Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Forex Exchanges
Recommended Brokers

CG Sponsors



  #1  
Old 24-03-2016, 09:06 AM
RekaSeni RekaSeni is offline
Active Member

RekaSeni's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2014
Posts: 1,546
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 17
Active Level
Default Result website aku di google search = Cancel

Salam semua.
Nak mintak pertolongan otai2.
Aku ada sikit kerumitan tengang website aku ni.

Bila type Wolf Garten Malaysia dekat google search, dia keluar Cancel sebagai tajuk website (sila rujuk gambar dibawah)



tapi kalau guna internet explorer punya search engine dia takde masalah ni.

-------------------------------------------------------------------

I'm using joomla 3.4.0
Basically there is 2 different method that i checked inside my joomla admin

First Step
System -> global configuration -> Site name (which i put Wolf Garten Malaysia)

Second Step
Menu -> Main menu -> Home -> Page display (which also i put Wold Garten Malaysia)


If you can see (picture below) at the browser on the top bar it clearly wrote there 'Wolf Garten Malaysia"
and yeah at this moment the 'Cancel' that appear on google search result is very strange.





harap sesiapa yg ada ilmu dapat membantu

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
__________________
RekaSeni - contemporary | Philosophy www.rekaseni.com ..... لا إلهَ إلا أنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظّالِمِيْنَ
Reply With Quote
Thanks dapatduit thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-03-2016, 09:14 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,133
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 198
Active Level
My Mood:
Default

TT boleh cuba load page guna Google Webmaster Tool.

Crawl > Fetch as Google > Fetch & render

Lepas tu baru bro nampak apa yang googlebot jumpa.

Senang nak troubleshoot.

Good luck!
Reply With Quote
Thanks syamsoulcc thanked for this post
  #3  
Old 24-03-2016, 09:20 AM
RekaSeni RekaSeni is offline
Active Member

RekaSeni's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2014
Posts: 1,546
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 17
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by myroadtax.com View Post
TT boleh cuba load page guna Google Webmaster Tool.

Crawl > Fetch as Google > Fetch & render

Lepas tu baru bro nampak apa yang googlebot jumpa.

Senang nak troubleshoot.

Good luck!
wah. nampak mcm sesuatu yg meyakinkan.
ok baiklah. saya cuba dulu.

terima kasih
__________________
RekaSeni - contemporary | Philosophy www.rekaseni.com ..... لا إلهَ إلا أنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظّالِمِيْنَ
Reply With Quote
  #4  
Old 24-03-2016, 09:28 AM
RekaSeni RekaSeni is offline
Active Member

RekaSeni's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2014
Posts: 1,546
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 17
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by myroadtax.com View Post
TT boleh cuba load page guna Google Webmaster Tool.

Crawl > Fetch as Google > Fetch & render

Lepas tu baru bro nampak apa yang googlebot jumpa.

Senang nak troubleshoot.

Good luck!
Result dari step yg tuan cadangkan tadi..

__________________
RekaSeni - contemporary | Philosophy www.rekaseni.com ..... لا إلهَ إلا أنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظّالِمِيْنَ
Reply With Quote
  #5  
Old 24-03-2016, 09:34 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,133
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 198
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by RekaSeni View Post
wah. nampak mcm sesuatu yg meyakinkan.
ok baiklah. saya cuba dulu.

terima kasih
Saya tak biasa guna Joomla tetapi selalunya masalah macam ni timbul kerana CMS dan redirection.

Kalau laman web biasa boleh semak htaccess tetapi untuk CMS kena semak konfigurasi.

CMS keluar error message sebelum redirect ke home.

Googlebot cuma akan proses landing page sebelum redirect.

Dalam header meta tags lain semua ok, cuma untuk title tu ada keluar error. Tuan kena cari kat situ.

Mungkin tuan boleh disable fungsi2 plugin tertentu. Selalunya yang buat masalah adalah plugin SEO, yang ubah title tag.
Reply With Quote
Thanks syamsoulcc thanked for this post
  #6  
Old 24-03-2016, 09:36 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,133
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 198
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by RekaSeni View Post
Result dari step yg tuan cadangkan tadi..

Kalau view source title tag element tu memang Cancel kan?
Reply With Quote
  #7  
Old 24-03-2016, 09:38 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,133
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 198
Active Level
My Mood:
Default

Tuan boleh rujuk sini:
http://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=835119

Saya jumpa apabila google "joomla title tag cancel"

Tak pasti tuan guna plugin yang sama, tetapi cuba tukar setting, disable atau ganti plugin SEO tu.

Last edited by myroadtax.com; 24-03-2016 at 09:41 AM..
Reply With Quote
  #8  
Old 28-03-2016, 06:34 AM
RekaSeni RekaSeni is offline
Active Member

RekaSeni's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2014
Posts: 1,546
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 17
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by myroadtax.com View Post
TT boleh cuba load page guna Google Webmaster Tool.

Crawl > Fetch as Google > Fetch & render

Lepas tu baru bro nampak apa yang googlebot jumpa.

Senang nak troubleshoot.

Good luck!
Salam tuan, lepas beberapa lama tunggu (tunggu kalau2 server google perlukan masa utk update sebarang perubahan dalam setting website saya) masih belom berjaya utk ubah masalah title jadi 'Cancel" tu.

huhuuu..
ada apa2 idea lain tak? kenapa benda ni jadi mcm gini?
__________________
RekaSeni - contemporary | Philosophy www.rekaseni.com ..... لا إلهَ إلا أنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظّالِمِيْنَ
Reply With Quote
  #9  
Old 28-03-2016, 06:35 AM
RekaSeni RekaSeni is offline
Active Member

RekaSeni's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2014
Posts: 1,546
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 17
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by myroadtax.com View Post
Tuan boleh rujuk sini:
http://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=835119

Saya jumpa apabila google "joomla title tag cancel"

Tak pasti tuan guna plugin yang sama, tetapi cuba tukar setting, disable atau ganti plugin SEO tu.
dah ikut step dalam forum tu.
tapi nampak mcm tak berjaya je.
last edit masa jumaat lepas.
hari ni dah isnin.. masih belom ada apa2 perubahan dalam google search result
__________________
RekaSeni - contemporary | Philosophy www.rekaseni.com ..... لا إلهَ إلا أنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظّالِمِيْنَ
Reply With Quote
  #10  
Old 28-03-2016, 10:09 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,133
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 198
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by RekaSeni View Post
dah ikut step dalam forum tu.
tapi nampak mcm tak berjaya je.
last edit masa jumaat lepas.
hari ni dah isnin.. masih belom ada apa2 perubahan dalam google search result
Selepas TT buat pembetulan, kena buat recrawl request supaya googlebot spyder semula dan reindex laman web.

Lepas tu kena tunggu sehingga googlebot datang melawat.

Tuan boleh guna Google Webmaster Tools untuk semak bila kali terakhir googlebot lawat.

Kalau tak berjaya kena buat meta no cache dan page expire.

Code:
<meta http-equiv="cache-control" content="max-age=0" />
<meta http-equiv="cache-control" content="no-cache" />
<meta http-equiv="expires" content="0" />
<meta http-equiv="expires" content="Tue, 01 Jan 1980 1:00:00 GMT" />
<meta http-equiv="pragma" content="no-cache" />

Last edited by myroadtax.com; 28-03-2016 at 10:13 AM..
Reply With Quote
Thanks syamsoulcc thanked for this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:53 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you