Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #91  
Old 25-11-2013, 11:29 PM
ibnumalik ibnumalik is offline
Regular

ibnumalik's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 128
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

css sprite tu biasanya untuk menggabungkan image2 kecil seperti navigation. tapi dari 10mb sampai jadi 100 kb tu xtahu pulak boleh
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #92  
Old 15-01-2015, 04:09 PM
wanny30 wanny30 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2014
Posts: 19
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by MoShed View Post
Salam semua...dalam beberapa hari ini..saya sedang mengkaji perkara2 yang seseorang internet surfer harapkan dalam sebuah blog yg menceritakan rahsia2 utk membuat duit menggunakan medium internet atau offline..pendapat anda semua di ambil kira tak kisahlah betul atau salah, tak kisah lah anda memang pernah buat duit di internet atau masih mencari cara untuk menjana duit melalu internet..

Buat duit melalui medium internet merangkumi perkara yg sangat besar..tak kisahlah anda seorang trader forex..trader bursa saham menggunakan aplikasi online..penggiat advertising system..menjual barangan di internet..memberikan servis secara online..atau apa2 sahaja...sila sumbangkan idea disini apa yg anda harapkan...

Kenapa kajian ini penting utk kita? Kajian ini penting kerana utk mengekalkan pelawat yang tetap ke blog.. setiap orang yg berminat utk menjana duit di internet kebanyakan nya mesti mempunyai blog2 yang anda kerap lawati samada utk melihat isi barunya atau anda memang minat tentang idea2 yg anda dapat dari blog itu...jadi, apakah yg menyebabkan anda semua kembali melawat blog itu? mesti ada sesuatu yg anda harapkan walaupun kadang2 blog itu sudah terbaik isi2nya...

Situasi lain pula, kadang2 apabila kita melawat sesebuah blog, kita lansung tidak berminat utk membacanya..kita hanya akan kekal paling lama pun 15 saat dan terus pangkah tetingkap tu..kenapa ini semua terjadi? apa yg anda betul2 harapkan?

semua pendapat saya mengambil kira..mari memanfaatkannya bersama2 dan berkongsi idea disini..buat permulaan saya hanya melimitkannya utk 30 perkara..kalau ada sambutan..saya akan tambah lagi..

Mari bersama2 berkongsi idea...sila quote text dibawah utk menambah perkara..atau saya akan update dan gabungkan semuanya..mari kongsikan idea2..saya memerlukan idea dari semua peringkat...ingat, tak kisah betul atau salah..saya akan hargai semua idea anda...pastikan memang relevan..hehe..

SEMUA YG TELAH DIPOST SY AKAN LISTKAN DIBAWAH dalam penjelasan yg ringkas..penjelasan yg dalam boleh didapati dgn membaca keseluruhan thread!!!!


SEMUA TIPS2 DIBAWAH ADALAH SUMBANGAN BLOGGER2 DARI CG yang sangat terima kasih kepada mereka semua!!





1. Mempunyai gaya bahasa yang sangat senang faham..

2. Tidak mempunyai terlalu banyak iklan berbanding isi...

3. Rekabentuk layout yang menarik dan ringkas. serta loading time yang laju.. - Huraian Rujuk Page 5

4. gamba yg berkaitan..a picture worth thousands of word!

5. jangan letak audio kat blog.. kadang2 menggangu pelawat.

6. Guna bahasa yang baik.. Jangan guna bahasa pasar sangat dalam blog..

7. Tumpukan kepada niche tertentu..jangan terlalu rojak...

8. Bahasa perlu disesuaikan dengan target market dan peringkat umur..

9. Pemilihan template blog yg lebih kepada profesional...

10. Update and keep update...

11. suka blog yg menulis apply letak numbering..terarah kemas dan fokus

12. membuat screen shot menggunakan videos supaya lebih real dan mengujakan

13. blog menjana pendapatan ceritakan cerita sebenar bukan hype yang direka2 nampak mudah jer semua.

14. Sukakan tajuk entry yang friendly search engine, menarik dan 3 baris pertama ayat di perenggan pertama sangat mengujakan

15. Rapatkan diri dengan visitor..jika mailing list..gunakan bahasa yg santai dpt eratkan lagi blogger dan visitor..

16. Rapatkan diri dengan visitor melalui acara2 turun padang..gathering ke..

17. Sediakan template yg paparkan Recent Post dan Recent Comments..

18. Mempunyai header atau moto blog yg sgt menarik...

19. contest @ freebies untuk readers. Banyak reader cuma lurker, selalu masuk blog kita tapi tak penah aktif untuk tinggalkan komen @ subscribe.

20. 1 satu post tuh biar ada flow..ada intro, isi, kesimpulan @ penutup. So readers boleh expect apa yang diaorg akan dapat bila habis baca satu post

21. Display kategori2 yang ada dalam blog. Kadang2 ada readers yang berpontesi untuk jadi reader tetap tapi pasal taktau skop sesuatu blog, dia blah terus

22. About me page. Cerita serba sedikit pasal diri sendiri @ selitkan gambar. Penting untuk bina kredibiliti especially bila promote @ jual barang. Baru la yakin sikit aku nak beli barang


23. 6- 10 recent post (title) letak sama ada kat sidebar @ atas @ bawah blog. Klau user datang dari search engine selalunya dieorg sampai dalam single post. Kalau ada recent post, reader bleh tau fokus @ atau arah tuju blog secara amnya. Mudahkan readers untuk mengenali blog anda dengan kurangkan klik2 yang tak perlu utk readers

24. penulis kena layan gk comment2 dari readers. Kalau takleh selalu, kadang2 pn dah ok. Make their presence felt.

25. Contact form. penting untuk org tanya produk2 yang dijual @ mungkin tips yang ada dalam post tak bleh pakai ke, so readers bleh consult dengan penulis.

26. Related post di akhir setiap post. Readers bleh cari maklumat tambahan @ yang berkaitan.

27. 1 post 1 PAGE saja, setengah2 blog suka buat multiple page dalam 1 post. Aku kalau jumpa blog camtuh mmg aku tak datang dah. Kecuali la isi mmg panjang, kena buat multiple page

28. Search function above the fold. Jangan la letak kat bawah sangat @ tersembunyi sangat . Aku tak suka scroll sampai ke bawah semata2 nak cari search function.

29. Menggunakan size font yang sesuai..tak terlalu besar atau tak terlalu kecil...

30. Mempunyai contact form atau report tentang apa-apa masalah yang ada diblog atau untuk bantuan dan apa-apa pertanyaan..ini membantu kita untuk memperbaiki apa-apa kekurangan di blog.

info yang menarik...pasnie nak try ikut la bagi my blog tampak profesional
Reply With Quote
  #93  
Old 05-07-2016, 07:46 AM
tedrichie tedrichie is offline
Newbie

tedrichie's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 36
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by DreamCatcher View Post
Rekabentuk layout yang menarik dan ringkas. serta loading time yang laju..
Loading time yang laju beri effect pada seo kan for the time being?
Reply With Quote
  #94  
Old 05-07-2016, 08:03 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 32,478
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 471
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DreamCatcher View Post
Rekabentuk layout yang menarik dan ringkas. serta loading time yang laju..
juga kena ade gambar dan video penerangan lengkap
__________________


Komisyen Lebih RM1,000 untuk Projek Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold