Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 14-07-2007, 01:18 PM
vitagene vitagene is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 1
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

ader bnyk blog site : blooger.com,blogspot.com,blog.com...etc..mana yg baguih?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 14-07-2007, 01:26 PM
CikSukan CikSukan is offline
Blogger Moderator

CikSukan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Location: wordpress.org
Posts: 9,946
Thanks (Received): 584
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by vitagene View Post
ader bnyk blog site : blooger.com,blogspot.com,blog.com...etc..mana yg baguih?

welcome to CG vitagene

Nampaknya awak masih kelabu tu cuba study sikit kat sini dulu ye..
http://carigold.com/portal/forums/sh...15&postcount=1

then lepastu minum vitagene bebanyak especially perisa strawberry..yummy!
__________________
P.S. "JOM JOIN CG !! -SUPPORTER"
"sampai skrg takleh nak menerima hakikat yg penyokong pas ni dah sampai tahap buta dah, sampai pas yg dah berubah 180 darjah daripada "perjuangan asal" pun diorang masih boleh justifikasi dengan pelbagai alasan, malah masih memburukkan UMNO yg sampai skrg tak pernah berubah dasar perjuangan.

Reply With Quote
  #23  
Old 14-07-2007, 02:17 PM
naem86 naem86 is offline
Regular

naem86's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 163
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

patutle pun
__________________
Wasiatkan RM1Juta Untuk Yang Anda Sayang Hari Ini
www.NaimRahim.Com
Reply With Quote
  #24  
Old 14-07-2007, 02:51 PM
kon kon is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,009
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sukan4Dhyip View Post
Hi please Alert!!

sesape guna HACK kat first page ada error and you all kena FIX kan ASAP because of this problem



pergi sini for more info
ekeke.. lupe nak update.. tq..
__________________
good boy go to heaven, bad boy go to anfield
Reply With Quote
  #25  
Old 16-07-2007, 12:23 AM
CikSukan CikSukan is offline
Blogger Moderator

CikSukan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Location: wordpress.org
Posts: 9,946
Thanks (Received): 584
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

OK sharing seterusnya ialah coding camana nak slashkan word/ayat yang kononnya kita taknak/silap..contoh jual buku kat bawah

BAGI AYAT BERGARIS DITENGAH
==================================
<strike>RM100</strike>, <strike>RM97</strike>, <strike>RM90</strike>, <strike>RM83,</strike> sekarang FREE jelah aku kasi

==================================
__________________
P.S. "JOM JOIN CG !! -SUPPORTER"
"sampai skrg takleh nak menerima hakikat yg penyokong pas ni dah sampai tahap buta dah, sampai pas yg dah berubah 180 darjah daripada "perjuangan asal" pun diorang masih boleh justifikasi dengan pelbagai alasan, malah masih memburukkan UMNO yg sampai skrg tak pernah berubah dasar perjuangan.

Reply With Quote
  #26  
Old 05-08-2007, 04:49 PM
CikSukan CikSukan is offline
Blogger Moderator

CikSukan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Location: wordpress.org
Posts: 9,946
Thanks (Received): 584
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by candlelight View Post
untuk blog yang ni saya dah dapat template nyer..

tapi kene guner classic template.. tak leh guner new template..

so macam nak letak code html ke widget ker, kene buat dulu guner

software WYSIWYG?

then copy code ke blogger template?

ker macam maner.. saya tak braper paham..

sebab kalau template ni leh guner new template tak susah sangat kan.. just add element jer..

kalau kiter nak edit template tu dgn old blogger, macam maner nak bagi item/widget yang kiter nak tu muncul di tempat yang kiter nak?

harap dapat menolong saya yang lost ni..

Note Reference BASIC.
1.Newtemplate=blogger
2.Old Template=blogspot=useless I mean outdate

yang no 1 login=guna google account
yang no 2 login=guna username

OK blog dragon awak tu selepas di open source ialah old template.
yg mana LIMITED takleh pi dah pasal STANDARD HTML je.
dalam sedikit masa lagi semua blog dalam akaun blogspot lama ni akan dimansuhkan.blogspot is death!

revolution...
blogger support XTML so terlalu banyak boleh kita twist addon dlm script yg dikenali sebagai wiget kalau dlm worpress =plugin.

So baik belajar dan guna newblogger template...so nak faham konsep mudah script blogger awak belajar Tutorial kat sini.

1.Asas Blogger script.

2.Designing Templates Tutorial

3.Lain2 kena tahu

Apapun ilmu ni no 8 NO. 1 ialah POWERKAN knowledge anda pasal content sebab ia KING yang NO. 8 tu ibarat macam hang kebun je alah pengawal istana dizaman silam takde watak ni pun takpe..


ps-jangan overload info sebab internet ni luas ilmu pengetahuan. Terlalu banyak tahu pun boleh gila tau so tahu apa patut tahu Faham dan nak guna je.
__________________
P.S. "JOM JOIN CG !! -SUPPORTER"
"sampai skrg takleh nak menerima hakikat yg penyokong pas ni dah sampai tahap buta dah, sampai pas yg dah berubah 180 darjah daripada "perjuangan asal" pun diorang masih boleh justifikasi dengan pelbagai alasan, malah masih memburukkan UMNO yg sampai skrg tak pernah berubah dasar perjuangan.

Reply With Quote
  #27  
Old 09-08-2007, 05:23 PM
jeketb jeketb is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2007
Posts: 163
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

cmne nk wt 'top post'??

ps: paham x soklan saya ni/???
Reply With Quote
  #28  
Old 09-08-2007, 09:37 PM
CikSukan CikSukan is offline
Blogger Moderator

CikSukan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Location: wordpress.org
Posts: 9,946
Thanks (Received): 584
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jeketb View Post
cmne nk wt 'top post'??

ps: paham x soklan saya ni/???
Tak faham langsung any klue jaketb?

Link contoh blog reference ke?
__________________
P.S. "JOM JOIN CG !! -SUPPORTER"
"sampai skrg takleh nak menerima hakikat yg penyokong pas ni dah sampai tahap buta dah, sampai pas yg dah berubah 180 darjah daripada "perjuangan asal" pun diorang masih boleh justifikasi dengan pelbagai alasan, malah masih memburukkan UMNO yg sampai skrg tak pernah berubah dasar perjuangan.

Reply With Quote
  #29  
Old 09-08-2007, 11:00 PM
naem86 naem86 is offline
Regular

naem86's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 163
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

rasanya yang jeketb nak tu ialah post yang pailng banyak terima response and view..so boleh kategorikan sebagai top post..biasanya muncul di seblah sidebar..

saya nak kena cari penyelesaiannya juga la.
__________________
Wasiatkan RM1Juta Untuk Yang Anda Sayang Hari Ini
www.NaimRahim.Com
Reply With Quote
  #30  
Old 10-08-2007, 02:28 AM
kon kon is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,009
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku tak penah jumpe lg hack camtu..
kalo nak bole add link widget je..
letak link top post tu, pastu bubuh title top post..
__________________
good boy go to heaven, bad boy go to anfield
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
blogspot

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold