Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-06-2015, 09:56 AM
Dofus_Kamas Dofus_Kamas is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 377
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default [ASK] Berapa income bulanan dari blog kalian

assalamualaikum..

maaf tumpang tanya.. saya berminat nak ceburkn diri dalam bidang blogging. niche kesihatan. sy pon ade basic ilmu kesihatan.

semalam sembang dengan kawan dia kata blog leh jana gak pasif income cuma tak bnyk. saya tanya detail dia tak pasti sbb info tu dari kawan pada kawan dia yang sampaikan.

memandangkan sini sub section blog, sesuai tny kt sini kan

berapa ya encik2 cik2 sekalain dapat bulanan dr blog?

jual barang ke or datang dari pengunjung klik iklan?

tujuan tanya untuk dijadikan motivasi untuk newbie seperti saya.

mesti ramai ni berminat nak tahu

terima kasih
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-06-2015, 08:48 AM
ample_05 ample_05 is offline
Regular

ample_05's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2007
Posts: 158
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Assalamualaikum,

Saya jual barang di blog sambil letak iklan Adsense. Saya juga memberi informasi di blog

Pendapatan Alhamdulillah.

Sekarang iklan Adsense boleh untuk bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.

Gunakan bahasa baku apabila menulis di blog.

Semoga berjaya
__________________
Mai tengok video Youtube Aku
Reply With Quote
Thanks Burhanuddin, Dofus_Kamas, joee thanked for this post
  #3  
Old 13-06-2015, 09:06 AM
Faizah_1 Faizah_1 is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2015
Posts: 53
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bestnya dapat income secara senyap...
Reply With Quote
  #4  
Old 13-06-2015, 09:15 AM
im755 im755 is offline
Active Plus

im755's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,304
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 55
Active Level
My Mood:
Default

dlm 5k sebulan. boleh la. nak buat bayar utang
Reply With Quote
Thanks CH4, tomie, syamsoulcc, eizjoe thanked for this post
  #5  
Old 13-06-2015, 09:17 AM
xerocracker xerocracker is online now
Active Plus

xerocracker's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Oct 2007
Location: Bumi Allah
Posts: 2,758
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by im755 View Post
dlm 5k sebulan. boleh la. nak buat bayar utang
huih..banyak ni.. kategori otai ni .. aku dapat +- 20 dolar je sebulan dari youtube adsense.. Huhu..
Reply With Quote
  #6  
Old 13-06-2015, 10:39 AM
Flat Flat is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 1,143
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 4
Active Level
Default

dapat 8k sebulan dr adsense, baru jual bulan lepas hehe
Reply With Quote
  #7  
Old 13-06-2015, 10:45 AM
dr_alban dr_alban is offline
Super Active

dr_alban's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Apr 2007
Location: wasap 019 2531 532
Posts: 7,342
Thanks (Received): 154
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Aku paling menyampah bila klik link blog dr fb, buka2 je popup byk, ada pulak popup yg jenis xleh close, udahnya aku close je blog link tu padan muka,hehe..

Skrg rata2 guna phones, so elakkan guna jenis iklan yg popup & timing. Mcm viraliyat bagus, iklan boleh diterima.
__________________
---
D r __ A l b a n CG
Reply With Quote
  #8  
Old 13-06-2015, 11:28 AM
hassanba hassanba is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 156
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Flat View Post
dapat 8k sebulan dr adsense, baru jual bulan lepas hehe
Banyak tu...
__________________
Inginkan Kulit Cantik dan Cerah Berseri..
Sesuai untuk lelaki dan wanita..<<WONDER GLOW>> dan <<BABIES BLINK>>
Reply With Quote
  #9  
Old 13-06-2015, 12:42 PM
Burhanuddin Burhanuddin is offline
Active Member

Burhanuddin's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,762
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ample_05 View Post
Assalamualaikum,

Saya jual barang di blog sambil letak iklan Adsense. Saya juga memberi informasi di blog

Pendapatan Alhamdulillah.

Sekarang iklan Adsense boleh untuk bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.

Gunakan bahasa baku apabila menulis di blog.

Semoga berjaya
Blog BM pun dah terima?

Nice, taktau pulak.

Kena revise balik blog saya ni.
Reply With Quote
  #10  
Old 20-06-2015, 12:30 PM
Dofus_Kamas Dofus_Kamas is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 377
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

salam ramdhan.. ya allah sy sendiri lupa jenguk tread saya. wow sampai 5k tu hebat tu tuan. mohon share tips sedikit untuk kami.

nak tanya, overall blog bahasa melayu atau bahasa inggeris lebih baik?

niche saya kesihatan. sy ni ade la ilmu ubat-ubatan(farmasi)

mohon sedikit perkongsian terima kasih
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump