Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 21-12-2008, 02:43 AM
MoshedFX MoshedFX is offline
Super Active

MoshedFX's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Full Time Forex Trader
Posts: 8,375
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hafiy01 View Post
kena ade target market..contoh mcm kalo target golongan dewasa, matangkan isi kandungan tuh..kalo remaja, ikut la bntuk penulisan remaja...kalo target warga emas, xde makne nye diorg nk gi layan kalo dlm blog tu guna shortform org2 muda...eg: pe cer?
penulisan yang mengikut target market!! tp kalu target market semua peringkat umur...adakah pakai ayat baku lebih disukai ramai? lepas jawab ni sy masukkan dlm list..heheh..nk tnya betul ke tak dulu apa yg sy faham dgn pemberi pendapat..hehe
__________________
Quote:
PERKONGSIAN ANALISA FOREX SAYA SETIAP HARI
WWW.MOSHEDFX.COM


Last edited by MoshedFX; 21-12-2008 at 02:47 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 21-12-2008, 03:06 AM
hafiy01 hafiy01 is offline
Regular

hafiy01's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 377
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MoShed View Post
penulisan yang mengikut target market!! tp kalu target market semua peringkat umur...adakah pakai ayat baku lebih disukai ramai? lepas jawab ni sy masukkan dlm list..heheh..nk tnya betul ke tak dulu apa yg sy faham dgn pemberi pendapat..hehe
erm, yg ni susah nk jwb.. penggunaan bahasa baku bkn benchmark trbaik..bkn la nk jd offensive tp bntuk bahasa memainkan peranan sbgi daya tarikan satu2 blog nih...kalo trlalu skema, mau berpinar gak mata nih..
Reply With Quote
Thanks MoshedFX thanked for this post
  #13  
Old 21-12-2008, 03:22 AM
MoshedFX MoshedFX is offline
Super Active

MoshedFX's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Full Time Forex Trader
Posts: 8,375
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by hafiy01 View Post
erm, yg ni susah nk jwb.. penggunaan bahasa baku bkn benchmark trbaik..bkn la nk jd offensive tp bntuk bahasa memainkan peranan sbgi daya tarikan satu2 blog nih...kalo trlalu skema, mau berpinar gak mata nih..
haaaaaaaa...feedback yg sgt terbaik..heheh terima kasih hafiy...

so..jgn terlalu bakudan skema dan jangan terlalu pasar kan? sbb implementation nya adalah utk ke arah nampak professional..

kalu sapa2 nk bincangkan pasal penggunaan bahasa ni mmg lagi baik..sebab saya mmg berminat lagi nk bahaskan ni..

saya karang 3 situasi dalam penggunaan bahasa..sape2 leh bg feedback mmg sy sangat2 hargai...


SITUASI 1

Selepas saya membuat beberapa kajian keatas keberkesanan program-program payperclick, saya rasa Google Adsense mempunyai ranking terbaik dalam pilihan penggiat blog yang mahu menjana income melalui blog mereka. Sebab ia mudah dan senang utk dipelajari.


SITUASI 2

Selepas gua kaji-kaji program2 payperclick PPC neh, gua rasa yg program advertising yg paling best adalah Google Adsense sbb ramai sgt blogger2 yg pkai program neh sbb mudah dan senang jer nk blajar program ni.

SITUASI 3

Google Adsense adalah pilihan terbaik dalam program-program pay per click kerana ia menjadi pilihan para blogger yang cenderung untuk menjana pendapatan sampingan melalu blog dan ia juga sangat mudah untuk dipelajari.





sapa2 leh bagi feedback..pilihan ayat mana yg anda lebih suka..? anda juga boleh cipta ayat sendiri kalau nak..kita banding kan mana yg lebih sesuai dari penggunaan style bahasa dan ayat..
__________________
Quote:
PERKONGSIAN ANALISA FOREX SAYA SETIAP HARI
WWW.MOSHEDFX.COM

Reply With Quote
  #14  
Old 21-12-2008, 03:41 AM
hfz_khazli hfz_khazli is offline
Regular

hfz_khazli's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Posts: 977
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

yg ni ok..

SITUASI 1

Selepas saya membuat beberapa kajian keatas keberkesanan program-program payperclick, saya rasa Google Adsense mempunyai ranking terbaik dalam pilihan penggiat blog yang mahu menjana income melalui blog mereka. Sebab ia mudah dan senang utk dipelajari.
[
__________________
Man Utd Terbaik | My Blog | Blog Liga Malaysia
Reply With Quote
Thanks MoshedFX, Pistia thanked for this post
  #15  
Old 21-12-2008, 04:00 AM
MoshedFX MoshedFX is offline
Super Active

MoshedFX's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Full Time Forex Trader
Posts: 8,375
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hfz_khazli View Post
yg ni ok..

SITUASI 1

Selepas saya membuat beberapa kajian keatas keberkesanan program-program payperclick, saya rasa Google Adsense mempunyai ranking terbaik dalam pilihan penggiat blog yang mahu menjana income melalui blog mereka. Sebab ia mudah dan senang utk dipelajari.
[
haaaaaa...tengkiu2...dah dapat dah idea skit2..hehe

tp ada banyak lagi nk menyusul nehh..heheh
__________________
Quote:
PERKONGSIAN ANALISA FOREX SAYA SETIAP HARI
WWW.MOSHEDFX.COM

Reply With Quote
  #16  
Old 21-12-2008, 12:18 PM
MoshedFX MoshedFX is offline
Super Active

MoshedFX's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Full Time Forex Trader
Posts: 8,375
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MoShed View Post
haaaaaa...tengkiu2...dah dapat dah idea skit2..hehe

tp ada banyak lagi nk menyusul nehh..heheh

up skali..jom bincang...nanti kalau siapa2 nk buat blog boleh la sedikit sebanyak tahu apa yg perlu dibetulkan..hehe

tambah lagi satu... pemilihan template yg profesional.. contoh la...anda buat pasal menjana pendapatan..template hendaklah mempunyai size font yg senang baca dan takder gmbar background pelik2..kadang2 ada yg org buat blog ala2 profesional tp template belakang ada gmbar iphone besar gedabak.. tp blog bukan pasal iphone...hehe
__________________
Quote:
PERKONGSIAN ANALISA FOREX SAYA SETIAP HARI
WWW.MOSHEDFX.COM

Reply With Quote
  #17  
Old 21-12-2008, 12:20 PM
adr adr is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 546
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

update..and keep update.
Reply With Quote
  #18  
Old 21-12-2008, 12:29 PM
MoshedFX MoshedFX is offline
Super Active

MoshedFX's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Full Time Forex Trader
Posts: 8,375
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adr View Post
update..and keep update.
yeahhh...yg ni nmpak cam simple..tp memang sangat penting!!

thanks adr!!
__________________
Quote:
PERKONGSIAN ANALISA FOREX SAYA SETIAP HARI
WWW.MOSHEDFX.COM

Reply With Quote
  #19  
Old 21-12-2008, 02:10 PM
CikSukan CikSukan is offline
Blogger Moderator

CikSukan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Location: wordpress.org
Posts: 9,946
Thanks (Received): 584
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Wah menarik thread ni Suka lah pasal ia banyak manfaat dan cenderung ke penambahan ilmu. Macam majlis ilmu pun ada thread ni. Kudos tu tuan tanah Moshed.

1. laling pulak suka blog make money Bahasa Melayu membahasakan kata diri pertama sebagai AKU dan seterusnya KAU dan akhirnya you all(Kauorang)Ia ditambah dengan ego dan berlagak sikit dan
ni sesuai untuk banyak blog yg penulisnya lelaki. contoh ayat "..apa barang kau masih terkial-kial usaha mencari ilmu dapatkan RM1 di Internet dan aku nak ajar kau sekarang percuma ilmu buat duit RM10 sehari.."

2. laling suka dah blog yg menulis apply letak numbering..macam blog Dr.Mahathir. Ia buatkan bila start baca No.1 nak baca semua Nombor kat situ..Why not blog make money start using this idea perasaan as pembaca terarah kemas dan fokus.


3 laling suka blog make money buat video dia logon ke MB2U or Paypal or GA account dan tujuk baki serta history..hari2 update video tu mengikut progress. Since SS banyak tipu sekarang ni cara nih memang mengujakan.

4. laling suka blog menjana pendapatan ceritakan cerita sebenar bukan hype yang direka2 nampak mudah jer semua.

5. Sukakan tajuk entry yang friendly search engine, menarik dan 3 baris pertama ayat di perenggan pertama sangat mengujakan.
__________________
P.S. "JOM JOIN CG !! -SUPPORTER"
"sampai skrg takleh nak menerima hakikat yg penyokong pas ni dah sampai tahap buta dah, sampai pas yg dah berubah 180 darjah daripada "perjuangan asal" pun diorang masih boleh justifikasi dengan pelbagai alasan, malah masih memburukkan UMNO yg sampai skrg tak pernah berubah dasar perjuangan.

Reply With Quote
Thanks ahib0205, heaven, razif1224 thanked for this post
  #20  
Old 21-12-2008, 05:42 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sukan4Dhyip View Post
Wah menarik thread ni Suka lah pasal ia banyak manfaat dan cenderung ke penambahan ilmu. Macam majlis ilmu pun ada thread ni. Kudos tu tuan tanah Moshed.

1. laling pulak suka blog make money Bahasa Melayu membahasakan kata diri pertama sebagai AKU dan seterusnya KAU dan akhirnya you all(Kauorang)Ia ditambah dengan ego dan berlagak sikit dan
ni sesuai untuk banyak blog yg penulisnya lelaki. contoh ayat "..apa barang kau masih terkial-kial usaha mencari ilmu dapatkan RM1 di Internet dan aku nak ajar kau sekarang percuma ilmu buat duit RM10 sehari.."

2. laling suka dah blog yg menulis apply letak numbering..macam blog Dr.Mahathir. Ia buatkan bila start baca No.1 nak baca semua Nombor kat situ..Why not blog make money start using this idea perasaan as pembaca terarah kemas dan fokus.


3 laling suka blog make money buat video dia logon ke MB2U or Paypal or GA account dan tujuk baki serta history..hari2 update video tu mengikut progress. Since SS banyak tipu sekarang ni cara nih memang mengujakan.

4. laling suka blog menjana pendapatan ceritakan cerita sebenar bukan hype yang direka2 nampak mudah jer semua.

5. Sukakan tajuk entry yang friendly search engine, menarik dan 3 baris pertama ayat di perenggan pertama sangat mengujakan.

jazakallah laling

saya nak tambah sikit apa yang tuan tanah dah update list ni:

Quote:
Originally Posted by MoShed View Post

SEMUA YG TELAH DIPOST SY AKAN LISTKAN DIBAWAH!!


1. Mempunyai gaya bahasa yang sangat senang faham..

2. Tidak mempunyai terlalu banyak iklan berbanding isi...

3. Rekabentuk layout yang menarik dan ringkas. serta loading time yang laju..

4. gamba yg berkaitan..a picture worth thousands of word!

5. jangan letak audio kat blog.. kadang2 menggangu pelawat.

6. Guna bahasa yang baik.. Jangan guna bahasa pasar sangat dalam blog..

7. Tumpukan kepada niche tertentu..jangan terlalu rojak...

8. Bahasa perlu disesuaikan dengan target market dan peringkat umur..

9. Pemilihan template blog yg lebih kepada profesional...

10. Update and keep update...
orait... setakat ni 10 tips ni dah cukup berguna untuk menjadi blogger. tapi pada pandangan saya, antara faktor lain ialah sikap/tatacara kita sebagai tuan punya blog

ok la. sebagai contoh, setiap blog pasti sebolehnya inginkan ramai pelawat yang datang ke blog masing-masing kan? bahasa senang faham ialah pelawat yang berulang (repeat visitor).

setiap blog juga pasti inginkan email setiap pelanggan kan? ye la mudah untuk alert pelawat dengan cara menghantar email atau sms bila blog kita diupdate

apa yang saya melalut panjang ni?

sikap/tatacara yang saya maksudkan ialah untuk rapat dengan pelawat. caranya semasa dalam mailing list tu guna la bahasa spontan dengan pelawat. buat lawak sikit ke kan. ni tidak. kebanyakan hantar mailing list semata-mata nak MENJUAL!!!

maaf... ni pendapat saya jek so sama-sama la kita jaga sikap/tatacara kita sebagai blogger. hargailah pelawat kita yang datang dengan cara pergi ke blog dia balik dan komen ke dan sebagainya

Pss... kalau silap tolong ajar saya

wallahu a'lam
Reply With Quote
Thanks razif1224, MoshedFX thanked for this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold