak dari Tareqat Ahmadiah Idrisiah menunjukkan mereka sebenarnya sangat arif dengan benda ini, cuma mereka tak integrate dalam bawaan zikir mereka.

Yang guna pakai kaedah ini adalah dari jalan lain seperti Naqsyabandi, Syaziliah, Chistiyyah (tabligh yang dah keluar setahun ke atas semasa era bermursyid di India automatik dapat) dan lain-lain semua ada tapi samada diajarkan atau tidak sahaja.

Kalau macam Qadiriah wan Naqsyabandi, mereka buka terus tapi tak menerangkan kegunaan. Mungkin sebab x mahu jatuh / dapat pada manusia-manusia berkepentingan yang gila dunia.

Mengikut guru lain pula, ada yang follow seorang guru sehingga 10 tahun lepas itu baru guru itu bagi benda-benda ini. Tak disarankan ajar pada orang sebab menurut seorang tua pada aku x lama dulu, "Nabi SAW pun x ajar. Nabi SAW ajar kalau nak sesuatu mesti berdoa. Sebab apa Nabi SAW buat begitu? Pasti ada hikmahnya. Sebab perkara macam ini boleh menyebabkan kesusahan pada orang yang salah niat. Diajarkan oleh Allah swt hanya jika seseorang itu layak. Misalnya dah berdakwah 30 tahun di pedalaman Sabah. Maka Allah swt jadikan asbab sehingga dia tiba-tiba dapat belajar sebagai menunjukkan kekuasaan Allah swt."

Ni pesan seorang ahli dakwah pada aku. Dia sendiri pesan aku jangan cerita pada umum awam. Macam aku tulis sebelum ni, aku sebenarnya tercerita.


Tapi aku mengambil tanggungjawab tercerita tu, supaya tidak timbul fitnah.

Selebihnya mesti dan wajib dengan guru. Selepas itu kalau ada antara kita nak jatuh hukum bid'ah atau tidak terpulang sebab masing-masing dah belajar dan faham.

Setakat ini saja. Nak guru tu kena PM lah.

Last edited by Kassim Hensem; 15-03-2014 at 03:16 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #11393  
Old 15-03-2014, 06:52 PM
tokok_tambah tokok_tambah is offline
Active Member

tokok_tambah's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Sep 2010
Location: Selatan
Posts: 1,576
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Kassim Hensem View Post

Kalau macam Qadiriah wan Naqsyabandi, mereka buka terus tapi tak menerangkan kegunaan. Mungkin sebab x mahu jatuh / dapat pada manusia-manusia berkepentingan yang gila dunia.
mungkin sebenarnya guru tu nk pelajar die merasai LAZATNYA berzikir. kerana berzikir tanpa sebab kecuali kerana Allah saje..

Quote:
Originally Posted by Kassim Hensem View Post

Mengikut guru lain pula, ada yang follow seorang guru sehingga 10 tahun lepas itu baru guru itu bagi benda-benda ini...
atuk pada A ni dulu mengikuti seorg guru ni, pak kiyai. rajin ke sane sini dalam menuntut ilmu. tp lepas 30 tahun kemudian, ayah pada A ni jmpe guru tu, trus die dpt sesuatu. atuk ni pula bertanyakan pada ayah ape yg ayah die ckp. si ayah kehairanan kerana atuk tu kate ape yg si ayah dpt tu la yang ditunggu slama 30 tahun.. mungkin guru tau berdasarkan ilham ape yang boleh dan x boleh diberi kepada org sama ada melalui kiasan atau direct.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #11394  
Old 15-03-2014, 07:01 PM
userun userun is offline
Super Active

userun's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2009
Posts: 6,081
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 8
Dislikes (Received): 1
Active Level
Default

Hangpa dapat apa woi? Ilmu magic ke?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #11395  
Old 16-03-2014, 09:05 AM
scryed scryed is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,357
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Sembang sembang pasal the secret / law of attraction...

Org kafir guna utk dpt dunia...org islam guna beserta ingt Allah
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #11396  
Old 16-03-2014, 11:09 AM
tokok_tambah tokok_tambah is offline
Active Member

tokok_tambah's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Sep 2010
Location: Selatan
Posts: 1,576
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

yup org kafir guna untuk kejar dunia. sedangkan org islam gune tapi dunia pulak yang kejar..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #11397  
Old 16-03-2014, 02:22 PM
BlueDream BlueDream is offline
Legendary Member

BlueDream's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2007
Location: Depan PC
Posts: 12,896
Thanks (Received): 56
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

selingan

http://www.youtube.com/watch?v=Si8fw17_vCc

Mari sini
Mari dekat aku
Tengok dalam lengan baju aku
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #11398  
Old 16-03-2014, 03:34 PM
exofx exofx is offline
Legendary Member

exofx's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Aug 2011
Location: Sky Network
Posts: 18,681
Thanks (Received): 536
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gmos View Post
masih boleh dikategorikan logik kalau perang tu dah berlanjutan terlalu lama sampai semua bekalan peluru/sparepart/sumber sudah habis digunakan dan yang tinggal hanyalah senjata paling asas seperti pisau/keris/parang/pedang/lembing/busur dll seangkatan.

Selagi senapang tak hilang selagi tu la manusia dapat reka dan tiru, tngk di Syria, para mujahidin dapat reka mortal dgn material yang ada sekeliling walaupun bukan besar2. Manusia akan cipta jugak senjata lagi terbaik yang dapat bunuh musuh dari jauh. Bahkan besi mmg terlampau banyak sangat, besi, kayu balerang asas senjata senapang. Benda ni macam besi boleh dikitar semula.

Pihak sebelah dan menyebelah akan sentiasa cari jalan mencipta senjata terbaik untuk menang peperangan walaupun peperangan 100 tahun pun. lain la semua dunia tinggal 100 orang, pastu membangun semula. mmg berbalik pada zaman dahulu kala, start balik perang pakai pedang bila manusia dah cecah ratus2 ribu balik.

tapi nk cecah ratus ribu manusia balik pasti makan masa ratus tahun pulak kan?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #11399  
Old 18-03-2014, 08:41 AM
damaiG damaiG is offline
Active Plus

damaiG's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,707
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Kassim Hensem View Post
Aku sebenarnya rasa ko lebih arif benda ni.

Bezanya, apa yang aku tercerita tu, biasanya dapat pada hamba Allah swt yang sudah 40 hari ke 3 tahun bersuluk. Dan bila dapat pun mereka simpan pada diri sendiri sahaja.

Aku berani cerita sebab kaedah Law of Attraction / The Secret (Rhonda Byrnes) menggunakan applikasi sama bezanya, ia tidak disertai dengan zikir 'Allah'.


Dalam Ahmadiah Idrisiah pegangan jalan tariq mufti Negeri Sembilan dahulu kala x pernah aku jumpa lagi rahsia ini, tetapi muzakarah aku dengan pihak dari Tareqat Ahmadiah Idrisiah menunjukkan mereka sebenarnya sangat arif dengan benda ini, cuma mereka tak integrate dalam bawaan zikir mereka.

Yang guna pakai kaedah ini adalah dari jalan lain seperti Naqsyabandi, Syaziliah, Chistiyyah (tabligh yang dah keluar setahun ke atas semasa era bermursyid di India automatik dapat) dan lain-lain semua ada tapi samada diajarkan atau tidak sahaja.

Kalau macam Qadiriah wan Naqsyabandi, mereka buka terus tapi tak menerangkan kegunaan. Mungkin sebab x mahu jatuh / dapat pada manusia-manusia berkepentingan yang gila dunia.

Mengikut guru lain pula, ada yang follow seorang guru sehingga 10 tahun lepas itu baru guru itu bagi benda-benda ini. Tak disarankan ajar pada orang sebab menurut seorang tua pada aku x lama dulu, "Nabi SAW pun x ajar. Nabi SAW ajar kalau nak sesuatu mesti berdoa. Sebab apa Nabi SAW buat begitu? Pasti ada hikmahnya. Sebab perkara macam ini boleh menyebabkan kesusahan pada orang yang salah niat. Diajarkan oleh Allah swt hanya jika seseorang itu layak. Misalnya dah berdakwah 30 tahun di pedalaman Sabah. Maka Allah swt jadikan asbab sehingga dia tiba-tiba dapat belajar sebagai menunjukkan kekuasaan Allah swt."

Ni pesan seorang ahli dakwah pada aku. Dia sendiri pesan aku jangan cerita pada umum awam. Macam aku tulis sebelum ni, aku sebenarnya tercerita.


Tapi aku mengambil tanggungjawab tercerita tu, supaya tidak timbul fitnah.

Selebihnya mesti dan wajib dengan guru. Selepas itu kalau ada antara kita nak jatuh hukum bid'ah atau tidak terpulang sebab masing-masing dah belajar dan faham.

Setakat ini saja. Nak guru tu kena PM lah.
alhamdulilla, sampai juga jwpn yg den tunggu. huraian serba sikit mcm ni x buat den pening kepala nk pikir apa yg diorg tengah becerita sebenarnya. den rajin jenguk2 juga thread ni sbb banyak ilmu yg belum den tahu wujudnye. sekurangnya2 penerangan mcm ni dpt tambah lg pengetahuan den
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #11400  
Old 18-03-2014, 08:46 AM
damaiG damaiG is offline
Active Plus

damaiG's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,707
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BlueDream View Post
selingan

http://www.youtube.com/watch?v=Si8fw17_vCc

Mari sini
Mari dekat aku
Tengok dalam lengan baju aku
This video contains content from Natus Media - E - TR, who has blocked it on copyright grounds.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Tags
kiamat, planet nibiru

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:11 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you