Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,722
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,816
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,958
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 18-04-2011, 06:28 PM
KilangCetak KilangCetak is offline
Active Plus

KilangCetak's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Apr 2008
Posts: 4,446
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to KilangCetak
Default

Quote:
Originally Posted by mazuki View Post
sebab tu saya meletakan target ketika saya belajar ni, semasa belajar bina dan naikan satu blog hingga jana income then hire writer...

so, lepas saya dah abih belajar mesti dah kurang masa untuk blogging...alhamdullah target tercapai.
hebat,,nice step tu...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #22  
Old 18-04-2011, 06:42 PM
shah_ae shah_ae is offline
Legendary Member

shah_ae's Avatar
 
Trader Rating: (102)
Join Date: Oct 2008
Location: K.L dan kwsn yg sewaktu dgnnye
Posts: 12,000
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 29
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

alamak tutorial bahse inggeris yg lomah...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #23  
Old 18-04-2011, 06:47 PM
rebellion rebellion is offline
Legendary Member

rebellion's Avatar
 
Trader Rating: (42)
Join Date: May 2010
Location: Steam/DoTa2
Posts: 15,920
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 2
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

tahniah bre, memang masyuk
__________________
Quote:

Fesyen Permotoran Kegemaran Anda!
Hubungi facebook.com/SuperFlyCloth @ 012-343 2177

Thread DotA 2 Kiev Major 2017 | Beriklan di siggy ambe?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #24  
Old 18-04-2011, 06:53 PM
CH4 CH4 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (53)
Join Date: Nov 2010
Location: Sila isi tempat __________________________________
Posts: 18,539
Thanks (Received): 462
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to CH4
Default

ini baru betul..huhuhuhu..bro meh sharing kat adsense-my
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #25  
Old 18-04-2011, 06:56 PM
world world is offline
Super Active

world's Avatar
 
Trader Rating: (30)
Join Date: Dec 2006
Posts: 5,026
Thanks (Received): 227
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Follow thread nih ...
__________________
Sahabat >>>> Jangan penat mengajak kearah kebaikan ,kerana syaitan tidak pernah penat mengajak kearah kejahatan dan malaikat pula tidak pernah jemu untuk mencatat kebaikan dan kejahatan yang kita lakukan..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #26  
Old 18-04-2011, 06:57 PM
SAVON SAVON is offline
Regular

SAVON's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Jul 2010
Location: Europe
Posts: 510
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Tahniah bro. Step by step yang dapat jadi panduan buat saya.

Saya masih ingat waktu mula-mula start blogging April 2009.Mula dengan blogresipi.wordpress.com sebelum guna domain sendiri blogresipi.com.

Hasil kerja wife dan saya bantu-bantu sedikit. Insya-allah one day bercita-cita untuk jana income dari blogging juga.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #27  
Old 18-04-2011, 07:05 PM
mazuki mazuki is offline
Active Member

mazuki's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,589
Thanks (Received): 274
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azcreative View Post
terbaiklah TT,,,
Kalau baca di awal ap yg saya tulis...sbnarnya saya ni bukan tahu pape pon pasal tenet..semenya saya google...bidang pon xberkait dengan komp @ internet...

disini saya nak bgtau semua orang leh berjaya dengan blogging

Quote:
Originally Posted by hazwan17 View Post
aku masih fail lagi bab nak carik trafik banyak-banyak...
Masa saya mula-mula buat blog saya silent reader dicarigold(3tahun lalu)..tempat yang saya selalu lepak disini

http://carigold.com/portal/forums/sh...ad.php?t=26657

Apa yg saya buat adalah...saya tulis semua tips2 yang dikongsi kat situ dalam buku, apply satu2 then buat analisis mana yang termudah dah paling berkesan. Sampai skrg pon buku blogging saya masih ada...


Quote:
Originally Posted by CH4 View Post
ini baru betul..huhuhuhu..bro meh sharing kat adsense-my
dah register kat sana minggu lepas rasanya


Quote:
Originally Posted by world View Post
Follow thread nih ...
Kalau ad pape soalan, saya cuba la berkongsi mana yang saya tahu...sbb saya tahu kat CG ni sebenarnya ramai lagi yg power2 mungkin belum tiba masa nak berkongsi

....
__________________
Buat Duit Online - Bukti RM30k Dari Internet | Siri Video Panduan Buat Blog 2017 - CG Thread by www.mazukiblog.com
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #28  
Old 18-04-2011, 07:08 PM
powell powell is offline
Active Plus

powell's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Sep 2009
Posts: 4,399
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ni dah thap masta dewa peringkat ketujuh ni..hbat btol la bro..mmg suspek ar...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #29  
Old 18-04-2011, 07:15 PM
mazuki mazuki is offline
Active Member

mazuki's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,589
Thanks (Received): 274
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by SAVON View Post
Tahniah bro. Step by step yang dapat jadi panduan buat saya.

Saya masih ingat waktu mula-mula start blogging April 2009.Mula dengan blogresipi.wordpress.com sebelum guna domain sendiri blogresipi.com.

Hasil kerja wife dan saya bantu-bantu sedikit. Insya-allah one day bercita-cita untuk jana income dari blogging juga.
saya btol2 start dengan domain sendiri september 2009...sbb tu kalau anda baca artikel2 lama saya memang banyak mengarut sebab dalam proses belajar dan paham...

Nanti saya akan cuba perincikan dari step step tu fokus kepada satu persatu...tunggu cuti sem dulu
__________________
Buat Duit Online - Bukti RM30k Dari Internet | Siri Video Panduan Buat Blog 2017 - CG Thread by www.mazukiblog.com
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #30  
Old 18-04-2011, 07:23 PM
mazuki mazuki is offline
Active Member

mazuki's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,589
Thanks (Received): 274
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by powell View Post
ni dah thap masta dewa peringkat ketujuh ni..hbat btol la bro..mmg suspek ar...
mak ai...tinggi no...kalau peringkat ke tujuh dah mampu lawan problogger.net n johnchow.com tak xpon hongkiat.com
__________________
Buat Duit Online - Bukti RM30k Dari Internet | Siri Video Panduan Buat Blog 2017 - CG Thread by www.mazukiblog.com
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:41 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you