Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,504
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,355
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,805
More...
Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 04-01-2008, 12:53 PM
haQ haQ is offline
Active Plus

haQ's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2006
Location: K-L
Posts: 3,239
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

hmm...sumer dah dicakap kan..
traffic ada mcm mcm jenis : organic, direct dan referral.

paling best dan targetted traffic slalunya yang organic.

Organic Traffic?
SEO - SERP
Google suka banget akan blog. Jadi bila tulis isi isi dlm post, cuba bold kan keyword yang korang nk robot dia hidu..Contoh keywords : melayu ->http://vangardx.net/blog/melayu-3gp-...-mainlah-saya/

cuba search melayu di Google dan anda dpt apa?

Exchange Link : Paling bermakna bila dpt exchange link dgn blog yang niche sama dengan kita.
Kalau citer pasai kete, kita link ngan blog atau site pasai kete.
Kesilapan :-> Kita lupa nk adjust anchor text yang kita nak Google carik. Anchor Text memainkan peranan yang sgt hebat. Anchor text ibarat -> Keyword

Cth : cuba type naked asian di google
Aku saja test menda nih dan menjadi, skarang baru resubmit sitemap, yang lama rosak so position blog aku makin kurang ke page 2, kalau tak top 10.

Referral Traffic : Jgn pandang rendah kehebatan referral traffic. Mcm mcm style yang boleh di buat. Apa kata mybloglog tuh korang set target -> 1 minggu 2 org jadi community member korang.

Setiap kali bila write post english yang best, jgn lupa submit pada social bookmarking services.
Digg.com -> Traffic menggila tapi quality kurang - sesuai utk technology artikel
Propeller -> traffic kurang tapi bermutu, CTR tinggi
Newsvine -> kalau ada berita hangat, mmg cantik sgt -> readers akan baca from A-Z
Magnolia -> just a simple bookmark
Delicious -> simple gak
DIgg.com.my -> yang nih ok gak kalau citer pasal artis ker, girlfriend ker
Nang it -> paling bagus utk citer pasal nuffnang n kutuk syarikat lain, confirm top10
c1c.org -> korang rajin rajin lah submit ke sini..aku baru try buat tp still coding sucks lagi
Forum Signature : Boleh tahan -> kurang menyengat tp kalau ada menda nk iklan cth ada contest,mmg best sesangat lah
Mass Email : traffic melulu dan tak bagus melainkan tipu pembaca dengan negative keyword : FREE, SEX, Penis kena ada landing page baru cantik

Direct Traffic :
Erm..ini yang susah sket nak buat melainkan kitanyer blog dah terpahat dlm memori dan cache visitors.
Yang nih kena melalui proses rebranding..Theme kena terbaik, isi kena terbaik !!
Kalaulah korang ada pembaca setia, korang suruh dia buat apa saja dorang mesti ikut..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #12  
Old 05-01-2008, 12:21 AM
+kOoL+ +kOoL+ is offline
Legendary Member

+kOoL+'s Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Apr 2007
Location: +Di aLam FaNa MimPi+
Posts: 12,432
Thanks (Received): 67
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bagus thread nie.. banyak ilmu.. ak dah subscribe..
__________________
| Bukan Merak Kayangan Tapi Gagak Di Rimba |
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #13  
Old 05-01-2008, 12:29 AM
khairilhusni khairilhusni is offline
Legendary Member

khairilhusni's Avatar
 
Trader Rating: (29)
Join Date: Apr 2006
Location: Taiping - Cheras
Posts: 10,787
Thanks (Received): 62
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via MSN to khairilhusni Send a message via Yahoo to khairilhusni Send a message via Skype™ to khairilhusni
Default

Betul tu mcm HAQ tulis, Bukan susah pun, Kene rajin jer skit.
Post kene yg panas2, kontroversi2 skit.

Aku tambah lagi 1 tips la, korang kene rajin baca surat khabar, kdg2 org akan tambah lagi maklumat sesuatu dgn cari kat internet. Yg ni mmg selalu aku praktik.

Nanti aku bagi tips2 lain... ada tips baik, ada tips jahat...

Bak kata org putih,

"Sekali masuk, pasti nak masuk lagi"
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #14  
Old 05-01-2008, 12:32 AM
+kOoL+ +kOoL+ is offline
Legendary Member

+kOoL+'s Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Apr 2007
Location: +Di aLam FaNa MimPi+
Posts: 12,432
Thanks (Received): 67
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by khairilhusni View Post
Betul tu mcm HAQ tulis, Bukan susah pun, Kene rajin jer skit.
Post kene yg panas2, kontroversi2 skit.

Aku tambah lagi 1 tips la, korang kene rajin baca surat khabar, kdg2 org akan tambah lagi maklumat sesuatu dgn cari kat internet. Yg ni mmg selalu aku praktik.

Nanti aku bagi tips2 lain... ada tips baik, ada tips jahat...

Bak kata org putih,

"Sekali masuk, pasti nak masuk lagi"
cantek a.. sifu2 dah turun pdg nie..
__________________
| Bukan Merak Kayangan Tapi Gagak Di Rimba |
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #15  
Old 05-01-2008, 12:44 AM
Sureduit Sureduit is offline
Super Active

Sureduit's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2006
Location: :: Gua Ahmad Albab ::
Posts: 5,044
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to Sureduit
Default

alhamdulillah..nampaknya kepala otak aku tahun nie penoh dgn ILMU nie le

TQ semua yg sudi kongsikong disini.....

Husni - ko kasi aja..baik ka jahat ka kami yg tak reti nie terima seadanya
__________________
[RAHSIA] Traffic ke blog anda
FREE & BERBAYAR >> KLIK SINI

#HarapanBaru
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #16  
Old 05-01-2008, 02:17 AM
+kOoL+ +kOoL+ is offline
Legendary Member

+kOoL+'s Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Apr 2007
Location: +Di aLam FaNa MimPi+
Posts: 12,432
Thanks (Received): 67
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Sureduit View Post
alhamdulillah..nampaknya kepala otak aku tahun nie penoh dgn ILMU nie le

TQ semua yg sudi kongsikong disini.....

Husni - ko kasi aja..baik ka jahat ka kami yg tak reti nie terima seadanya
betul2.. lagi 1.. ak nak tanya.. rss feed 2 amenda??.. atom 2 amenda plak??. n apa kebaikan dia??.. kegunaan??.. macam mana dia ley membantu meningkatkan traffic.. n sewaktu denggannya.. btw.. ak dah khatam yg laling bagi 2.. menarik gak a.. paham la ckit apa yg dia cita2 2..
__________________
| Bukan Merak Kayangan Tapi Gagak Di Rimba |
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #17  
Old 05-01-2008, 09:09 AM
fullfilth fullfilth is offline
Regular

fullfilth's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Location: Gombak
Posts: 351
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

bagus2 tips kat sini, segan saya, blog saya cabuk aje. tertanya-tanya jugak berapa traffic korang boleh dapat dalam sehari?
__________________
http://twitter.com/fullfilth
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #18  
Old 05-01-2008, 09:51 AM
zalnet zalnet is offline
Super Active

zalnet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,095
Thanks (Received): 282
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to zalnet
Default

Salah satu boleh guna tools seperti All In One SEO pack dari wordpress sila lihat sini > http://www.carigold.com/portal/forum...187#post854187
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #19  
Old 05-01-2008, 10:21 AM
nazir5481 nazir5481 is offline
Active Member

nazir5481's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2007
Location: Melaka
Posts: 1,438
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to nazir5481
Default

mcm mana nak download rapidshere tuu...
tolong tunjukkan caranyer..

maklum la budak baru blajar..
__________________
KAMI MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN KERETA SEWA AREA MELAKA DAN SEKITARNYA.
SILA HUBUNGI KAMI UNTUK BOOKING.
CALL : 016-6155504
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #20  
Old 05-01-2008, 02:57 PM
naem86 naem86 is offline
Regular

naem86's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 163
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

satu lagi teknik saya nak tambah pula.

pernah dengar tag dan ping.

okay, kalau pernah dengar tapi kurang faham.meh saya nak citer.

Saya baru je bina blog ( blogspot ) pd 3/1/2008. Hari ni dah berada di 1st rank Yahoo dan juga Google dengan keyword PANAZZZZ.. tau tak apa keyword tu..

hohoho.. "skandal seks chua soi lek" ,"video chua soi lek" dan sekutu dengannya la.. Dua-dua dapat didominasi dengan teknik tag dan ping yang saya praktiskan.

mudah je. Kalau nak tahu..blog saya tu cuma ada 3 post je. Baru tadi post post yang ketiga, sejam kemudian dah diindeks dan berada di 1st rank google dengan carian skandal seks chua soi lek.

nak tau traffik yang bertandang berapa? setakat saya tulis ni ada lebih kurang 400 lebih unik visitor.itupun saya gunakan statcounter yang saya baru je pasang jam 10 pg tadi. Ni saya sertakan imej statistik blog tu sehingga jam 3 ptg


Kesemua alah new visitor dan datang dari search engine. Yahoo paling banyak. Income adsense ? hohoho..sebab malaysia ni less targeted. SO cuma USD$5 je untuk 120 klik lebih.

cara mudah aje.

saya buat satu post. Saya tag keyword penting. Saya ping. Kemudian saya bookmark kat social bookmarking site tertentu. Setakat tu je...ngeh..ngeh..

ps: saya ada huraikan teknik ni selanjutnya dalam ebook percuma saya. Kalau nak,pi la singgah blog saya.

pps: dah lama tak lepak sini. Maaf tetiba mencelah.
__________________
Wasiatkan RM1Juta Untuk Yang Anda Sayang Hari Ini
www.NaimRahim.Com

Last edited by naem86; 05-01-2008 at 03:21 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Tags
meningkatkan traffic

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:15 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you